Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Čínská investice na Plzeňsku

Co Vy na to a jiné názory


verze pro tisk

Čínská investice na Plzeňsku

Čínská investice na Plzeňsku [p1008]

Návštěva nejvyššího čínského představitele v ČR jistě neunikla nikomu, kdo jen trošku sleduje politické dění v naší republice. Prezident ekonomické supervelmoci Si Ťin-pching k nám přinesl mimo jiné i příslib čínských investic. A nejde jen o Škoda Auto či letadla z Kunovic. Mediálně nejvděčnější je asi čínská akvizice v pražské Slavii, pro nás pak vstup do společnosti Pivovary Lobkowicz. Zda to pomůže dostat Platana, Ježka, Lobkowicze, Černou Horu či Rychtáře na čínský trh, to se ukáže časem. Možná přibyde nějaká ta licenční výroba, vždyť čínský pivní trh je jeden z nejprogresivnějších na světě.

Článek
Článek

Poslední zprávy mluví o tom, že čínská potravinářská společnost Beijing Ershang Group má zájem o majoritní podíl v pivovaru Bizon Čižice. Co vedlo čínské investory zrovna pro tuto volbu? Cituji Týdeník Export & Import: "Pivovar Bizon je totiž nejvíce expandující pivovar na Plzeňsku a od svého založení zdesetinásobil svoji kapacitu" On asi každý pivovar chce mít ve svém portfoliu to pravé plzeňské...

Jaké je stanovisko dosavadního majitele pana Roberta Beneše? "Nemusíte mít strach. Pivovar bude stále stát v Čižicích, jen své pivo bude vyvážet do Číny"

Z utajené návštěvy Čižic
Z utajené návštěvy Čižic

Popřejme čižickému pivovaru, ať se mu pod čínským vedením daří alespoň tak jako doposud. Ať i nadále vaří báječná piva. Ať Lubošovi Svobodovi do jeho řemesla nekecá nějaký čínský kravaťák. Myslím, že teď konečně by si i čínští soudruzi mohli pochutnat na pořádném pivu.



[Pivní.info] [Zobrazeno 4225x] [1. duben 2016]
[Glosy] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Jana

čtvrtek, 31. březen 2016
21:14

Jana

Apríl je až zítra, ne? :D


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI