Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dvouplášťové pivní tanky a Radegastova socha v interiéru

Co se píše o pivovarech a pivu


Dvouplášťové pivní tanky a Radegastova socha v interiéru

[středa, 6. duben 2016]

Karvinská restaurace Červená sedma prošla kompletní proměnou a zařadila se mezi designové restaurace značky Radegast. Originální interiér a Radegast Ryze Hořká 12 čepovaný z pivních tanků okamžitě přilákal nové hosty.

V karvinské Radegastovně Červená sedma najde host pivní tanky přímo u výčepu. Jsou dvouplášťové, nepotřebují tedy chladicí box a symbolicky stráží po obou stranách výčep. Na hosty vedle pozorného výčepního dohlíží i pohanský bůh Radegast v podobě velké sochy.

Kámen, společně se dřevem, tvoří základní materiály použité v Radegastovně. Kámen není umělý! V tomto případě byla použita originální technologie tzv. výdusku drceného kamene, nanášeného do vymodelované formy. Z kamene je nejen Radegastova socha, ale i výčep a jeho zázemí. Koncept Radegastoven je založen na myšlence použití jednotlivých materiálů v jejich „syrové“ až původní podobě, s minimem nutných úprav a přidaných dekorací. Materiál má působit sám o sobě. Jeho krása je výrazně podpořena ve způsobu prezentace, kdy již není pouhým doplňkem, ale i skutečným nositelem výtvarného zážitku.

Kapitolou samou pro sebe jsou pivní tanky, respektive jejich umístění a uchycení. „Pro každou Radegastovnu se držíme zásady originálního řešení pro dosažení maximální atraktivity provozovny. Architekt totiž přišel s úplně novým pohledem na umístění a uchycení interiérových tanků, které vyžadovalo mimo jiné i teoretické výpočty, které dělali odborníci na Západočeské univerzitě v Plzni. Tank naplněný pivem má hmotnost kolem 800 kilogramů a my jsme chtěli mít jistotu, že uchycení tuhle váhu zvládne. Jen pro připomínku, tankové hospodářství je neodmyslitelnou součástí, přímo podmínkou, pro každou konceptovou hospodu bez ohledu na značku,“ vysvětluje umístění pivních tanků přímo v interiéru pan Jakub Zaoral, supervizor konceptových hospod Plzeňského Prazdroje.

Nové prostory Radegastovny v Karviné nabízejí posezení pro více než 80 hostů. V sezoně je otevřena také velká letní zahrádka. Radegast Ryze Hořká 12 se zde čepuje z pivních tanků a v nabídce nechybí ani Radegast Originál a další oblíbené značky včetně sezónních speciálů.

S novým interiérem přišel i nový jídelní lístek, na kterém hosté najdou vedle poledního menu i tradiční polévky, speciality k pivu, hamburgery, speciality na grilu ale také 14 druhů pizzy. Jídelníčku vévodí specialita šéfkuchaře, kterou je grilované marinované vepřové koleno.

Snažíme se být nejlepší, dát hostům to, co chtějí, a ve vysoké kvalitě,“ prozrazuje recept na úspěch pan Ladislav Ferenec, spolumajitel Radegastovny Červená sedma, a dodává: „Proměna interiéru má slova plně dokládá. Štamgasti zůstali, přišlo mnoho nových hostů, výtoč piva i tržby rostou.

V kvalitě nabízených služeb se odráží dlouholeté zkušenosti majitele s podnikáním v gastronomii. Radegastovna Červená sedma je držitelem Certifikátu za vynikající péči o čepované pivo a výčepní dokáží pivo načepovat rozličnými způsoby, podle přání hostů.

Jak jsem začal podnikat v gastronomii?,“ opakuje položenou otázku pan Ladislav Ferenec, spolumajitel Radegastovny Červená sedma, a odpovídá: „Náš otec byl velkým milovníkem piva, na které chodil do jedné hospody, kde pracovala i naše maminka. Když jsme se dozvěděli, že je ta hospoda na prodej, s bratry jsme ani chvíli neváhali, dali peníze dohromady a hospodu vydražili.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI