Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Pivní ročenka 2016

[sobota, 2. červenec 2016]

Ač pravidelným čtenářem, nikdy jsem nepsal. A asi bych to ani teď neudělal, kdybych nechtěl ostatní čtenáře varovat. Musím ovšem přiznat, že je to kolektivní dílo mé a mých kamarádů. Dostala se mi nyní do ruky nejnovější pivní ročenka a tímto chci varovat čtenáře, aby nepodlehli tak jako já a nenechali se napálit ke koupi tohoto doslova paskvilu. Už jenom formát vzbuzuje nedůvěru, je to velká plachta, neskladná, nikoli brožurka do tašky, o 68 stranách. Proč takový? Ale to by se snad i dalo odpustit, kdyby obsah byl čtivý.

Ovšem to, co vylezlo tentokrát z dílny pana šéfredaktora, je hlubokým zklamáním. První polovina ročenky se nese v duchu reklam, PR článků na nejrůznější podniky spojené s pivem (Žatecké chmelařství, Selgen atd.), přežvýkaných tiskových zpráv, které jsme si mohli přečíst nejen na tady, ale i v početném denním tisku. Téměř všechno od jednoho autora. Zbytek tvoří nesourodá směsice, opět vesměs nečtivých článků.

Pan Holoubek se opět chlubí svým kolovýletem po krajích českých, ale koho zajímá, že musel stihnout 120 km penzum za den. Méně by bylo více v tomto případě. To, že do sebe někde hodili pivo (pitelné, nepitelné) a honem museli pospíchat dál, aby všechno stihli, asi kromě něho nikoho nezajímá. Kde jsou v této ročence čtivé články o minipivovarech? Všeradice? Ale ty snad byly daleko lépe a čtivěji popsány v některé z ročenek minulých. Kde jsou články od pana Rosti, paní Jany, které se tak krásně četly. A to by se našli i jiní autoři, na které si momentálně nevzpomínám, kteří mají co říci. Těch pár článků, které se opravdu dají číst s potěšením, zejména ty o historii, ale i pár dalších (Pivovarský klub, domovarníci, něco málo mini, včetně létajících) rozhodně reputaci toho vskutku mizerného počinu nevyváží. Takže, pokud příště, tak rozhodně ne takto!

Tomáš Janků

autor: Chody | Blok 11:28 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Vladimir

úterý, 5. červenec 2016
17:56

vladimir

Pánové máte pravdu, tentokrát se to opravdu nepovedlo.


napsal(a): Vladimir [Odpovědět]

Malakin

neděle, 3. červenec 2016
08:06

Malakin

Pravda, letos je to v porovnání s předchozími ročníky obsahově velká bída a převažují zde reklamní články/rozhovory, na druhou stranu vychází to jednou za rok a při ceně jako jedno až dvě piva z minipivovaru to až takový průser není...


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
06:54


posted by: Inzerce

Jana

neděle, 3. červenec 2016
09:26

Jana

Malakin:
Tady asi nešlo o cenu, také se o ní autor vůbec nezmiňuje.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

pivo

neděle, 3. červenec 2016
01:21

pivo

A sakra! Nicméně, ročenku si objednám, přečtu a až pak porovnám s předešlými. Příp. pochválím anebo taky ne.


napsal(a): pivo [Odpovědět]

yerka

sobota, 2. červenec 2016
13:35

yerka

Přiznávám, že letos mi formát (myšleny rozměry, ne úroveň Pivní ročenky :-)) také nevyhovovaly. K obsahu se necítím kompetentní vyjadřovat, protože sám nic nepíšu.


napsal(a): yerka [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI