Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

10 pivnic v Praze, kde se čepuje nejlepší pivo. Tady je kompletní žebříček

Co se píše o pivovarech a pivu


10 pivnic v Praze, kde se čepuje nejlepší pivo. Tady je kompletní žebříček

[pátek, 14. říjen 2011]

1) Zlý časy (51 bodů)

Čestmírova 5, Praha 4-Nusle Otevřeno: po–čt: 11–23.30, pá: 11–01, so: 17–01, ne: 17–23 h

Foto

V současnosti jedna z nejvíce kultovních pivnic v Praze. Na 24 pípách se zde střídají piva z malých a středních pivovarů původem jak z České republiky, tak i ze zahraničí. Kdo by si nic z toho nevybral, může využít bohatého pivkupectví a ochutnat lahvové lahůdky z celého světa. Vlajková loď Aliance P.I.V., sdružení nezávislých hostinských čepujících v restauracích pivo z mnoha pivovarů a představujících jednotlivá piva na pivních listech nad výčepem. Na první místo svého žebříčku hospod s nejlepším pivem dalo nuselský podnik hned pět hodnotitelů. "Výjimečný výběr, výjimečný genius loci. Tahle hospoda si navíc dokázala i přes velký věhlas zachovat svůj lokální charakter," domnívá se Jan Modrák, marketingový manažer společnosti Gamescape a člen První pivní extraligy, iniciativy pivních znalců, kteří pravidelně hodnotí nejlepší piva v různých kategoriích. "Příjemné prostředí a obsluha, která ví, co nosí," doplňuje tajemník prezidenta republiky a respektovaný pivní znalec Ladislav Jakl.

2) Zubatý pes (33 bodů)

Petrohradská 3, Praha 10-Vršovice Otevřeno: po–pá: 15–23, so–ne: 17–23 h

Foto

"Nejambicióznější hospoda v Praze," tvrdí o letos otevřeném podniku s nabídkou českých a zahraničních piv malých pivovarů na 15 pípách překladatel a publicista Max Bahnson, který ho zařadil na první místo svého výběru. Pivní bar, chlubící se vesměs průmyslovým vzezřením a barem z pískovce, je do jisté míry zcela novým druhem hospody. Nepotkáte tu však žádná průmyslově vyráběná piva, ani mainstreamové značky. Jak říká majitel Mike Cole, tady je místo pro řemeslně vyráběná piva. Zde se pivo Opat potkává s Koutem a Kocourem, ochutnat můžete produkci norského pivovaru Nøgne Ø, dánského Mikkelleru či tradiční repertoár skotského BrewDog. "Sice strohé neútulné prostředí, ale výběr piv a péče o ně nemají v Praze obdoby. Piva jsou znalecky obměňována a výběr reaguje na novinky," myslí si o vršovickém podniku Ladislav Jakl.

3) První pivní tramway (29 bodů)

Na Chodovci 1a, Praha 4-Spořilov Otevřeno: po–ne: 14–24 h

Foto

Hospoda na konečné tramvaje číslo 11 na Spořilově, která byla kdysi budovou pro tramvajáky. Zde v roce 2004 vznikla takzvaná čtvrtá pípa: ke třem stálým pivům se na čtvrté pípě začaly střídat různé speciály. Od té doby podobný koncept převzalo a rozšířilo několik dalších podniků v České republice. "Edisonovi patří žárovka a Jirkovi Bejčkovi Stehlíčkovi čtvrtá pípa. Hospoda patří do Aliance P.I.V., což pro našince znamená jistotu dobře ošetřeného piva, pivně druhovou rozmanitost, zajímavý pivní obsah lednic a nezanedbatelnou pivní osvětu – pivní listy. A když je na čepu Tramway Ale 11°, to se vám do tramvaje ani nechce," vyznává se ze své lásky ke spořilovské hospodě Jiřího Stehlíčka jeden ze zakládajících členů První pivní extraligy, Milan Kabrna. "Z betonové boudy pro tramvajáky vykouzlil Stehlíček pivní bar s krásnou atmosférou. Na čepu bývá kolem šesti kousků, vždy něco hodně zajímavého. K tomu ohromující výběr prvoligových whisky a rumů a obsluha k zulíbání," hodnotí První pivní tramway Ladislav Jakl.

4–5) Lokál Dlouhá (21 bodů)

Dlouhá 33, Praha 1 Otevřeno: po–pá: 11–01, so: 12–01, ne: 12–22 h

Foto

Na podnik restauratéra Tomáše Karpíška si rychle zvykly stovky hostů, a tak nebývá snadné najít tady místo k sezení, zejména večer. K prvotřídně ošetřené plzni, kterou vám tady načepují i jako šnit (na jeden "zátah") nebo mlíko (pouze pěna), se tady servíruje poctivě provedená česká klasika: koprová omáčka, talián od uzenáře Dolejšího z Davle nebo krkovička na sádle. Vše v interiéru a designu 70. let, takže třeba polévku vám nalijí až u stolu z koflíku a pečivo před vámi přistane v umělohmotném košíčku. Příjemné je rovněž oddělení podniku na kuřáckou a nekuřáckou část. Kromě atmosféry, piva a jídla hodnotitelé oslovení HN zdůrazňují také profesionální a zároveň příjemnou obsluhu. Hlavně v čase oběda se personál může rozkrájet, aby byl host spokojený.

4–5) Pivovar U Bulovky (21 bodů)

Bulovka 17, Praha 8-Libeň Otevřeno: po–čt: 11–23, pá: 11–24, so: 12–24, ne: 12–23 h

Foto

Pražská jednička v kategorii restauračních pivovarů s nabídkou skvělých piv a dobrou kuchyní. "Zkušenosti majitele a sládka Františka Richtera z Německa jsou zde nepřehlédnutelné," vysekl poklonu libeňskému Pivovar U Bulovky František Trantina, manažer vnějších vztahů Zámeckého pivovaru Herold. Podnik hned pod nemocnicí Na Bulovce, kde večer málokdy najdete volný stůl, vaří široký repertoár vynikajících piv bavorského typu, včetně pšeničných a bocků. Umí ale i speciály na způsob belgických trapistů či krieků. "Skvělé jídlo, skvělá atmosféra a vražedně dobrý tmavý ležák," nešetří chválou americký novinář Evan Rail, autor pivního průvodce Good Beer Guide Prague and the Czech Republic.

6) Pivovarský klub (19 bodů)

Křižíkova 17, Praha 8-Karlín Otevřeno: denně 11.30–23.30 h

Foto

Vedoucí provozu Aleš Dočkal pivu rozumí, je to profesionál v gastronomii, a proto je tento podnik se širokou nabídkou piv oblíbený mezi pivními fajnšmekry. "Na rozdíl od stejně kvalitního podniku Pivovarský dům má tato hospoda duši," myslí si František Trantina z pivovaru Herold. Kromě šesti točených piv, jejichž nabídka se neustále mění, naleznete v karlínské restauraci minimálně dvě stě piv v láhvích, především z českých pivovarů, od velkých přes menší regionální až po minipivovary a malé soukromé výrobce. V nabídce nechybí ani piva importovaná, například belgická a německá, ale třeba i z Polska, Bulharska a dalších zemí. "Jsem šťastný, že jsem v Pivovarském klubu štamgastem. Je tady nejpřátelštější a nejzasvěcenější obsluha v Praze," je přesvědčen novinář Evan Rail.

7) U Jelínků (18 bodů)

Charvátova 33/1, Praha 1-Nové Město Otevřeno: po–pá: 10–22, so: 10–18 h

Foto

O tom, kde se v Praze točí nejlepší plzeň, vedou pivaři věčné a nikdy nekončící spory. Že se jedna z nejlepších točí u Jelínků nedaleko stanice metra Národní, ale nepochybuje nikdo. Pivnice tu bývala už na začátku minulého století. Rodina Jelínků ji získala v roce 1918 a o osm let později uzavřel pan Jelínek smlouvu s plzeňským pivovarem. Od té doby sem chodí milovníci zlatého moku na skvělý Plzeňský Prazdroj. Klasika, která má skvělou náladu hlavně přes den, kdy se ve výčepu střídají na stojáka pozoruhodné typy s neuvěřitelnými zkazkami. "Jako by se tady zastavil čas, což v některých ohledech nemusí být na škodu. Zahloubat si nad tímto úkazem doporučuji v zadním lokálku u umakartových, pozoruhodně úzkých stolů nad porcí skvělého taliána," radí novinář Josef Albrecht.

8–9) U Hrocha (13 bodů)

Thunovská 10, Praha 1-Malá Strana Otevřeno: denně 11–23 h

Foto

Miniaturní podnik na Malé Straně je neopakovatelný především díky své domácké atmosféře. Je to klasická pivnice, a tak zde nečekejte širokou nabídku jídel. To ale vynahradí vždy výborná plzeň a duch místností s gotickými klenbami. "I když tady bývá problém s místem, na jedno či dvě piva se tam dá vždycky vmáčknout a ono už to s večerem vždycky nějak dopadne," tvrdí novinář Josef Albrecht.

8–9) Lokál U Bílé kuželky (13 bodů)

Míšeňská 12, Praha 1 Otevřeno: po–pá: 11.30–24, so: 12–24, ne: 12–22 h

Foto

Mladšího sourozence Lokálu v Dlouhé ulici najdete v prostorách bývalé hospody Bílá kuželka v Míšeňské, jen pár kroků od Karlova mostu. Má vše, co ten první, navíc zde většinou odpadá hluk přeplněné hospody, kdy sotva slyšíte sami sebe. "Jeden z mála podniků, kam chodím vždy, když mám chuť na skvělé pivo, dobře ošetřené a s láskou servírované," hodnotí malostranskou hospodu restauratér Pavel Maurer. Pivo, jídlo a úroveň personálu vyzdvihuje rovněž novinář Miroslav Motejlek.

10) U Pinkasů (12 bodů)

Jungmannovo nám. 15/16, Praha 1 Otevřeno: denně 10–23 h (pivnice), 11.30–24 h (bar, restaurace)

Foto

Jakub Pinkas už v roce 1843 věděl, že ta plzeň má něco do sebe. Přesně o 134 let později zval známý pražský kriminalista Komisař Ledvina (Rudolf Hrušínský) svého amerického kolegu detektiva Nicka Cartera (Michal Dočolomanský) k Pinkasům takto: A to jsme ještě nebyli u Pinkasů, tam je výčepní, ten to pivo úplně hejčká! (Adéla ještě nevečeřela). "U Pinkasů vás ta historie opravdu omámí. Ve stínu katedrály Panny Marie Sněžné popíjíte na zahrádce Pilsner Urquell. To je taková romantika, že tam musíte jít s nějakou babou," básní Milan Kabrna, jeden ze zakládajících členů První pivní extraligy. "Vynikající a vždy vzorně ošetřené pivo. Prostředí hospodské s důrazem na štamgasty," říká Jan Šuráň, prezident Českomoravského svazu minipivovarů.

Zdroj: iHNed.cz | Autor: Tomáš Wehle

http://life.ihned.cz/jidlo/c1-53199710-10-pivnic-v-praze-kde-se-cepuje-nejlepsi-pivo-tady-je-kompletni-zebricek


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pepa

pondělí, 10. říjen 2016
12:34

pepa

Diskutovat o pět roků starém článku je tak trochu pasé.Mne by spíše zajímalo dnešní hodnocení.
Ondřejovi.Pokud se dobře pamatuji tak Trabant nebyl nikdy nejprodávanějším "autem"vždy to byla škodovka.Ale čekalo se na něj prý ještě déle.


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

Ondřej

středa, 22. červen 2016
10:14

Richard: Asi tak jako svého času byl u nás nejprodávanějším autem Trabant. Podle počtu prodaných kusů se kvalita neměří, víme?


napsal(a): Ondřej (kubart.ondrej(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

18. duben 2024
16:09


posted by: Inzerce

Miregg

sobota, 14. květen 2016
22:21

MirEgg

Je to jenom můj názor, protože samozřejmě nemůžu znát vše, ale na Hradčanské se jedná podle mě o mistrovství světa.


napsal(a): Miregg [Odpovědět]

Tom

středa, 2. září 2015
02:08

pechi: U Sojků na Letné


napsal(a): Tom [Odpovědět]

janek

pondělí, 3. srpen 2015
10:53

To si dělá snad autor srandu ne? Ten neví o dobrém pivu absolutně nic. Zlatý tygr jde jako kde? U Hrocha na 8 - 9 místě? Malostranská beseda je kde? Na Hradčanské je kde? Recenze k ničemu!


napsal(a): janek [Odpovědět]

Martin

sobota, 8. říjen 2016
18:48

janek: Stoprocentní souhlas!


napsal(a): Martin [Odpovědět]

Richard

sobota, 28. březen 2015
14:02

Richard

TO elf tak diky bohu ste asi jeden z 100O kdo nechape,kdyz se rekne tankova plzen :D PLzen se rovna pilsner urquell to vi kazdej :)Chody:


napsal(a): Richard [Odpovědět]

Kejna

středa, 15. leden 2014
17:10

Kejna

Nemyslím, že bych mohl být označen za milovníka jihoafrických zázraků, ale bez uzardění přiznávám, že dát si pivo U Jelínků je pro mě vždycky potěšením (čímž se zastávám Elfa).


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

JardaK

pondělí, 13. leden 2014
18:04

JardaK

Jihoměstský chybí !!!
Papání za jedna, bumbání jedna z hvězdičkou :)


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Jirka

neděle, 12. leden 2014
14:55

Osobně si myslím že nejlepší tanková Plzeň je v restauraci Bredovský Dvůr.


napsal(a): Jirka (kubinjirka(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Chody

neděle, 12. leden 2014
21:00

Chody

to Jirka: Co to je tanková Plzeň?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Elf

pondělí, 13. leden 2014
18:04

Elf

to Chody: Že by nepasterovaná Plzeň čepovaná z tanku?


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Chody

pondělí, 13. leden 2014
18:58

Chody

to Elf: Jestli myslíš pivo, pak jsem ochoten porozumět pojmu Plzeňský Prazdroj nebo Pilsner Urquell. Pod pojmem Plzeň jako pivo si pak mohu představit krom výše uvedeného i Gh, Purkmistra, Lochotu, Lotra či Pašáka...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Emil

středa, 28. říjen 2015
22:11

to Ty nevis? No prece 4 z tanku a pes........


napsal(a): Emil (emilgehr(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Jindra Vobořil

sobota, 31. srpen 2013
19:15

Sudová Plzeň stále vede U Jelínků. Teď s ní drží krok i Břetislavka v Lysolajích. Tanková Plzeň - říká se - je nejlepší U veverky v Bubenči. Ale teď jsem pil v hospodě Polo na Žižkově o třídu lepší!!!


napsal(a): Jindra Vobořil (jindravoboril(a)seznam.cz) [Odpovědět]

kra-jan

neděle, 12. leden 2014
19:53

to Jindra Vobořil:
Mám za to, že Jelínkova plzeňská pivnice čepuje taky z tanku. Ale usuzuju jen z toho, že jsem u ní viděl stát cisternu s hadicí.


napsal(a): kra-jan [Odpovědět]

Dan

neděle, 12. leden 2014
20:24

Dan

to kra-jan: to:Jindra Vobořil
Pánové, nespletli jste si server? Tady jste na webu o pivu...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Elf

neděle, 12. leden 2014
22:04

Elf

to Dan: A co je podle Vás Plzeň? Tobogán?


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Xaver

pondělí, 13. leden 2014
11:11

to Dan: Plzeň je pivo a představte si, že má větší hodnotu než valná část vašich příspěvků :)
Tož asi tak


napsal(a): Xaver [Odpovědět]

Chody

pondělí, 13. leden 2014
11:31

Chody

to Xaver: Plzeň je město, nikoliv pivo...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Dan

pondělí, 13. leden 2014
11:46

Dan

to Chody: Přesně tak :)


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Elf

pondělí, 13. leden 2014
18:02

Elf

to Dan: V tomto případě se jednalo o metonymii, takže píšu o PU jako o Plzni. Ale město je to také, máte postřeh. Každopádně mě moc nebaví to věčné plivání na Plzeň (pivo). Někomu nemusí vyhovovat, někomu vadí, že "málo dává", ale rozhodně to není žádný jihoafrický patok, ale pořád slušné, i když trochu předražené, pivo.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 13.01.2014 ve 18:02:39


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Dan

pondělí, 13. leden 2014
18:45

Dan

to Elf: Vadilo Vám, že jsem před tím na Vaší poznámku nereagoval? Snažite se tady rozpoutat hádku? Nejsem jedinný, kdo tady Vaší oblíbenou Plzeň zmínil v negativním tónu, ale vy příspěvek adresujete mně.
Pokud Vám tahle afická napodobenina piva chutná, je to Vaše věc a já Vám to neberu.
Já se téhle rychlokvašce už roky vyhýbám a odmítám svými penězi africký gigant podporovat. To je celé.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Elf

pondělí, 13. leden 2014
18:52

Elf

to Dan: Nevadilo, pokračoval jsem normálně ve vláknu a hádku rozpoutat nehodlám. Jen mi vadí neustálé narážky na to, že PU není pivo. Vyhovovat Vám nemusí, podporovat nadnárodní koncern také nemusíte, ale na druhou stranu je vlastně smutné, že Plzeňský Prazdroj pořád ještě strčí do kapsy mnoho piv z malých pivovarů, ať už průmyslových, nebo mini.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Dan

pondělí, 13. leden 2014
19:00

Dan

to Elf: Také nemám zájem rozpoutávat hádky. A souhlasím s tím, že některé malé pivovary dělají pivovarnictví spíš ostudu. To je bohužel pravda. Nechci hodnotit, jestli je PU z těch velkých ten nejlepší, po stránce kvality piva, či není. Já jejich pivo nepiju. Vám se nelíbí, že někdo stále plive na PU, mně se zase nelíbí, že PU plive na normální lidi, na spotřebitele. Lžou, šidí a ohání se tradicí, kterou sami zašlapali a zničili. Ale znovu říkám, neberu nikomu jeho názor. Každému chutná něco jiného a vidí věci jinak. Já vyjádřil jen svůj názor.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Nevěřící Tomáš

úterý, 14. leden 2014
16:28

to Dan: No já nevím, že by bylo tolik lidí úplně blbých a bez chuti, že by chválili Plzeň (pivo)? Že by odborníci v zahraniční byli úplně mimo, když jim Pilsner Urquell chutná? A stejně tak pivovarský u nás? Nemyslím si, že by jihoafričani zničili české pivovarnictví - bohužel to je trend na celém světě ve všech odvětvích. Podívejte se na malé pivovary v Německu. Bohužel, ke zkáze velmi přispěla nepodařená privatizace pivovarů a neschopná vedení mnoha z nich...


napsal(a): Nevěřící Tomáš [Odpovědět]

Chody

úterý, 14. leden 2014
18:39

Chody

to Nevěřící Tomáš: Já si myslím, že to možné je. Ještě před pár lety většina nedala dopustit na Gh :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

pivo

úterý, 14. leden 2014
22:19

pivo

to Nevěřící Tomáš: No a já zase nevím, které odborníky v zahraničí a pivovarské u nás máte na mysli. Jedině snad ty, kteří podobné ošizeniny sami vyrábějí. Vždyť už jen z těch prázdných ležáckých sklepů a narafičených jakoby spilek s jarovou pěnou v PP musí být normálnímu člověku špatně. No a co pak teprve ten jejich konečný výrobek. Jo, vypít se dá všechno, ale pochutnat si na všem už ne. A nesmiřujme se s všeobecným šizením a urychlováním. Pamatuji si, jak za mlada voněla a chutnala plzeňská tehdy ještě dvanáctka, dnes je to vodička. Ale jo, ať si každý pije, co chce, ovšem všeobecně vžité tvrzení o PP podporované masivní reklamou, jako o nejlepším, nejtradičnějším atd. mi velmi vadí. A lhát se nemá...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Nevěřící Tomáš

středa, 15. leden 2014
10:31

to pivo: Jestli něco opravdu klame, tak je to chuť... Chuťová paměť je prý jedna z nejkratších, počítá se ve dnech. Jestli si tedy pamatujete, jak za mlada voněla a chutnala, tak potom klobou dolů... Bohužel, do tohoto druhu paměti vstupují emoce - za mlada zkrátka bylo všechno lepší...


napsal(a): Nevěřící Tomáš [Odpovědět]

Dan

středa, 15. leden 2014
11:38

Dan

to Nevěřící Tomáš: Chuťová paměť je asi jedna z nejkratších, ale jsou ještě jiná kritéria, která si o pivu cosi vypovídají. Jak píše "Pivo", tak dříve plzeňské pivo vonělo. Sice si po letech člověk nemůže tu vůni představit a už vůbec né jí porovnat, ale dnes PU zcela jistě nevoní. Takže rozdíl tu je. Já pamatuji doby, kdy jsme chodívali na "plzeň", která měla takovou pěnu, že jsme na její hladinu pokládali pětikorunu a nabo zapíchli sirku, která tam vydržela opravdu dlouho. Pivo krásně kroužkovalo. To je dnes naprostá utopie.
A kdyby to bylo tak dodkonalé, jak tady tvrdí různí Berkové, tak proč by potom dávali při ochutnávkách pivo uvařené klasickým postupem? Ale nemá cenu to tady stále opakovat...
Když to někomu nevadí a chutná, ať si to pije...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

pivo

čtvrtek, 16. leden 2014
23:13

pivo

to Nevěřící Tomáš: Asi ano, velmi skromně, klobouk dolů! Za to, že si pamatuji jak byl Prazdroj výjimečný plnou chutí, hořký, daleko hořčejší než jiná piva a jak voněl chmelem, až mi to vadilo. No a dnes- tuctové pivo. Značka a tradice si to nezaslouží. Nevím, jestli ekonomika= šetření za každou cenu a úplně na všem, ale u piva, tradičního nápoje to zrovna dobré není! A k tomu šetření a urychlování samozřejmě patří používání nejnovějších technologií, co pak z té průmyslové linky vyleze za produkt, a kde je pak to kdysi dobré pivo? Aneb pozvolnými krůčky k chemické výrobě ...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Energetik

pátek, 17. leden 2014
13:50

Energetik

to Elf: Přesně tak!


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Richard

sobota, 28. březen 2015
14:06

Richard

Tahle africka napodobenina je nejprodavanejsi pivo v ceske republice a rozhodne nejprodavanejsi ceske pivo ve svete tak asi tak :D


napsal(a): Richard [Odpovědět]

Nevěřící Tomáš

středa, 15. leden 2014
16:12

to Dan: Co vím, tak to pivo vařené klasickou technologií je jen součastí prohlídky. A pak je prý pro porovnání chuti s "moderně" vyrobeným pivem... Mimochodem, byl jsem nedávno u Pinkasů a ta pěna byla neskutečná. Teda nedával jsem tam pětikorunu, ale byla parádní.. Ale to je zase, mimo jiné, o čistém skle a umu výčepního...


napsal(a): Nevěřící Tomáš [Odpovědět]

Pepin

úterý, 18. srpen 2015
12:28

Dan:
driv se do piva pridaval brom, aby melo co nejhustsi penu. s chuti/zdravim/kvalitou piva to nemelo nic spolecnyho, ba prave naopak...


napsal(a): Pepin (kouzla(a)seznam.cz) [Odpovědět]

honza1205

pondělí, 17. říjen 2011
04:36

honza1205

Tak Lokál tam na stopro natlačil Maurer.Je to debil.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Pazzy

sobota, 15. říjen 2011
23:00

Chybí mi tam Kulový blesk a U Vodoucha (moje nejoblíbenější hospoda dneška) :-)


napsal(a): Pazzy [Odpovědět]

Henri

pátek, 14. říjen 2011
14:10

Henri

Jestli je to o tom, kde se čepuje nejlepší pivo, jak z názvu článku vyplývá, tak tam ony podniky s pivem od SABMilleru nemají co dělat. A můžou mít tradici, jídlo i atmosféru jakoukoliv. Když je to jenom o pivu, tak to je v Praze opravdu mnoho hospod s podstatně lepším pivem nežli je PU.
Jinak s ostatními uvedenými nemám problém a za sebe bych doplnil třeba takovou Chýši v Čimicích nebo třeba Kavárnu na Šumavě v Šumavské ulici na Vinohradech.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

pechi

pátek, 14. říjen 2011
14:53

pechi

to Henri: Přesně! A kde je Hrom do Police a kde je Slovanská lípa? A když už tam dávali PU, tak asi zapomněli na Tygra - měl jsem ho kdysi rád, podobně jako U sv. Tomáše, U kocoura nebo U černýho vola nebo U Sádlů, kde měli v cca v 93-95 Labuť ze Zvíkova...


napsal(a): pechi [Odpovědět]

honza1205

pondělí, 17. říjen 2011
01:11

honza1205

to Henri: Tak oni ty kde maj produkty od SAB maj už jenom tu tradici a nebyly by tam kdyby mezi hodnotícíma nebyl Maurer a Kuciel.Taky bych tam viděl jiný podniky.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Ludwig

pátek, 14. říjen 2011
13:50

Ludwig

Doporucuji autorovi clanku vyskrtnout ty podniky kde cepuji tu hnusnou jihoafrickou rychlokvasku a sepsat ten clanek jeste jednou jako "5 pivnic v Praze kde se cepuje nejlepsi pivo". Myslim ze by nas tim vsechny potesil...


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

jiri.kana

pátek, 14. říjen 2011
12:36

jiri.kana

K místu 8-9 - co je to za opičárnu s tím tankem?
Čím déle leží tank s PU, tím líp? Nebo těch 7 dní ležel PU v pivovaru?

Ale uznávám, že to v konzumentech může vzbuzovat pocit, že tam mají skvěle ošetřenou plzínku. Takže to vlastně dělají dobře, jen holt nejsem cílová skupina.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

PetrV

pátek, 14. říjen 2011
17:14

PetrV

to jiri.kana: Má to svůj význam. Extrémní příklad: U Bláhovky v Brně mi výčepní ukazoval rozdíl mezi 1) PU z tanku do něhož přivezla pivo cisterna před 1 dnem po dálnici D1 2) PU z tanku, který měl čas se uklidnit několik dní. - To rozbouřené pivo se při čepování opravdu chová jinak a je tzv. rozbité.


napsal(a): PetrV [Odpovědět]

jiri.kana

pátek, 14. říjen 2011
20:23

jiri.kana

to PetrV:Tak to je přesně to, co bych na sobě rád někdy vyzkoušel.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Tchoř

pátek, 14. říjen 2011
22:15

to jiri.kana:
V mém případě u značky PU raději nee...


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Jarda

úterý, 17. říjen 2017
20:01

Tchoř: Je spousta restaurací a pivnic, kde nám natočí na jeden zátah pivo piv, tedy z mého pohledu samozřejmě Plzeň! Plzeňské "U Pinkasů" a "U Zlatého tygra" však považuji na nejlepší možné pivo na celé planetě! Pohled zde na pěnu, připomínající šlehačku je fenomenální :-)


napsal(a): Jarda (jmasek.senior(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Píč

úterý, 17. říjen 2017
23:50

Jarda: No vidíš, krásně jsi se vyblil, a už Ti bude jenom dobře.


napsal(a): Píč [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 19. říjen 2017
16:47

Dan

Jarda: To připomíná příspěvky vychvalovačů Budvaru. Že by už PU zaměstnával "nezávislé" diskutéry?
Prý pivo piv... :D :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI