Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Začne se vařit i v rychnovském pivovaru?

Co se píše o pivovarech a pivu


Začne se vařit i v rychnovském pivovaru?

[čtvrtek, 27. březen 2008]

O pokračování tradice uvažuje i rychnovský pivovar, který získal zpátky v restituci pražský právník Jan Mikš. „Tento nápad je zatím ve stadiu jednání. Pokud vím, tak pan Mikš vyhlásil výběrové řízení na zařízení. Chtěl by ve městě začít vařit pivo v malém množství, které by se stalo takovou lokální specialitou,“ reagoval včera na dotaz rychnovský starosta Jiří Rokl, který tuto iniciativu podporuje.

„Dokonce i zastupitelé první informaci přijali s nadšením, a tak je možné, že by do budoucna mohla vzniknout i městská společnost, která by tuto aktivitu podporovala. To je ale třeba ještě projednat se zastupiteli,“ naznačil starosta. Rychnovský pivovar by do budoucna mohl vařit i originální malé dávky piva pro zákazníky v rámci Mikroregionu Rychnovsko ad. Mohly by tak vzniknout nenapodobitelné série jako např. Lukavické pivo, Javornické pivo apod.

Zdroj: Hradecký deník


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

awstr

pátek, 6. únor 2009
11:17

...pokud budou v pivovaru dělat lidé zapálení pro věc a vařit dobroty tak rozhodně není potřeba zatahovat do dění žédné zastupitele. Nejenom že nejsou v pivovaru potřeba ale mohou i uškodit svobodnému rozhodování v dění pivovárku. Protože poctivé pívko si cestu k štamgastům a milovníkům moku rozhodně najde. Dej Bůh štěstí. (osobní názor)


napsal(a): awstr [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI