Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Masopustní bock, kde kdo si ho pamatuje celý rok!

Co se píše o pivovarech a pivu


Masopustní bock, kde kdo si ho pamatuje celý rok!

[sobota, 25. únor 2017]

Psát o výborné kvalitě únětického piva a zejména speciálů, to už je jako nošení dříví do lesa. Je proto zřejmé, že i letošní Masopustní bock 16° nemohl být jiný, než lahůdkový. A ovšem zrádný pro ty, jež by mu holdovali v míře větší, než malé. A když masopustní, tak samozřejmě spojen s masopustem, průvodem maškar a všelijakými legráckami. Pod maskami bylo někdy těžké poznat kdo je kdo, v utajení se skrýval majitel pivovaru, sládek i starosta. Posledně jmenovaný ovšem byl rychle odhalen, neboť kdo jiný by zahájil slavnostní naražení sudu osobitou hudbou na ukulele. S doprovodným sborem, též maskovaným, zapěl svůj song, jehož refrén je v úvodu. A pak už se pan majitel chopil palice a spolu se sládkem narazili soudek. (To ale nebyla první položka programu, zahajovalo se kulturou, pohádkou pro děti O třech prasátkách.) Návštěvníci „v civilu“ i maškary byli žízniví a soudek tentokrát rychle vyschl. Počet návštěvníků snad i převyšoval kapacitu prostor pivovaru i nádvoří, všude se hemžily bytosti nadpozemské i pozemské, domácí zvířena, turisté, cyklisté, děti… Určitě i díky neočekávaně pěknému počasí, zřejmě je obec dobře zapsána u sv. Petra.

Po řádném napojení se maškary zformovaly a táhly průvodem na Holý vrch a zpět (snad tam došly, když to měly v programu). Poté následovala soutěž o „Muže Únětického pivovaru roku 2017“ a celý program byl zakončen taneční zábavou v pivovarské stodole, aneb „Pařba jako sviňa“.

Parametry masopustního speciálu byly jako obvykle vyhlášeny místní Vyhláškou. Takže:

Masopustní bock 16°je spodně kvašený speciál s obsahem alkoholu kolem 6%, zlatavé až měděné barvy. Chuť je výrazně sladová s medovou plností a nepatrným karamelovým nádechem. Chmelová hořkost je z počátku potlačena dominantními složkami chuti a pak vyšší plností. V doznívání se pak projeví jemná, lahodná hořkost, charakteristická pro Únětické pivo.

Další fotografie naleznete tady...

Masopustní bock, kde kdo si ho pamatuje celý rok!

[Jana] 22:24 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dan

neděle, 26. únor 2017
12:41

Dan

Potvrzuji, že celá akce se opravdu vydařila. Pan starosta opět dělal vše pro to, aby se všichni dobře bavili a pan sládek zase aby všem chutnalo. No a kdo vydžel až do večera, tak zažil opravdovou "pařbu jako sviňa". :) Super akce se super pivem a super lidmi!


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI