Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

7 zajímavých řešení pro minipivovary od českých výrobců

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

7 zajímavých řešení pro minipivovary od českých výrobců

7 zajímavých řešení pro minipivovary od českých výrobců

Česká republika je zemí ctící tradiční způsoby výroby piva. Přesto i v naší zemi vznikají nové zajímavé postupy a inovace zajišťující efektivnější výrobu piva a jeho vysokou kvalitu. Některé z technických řešení a nápadů českých sládků jsou natolik zajímavé, že pronikly již do desítek minipivovarů v celém světě.

Tento článek pojednává o několika inovativních nápadech a řešeních, na které je možné narazit při návštěvě malých i středních pivovarů v řadě zemí Evropy, Asie i Ameriky, přičemž návštěvník nepřehlédne výrobní štítek Made in Czech Republic. Podívejme se na sedm takových řešení.

7 zajímavých řešení pro minipivovary
7 zajímavých řešení pro minipivovary

Seznamte se s dobrými nápady českých výrobců, které oceňují pivovarníci na celém světě:

Řešení č.1: Řešení č.1: Odkalovací armatura s nastavitelnou výškou sání na CK tancích (Kungsbryggeriet handelsbolag , Alta, Švédsko)

Řešení č.2: Řešení č.2: Kompletní sestava zařízení pro studenou fázi výroby piva (Skinners, Truro, Velká Británie)

Řešení č.3: Řešení č.3: Fermentační jednotka pro vzorkovou výrobu nových druhů piva (Palmarama, Praha, ČR + Ego Brygghus AS, Torp, Norsko + Sandar Haandverksbryggeri AS, Sandefjord, Norsko + Trondhjem Mikrobryggeri AS, Norsko)

Řešení č.4: : Řešení č.4: Mobilní mycí a sanitační stanice CIP (Skinners, Truro, Velká Británie + Kungsbryggeriet handelsbolag , Alta, Švédsko + Lughofer & Haginger Gesbr, Wien, Rakousko + řada dalších pivovarů)

Řešení č.5: Řešení č.5: Hop Gun, zařízení pro studené chmelení piva (Dry Hopping) (Skinners, Truro, Velká Británie + Niemisbygard Oy, Rääkkylä, Finsko + Kungsbryggeriet handelsbolag , Alta, Švédsko)

Řešení č.6: Řešení č.6: Minipivovar stavebnicové konstrukce (Bshara Dakwar, Maalot - Tarshiha, Izrael + Luwak Korea Co Ltd, Soul, Jižní Korea + Artisan Roastery, Kuala Lumpur, Malajsie)

Řešení č.7: Minipivovar umožňující výrobu nápoje cider (Realist Joogid OÜ, Rummu Vasalemma, Finsko + ve výstavbě : Cider House Láb SHR, Bratislava, Slovensko)



[Aleš Jakimov] [Zobrazeno 5108x] [8. květen 2016]
[Minipivovary] [comments: 4] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Roman Holoubek

pondělí, 9. květen 2016
21:55

Roman Holoubek

:D


jiri.kana

pondělí, 9. květen 2016
13:45

jiri.kana

Zaujalo mě to sedmé řešení. Ano, pivovar by měl být 100% vytížený i mimo sezónu. Pondělí - pivo, úterý - cider, středa - rybízák, čtvrtek - kumys, pátek - pivo.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
03:37


posted by: Inzerce

Dwarf

pondělí, 9. květen 2016
20:04

Dwarf

jiri.kana: nejlépe bez nočních sanitací, hlavně ze čtvrtka na pátek... dle mých zkušeností to leckde vypadá, že to přesně tak dělají...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

jiri.kana

pondělí, 9. květen 2016
22:24

jiri.kana

Dwarf:Aby šrotovník zbytečně nezahálel, mohl by se v něm vyrábět tatarák. Princip je podobný.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI