Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní.info

Po velkém úspěchu beermixů připravil Staropramen pro své spotřebitele nový typ osvěžení – první nealkoholickou sladovou limonádu pro dospělé.

Jsou to dva roky od chvíle, kdy Staropramen překvapil uvedením beermixů, tedy nízkoalkoholického mixu světlého piva a ovocné šťávy na český trh. Dnes je u nás zná téměř každý a jejich celkové prodeje všech značek se z nuly vyšplhaly na více než 90 milionů půllitrů za loňský rok. Staropramen, lídr v inovacích mezi pivovarskými společnostmi v Česku, se nyní chystá prošlapat si cestu k novým spotřebitelům a příležitostem uvedením první nealkoholické sladovové limonády pro dospělé. Na začátku července se v obchodní síti, restauracích a hospodách poprvé objeví Staropramen Sládkova Limonáda.

Naší ambicí je stát se nejinovativnější pivovarnickou společností v Česku, která svými výjimečnými značkami naplňuje očekávání milovníků piva. Skrze úspěchy dnes již čtyřčlenné řady beermixů Staropramen Cool, ale třeba také našeho Staropramenu Nefiltrovaného, se nám podařilo získat si přízeň velké spousty nových spotřebitelů a zákazníků. Beermixy jsou na trhu již dva roky, nastala tak vhodná doba pro další rozšíření naší nabídky. Ze všech variant, které jsme v uplynulé době zvažovali, nás nejvíce zaujala možnost oslovit spotřebitele prvním přírodním nealkoholickým osvěžením pro dospělé, který ale zároveň vychází z našeho pivarského umění. Položili jsme si otázku: co se stane, když se náš sládek rozhodne uvařit osvěžujicí limonádu ze sladu? A tak vznikla Staropramen Sládkova Limonáda,“ říká k novince Zbyněk Kovář, generální ředitel společnosti Pivovary Staropramen.

Nový nápoj ze smíchovského pivovaru nabízí 100% přírodní osvěžení. Je bez konzervantů, umělých barviv a sladidel. Bude k dostání ve dvou variantách: „Originál“ s jemnou sladovou chutí a „Jablko“ s přírodní chutí jablek. „Výroba naší sladové limonády začíná pečlivým výběrem kvalitního českého ječmene. Z něho vzniká slad, který pomeleme, uvaříme a necháme projít specálním procesem kvašení tak, aby nevznikl alkohol. Nápoj jemně nasytíme přirozeně vzniklým oxidem uhličitým a šetrně přidáme ovocnou šťávu. Poté stáčíme,“ říká k procesu výroby Zdeněk Lux, vrchní sládek pivovaru Staropramen. „Hledání správné receptury a chuti nám trvalo pět měsíců. Nejen kvůli názvu jsme si dali velmi záležet,“ dodává s úsměvem.

Při vývoji Sládkovy Limonády vycházeli ve Staropramenu z rostoucí poptávky po lokálních produktech a také rostoucí potřebě zdravého životního stylu. „Roste skupina spotřebitelů, která stále více slyší na přirozenou alternativu k jejich standardním nealko nápojům. Jsme však přesvědčeni, že trvalou cestu k naší novince si najdou i všichni ti, kteří ji v následujících týdnech a měsících ochutnají a prostě jim zachutná. Aby tuto možnost mělo co nejvíce spotřebitelů, připravujeme na letní měsíce rozsáhlou komunikační kampaň včetně aktivit spojených s ochutnáním nápoje,“ říká Martina Bučková, manažerka inovací společnosti Pivovary Staropramen.

I přes nulový obsah alkoholu zůstává i Sládkova Limonáda nápojem určeným pro dospělé. Kvůli značce v jejím názvu. „Staropramen bude vždy světem pro dospělé. Jde o značku po více než 100 let spojenou primárně s pivem. V tomto světě však již nebude jen tradiční alkoholické pivo, byť bude stále dominovat. V souladu se změnami v životním stylu našich spotřebitelů budeme i v budoucnu hledat nové nápoje na bázi piva či sladu vychazející z našich pivovarských zkušeností, které sbíráme již od roku 1869,“ dodává Zbyněk Kovář.

Pro zajištění odlišnosti produktu od klasického pivního portfolia se ve Staropramenu rozhodli pro Sládkovu Limonádu použít průhledné 0,5 láhve, které dají také vyniknout autentické zlatavé barvě nápoje. Rovněž etikety i distribuční balení na limonádu – papírový karton 20x0,5l - jsou designově velmi poutavé a sázejí na přírodní motivy, které dobře reprezentují celkový styl novinky a v obchodní síti budou sloužit hlavně pro podporu vizibility na ploše. Design obalů připravila agentura Cocoon.

Uvedení nového nápoje bude provázet marketingová poodpora zahrnující PR aktivity, ATL komunikaci i BTL podporu. Na kampani pracují agentury Hullabaloo, Rituál a AC&C PR.

Staropramen opět mění trh. Toto léto osvěží Staropramen Sládkova Limonáda.[p655]

Obce okresu Benešov od července do září oživí řada akcí Benešovské hasičské ligy s Ferdinandem. Se skutečným pivem se také setkáte při jízdě nostalgickým vlakem krajinou Posázaví. Kromě toho pivovar také v září otevře své brány široké veřejnosti při pivovarských slavnostech přímo.

Prázdninové měsíce včetně září budou v mnoha obcích okresu Benešov ve znamení Benešovské hasičské ligy s Ferdinandem. Hasičské týmy budou mezi sebou soutěžit po čtyři měsíce, a to 6. července v Daměnicích, 13. července v Chářovicích, 3. srpna v Malovicích, 10. srpna v Načeradech, 24. srpna a 7. září ve Zdislavicích a 21. září ve Všechlapech. Benešovská liga má na svém programu letos celkem devět závodů, z nichž dva již proběhly v červnu. „Úroveň soutěžních družstev se v poslední době výrazně zvýšila, i díky tomu si vytvořila Benešovská liga dobrou pověst. Odměna pro vítěze je především sud piva Ferdinand a titul mistr/mistryně Benešovské hasičské ligy,“ říká vedoucí rady Benešovské hasičské ligy Lukáš Vítek z Daměnic. Prvenství z loňského ročníku budou obhajovat muži z SDH Jankov a ženy z SDH Daměnice. „Benešovské hasičské ligy s Ferdinandem se účastníme jako hlavní sponzor a naše pivo zde samozřejmě poteče proudem,“ dodává k akcím hlavní sládek pivovaru Jaroslav Lebeda.

Historii na kolejích se skutečným pivem Ferdinand si o sobotách 29. června, 6. července, 17. a 31. srpna vychutnají cestovatelé, kteří se vydají na výlety nostalgickým vlakem s parní lokomotivou. Čeká na ně řada projížďka zajímavými místy a program vhodný pro děti i dospělé. Zakoupením jízdenky navíc cestující mohou soutěžit prostřednictvím SMS o hodnotné ceny. Více zde...

Na září pivovar pro návštěvníky chystá pivovarské slavnosti, jejichž součástí budou i velmi oblíbené prohlídky pivovaru. „Konat se budou 14. září přímo v areálu pivovaru a to za každého počasí. Nebude chybět bohatý kulturní program, soutěže o zajímavé ceny, slosovatelné vstupenky a zábavné atrakce a soutěže pro děti, jako skákací hrad, rodeo, malování nebo závody. Ve stáncích bude připraveno kvalitní občerstvení pro celou rodinu a k osvěžení také točené pivo Ferdinand, včetně kvasnicového,“ představil program slavností Lebeda.


V sobotu 13. července odstartuje ve 13.00 hodin už 24. ročník nejstarších pivovarských slavností v České republice. Návštěvníci Slavností svijanského piva se na koupališti ve Svijanském Újezdu můžou těšit na všechna piva ze svijanské produkce za jednotnou cenu 20 Kč, chybět nebudou ani vítězové nedávné soutěže Pivo ČR tmavá Kněžna, světlý Kníže a nefiltrovaný Kvasničák, které doplní také jedna novinka – nové pivo pod pracovním názvem „450“. Vstupné je 150 Kč, pro děti zdarma.

Každý rok jsou Slavnosti svijanského piva významnou regionální událostí a nejinak tomu bude i letos. Na dvou pódiích zahrají známé i alternativní tváře české hudební scény, návštěvníci se můžou těšit na Věru Martinovou, Tublatanku, Michala Hrůzu a jeho Kapelu Hrůzy, Doctora P. P., Recesi live a řadu dalších. Zhruba třetinu areálu vyhradí pořadatelé rodinám s dětmi, na které čekají kolotoče, střelnice a řada dalších atrakcí.

I letošní ročník Slavností svijanského piva nabídne k ochutnávce všechna svijanská piva v čele s čerstvými držiteli titulu Pivo České republiky Svijanskou Kněžnou, Svijanským Knížetem a Kvasničákem. Pro návštěvníky bude připraveno také jedno překvapení v podobě nového piva s pracovním názvem „450“. Pivo, které se možná objeví v restauračních zařízeních až příští rok, se totiž pivovar rozhodl nabídnout k ochutnání svým fandům a případně ho podle jejich chutí i upravit. „Příští rok slaví náš pivovar 450 let od svého založení a my jsme přemýšleli, jak to oslavit. I když nejsme příznivci pivních novinek, chtěli jsme přijít s něčím speciálním a výsledkem je jedenáctka s odlišným složením. Na Slavnostech svijanského piva ji poprvé představíme, ale budeme rádi, když nám každý, kdo „450“ ochutná, napíše svůj názor. Pivo pak podle většinového názoru třeba ještě upravíme nebo změníme jeho stupňovitost,“ říká Petr Menšík, sládek Pivovaru Svijany. Tradicí letních slavností se stala také pivní zmrzlina, letos bude připravena ze speciálů tmavé Kněžny a světlého Knížete, líznout si ale budou moci jen dospělí, zmrzlina totiž obsahuje 75 % piva.

Na místě bude zajištěno velkokapacitní parkoviště a úschovna kol, návštěvníci můžou využít autobusovou dopravu od ČD Turnov od 13,00 hodin každých 30 minut až do půlnoci. Autobus pojede i z libereckého autobusového nádraží, stanoviště č. 4 v 11:00, 12:30, 14:00, 17:00 a zpět až do půlnoci. Poprvé bude letos vypraven historický parní vlak z nádraží Praha – Braník, který vyrazí v sobotu v 8 hodin ráno a zájemce doveze buď do Příšovic nebo Turnova.


Vrchní soud v Praze dnes s definitivní platností zamítl žalobu Pivovaru Holba, který napadl platnost smlouvy o převodu akcií Pivovaru Náchod a.s. liberecké společnosti LIF z roku 2009 a požadoval tak vrácení kupní ceny za prodej pivovaru.

Soudní řízení trvalo od roku 2009, dvakrát daly soudy zapravdu novým majitelům Pivovaru Náchod, liberecké skupině LIF, ale Holba se pokaždé odvolala. V úterý 25. 6. 2013 spor rozhodl s konečnou platností Vrchní soud v Praze, který potvrdil, že smlouva o prodeji Pivovaru Náchod z roku 2009 je platná. „Z výsledků soudního řízení máme velkou radost, celý proces trval dlouho a stál nás hodně úsilí. Teď se budeme konečně moci soustředit na práci. Věřím, že obchodní partneři a zaměstnanci pivovaru přivítají to, že pivovar bude mít nezpochybnitelného vlastníka,“ říká Tomáš Kučera, předseda představenstva společnosti LIF.


Pivovar ve Velkých Popovicích se může pochlubit nejen dlouhou pivovarnickou tradicí a ekonomickým významem pro region, ale především je oblíbeným cílem domácích i zahraničních turistů. Letní měsíce jsou ideálním obdobím pro návštěvu pivovaru a jeho prohlídku. V rámci prohlídky můžete také ochutnat místní tmavé pivo, které nyní nese regionální ocenění ZÁPRAŽÍ.

Přijďte si prohlédnout a seznámit se s pivovarem Velké Popovice, ve kterém se vaří nejprodávanější české lahvové tmavé pivo Velkopopovický Kozel Černý. Černé pivo bylo vždy důležitou součástí sortimentu velkopopovického pivovaru a podle historických pramenů doprovázelo již jeho vznik. Pivovar, který založil v roce 1871 František Ringhoffer, se chlubil specialitou v podobě přípravy bavorského, karamelového a barvícího sladu přímo v pivovaru. Zařízení na pražení sladu vyráběla ve svých továrnách sama rodina Ringhofferů. Pivo Velkopopovický Kozel je symbolem a nedílnou součástí Velkých Popovic i celého regionu.

Nahlédněte pod pokličku velkopopovických sládků

V období od dubna do září lze pivovar navštívit každý den od 10:00 do 18:00. Prohlídková trasa se nedávno rozšířila o novou expozici výrobního procesu a netradiční prezentaci historie pivovaru. Díky těmto expozicím se zajímavou a zábavnou formou seznámíte s bohatou historií i současností slavného pivovaru a proniknete do tajemství výrobního procesu piva Velkopopovický Kozel. „Součástí prohlídky je i živý maskot pivovaru - kozel Olda, a pro zletilé návštěvníky ochutnávka piva Kozel v pivovarských sklepích,“ dodává Eva Kršňáková, vedoucí návštěvnického centra Pivovaru Velké Popovice. V areálu pivovaru je také nově vybudováno bezbariérové Návštěvnické centrum a Kozlí obchod, který potěší svým sortimentem každého milovníka piva.

Velkopopovický Kozel Černý a Značka „ZÁPRAŽÍ originální produkt®“

Velkopopovický Kozel Černý je vyrobený podle originální receptury z unikátní směsi speciálních tmavých sladů, speciální kvasničné kultury, směsi jemných aromatických chmelů a vysoce kvalitní podzemní vody z lesních studní. Unikátnost tohoto piva nově potvrzuje i ocenění certifikátem a regionální značkou „Zápraží originální produkt“. Toto označení uděluje Asociace regionálních značek výrobkům, které jsou výjimečné svou vazbou na region, na jeho charakter, tradice, kulturu či historii. Značka má dva cíle - podpořit místní producenty, kteří v tomto přírodně a kulturně hodnotném území hospodaří šetrně, tradičně a v souladu se zájmy ochrany přírody, a přispět k udržitelnému cestovnímu ruchu. Logo je tvořeno stylizovanou siluetou vzrostlého dubu, jehož koruna má uvnitř dubový list. V Kozlím obchůdku je nyní takto označeno dárkové balení Kozla Černého.


Značka Holba rozšiřuje nabídku o pivní mix s příchutí brusinky a máty. Jde o osvěžující novinku s nízkým, 2,2 procentním obsahem alkoholu a charakteristickou chutí, kterou pivu dává kombinace lesních plodů a oblíbené byliny. Ochucená Holba se vyrábí z přírodního ovocného sirupu a bylinného extraktu a neobsahuje umělá barviva, konzervanty ani umělá sladidla. Její ryze přírodní složení vychází z filosofie značky, etablované jako ryzí pivo z hor. Zatímco ostatní ochucená piva mají různé exotické příchutě, nejčastěji citrusové, Holba jde vlastní, ryze přírodní cestou.

Zvolili jsme plody, které jsou u nás doma a rostou v našich lesích, taky v Jeseníkách. Dlouho jsme testovali různé příchutě, až nakonec zvítězila brusinka. Pokud je v pivu samotná, působí chuťově nevýrazně, ale v kombinaci s mátou dává vyniknout chuti piva s příjemným dozvukem. Máta ideálně harmonuje s hořkostí piva, kterou sice zjemňuje, ale nepotlačuje, takže pivo nechutná jako limonáda. Věříme, že to konzumenti ocení,“ říká Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba a s úsměvem dodává, že brusinky i mátu je možné najít pár metrů od pivovaru. Jeho areál se totiž nachází uprostřed jesenické přírody s jedinečným horským koloritem.

Ochucené pivo Holba Brusinka s mátou je zatím k dispozici pouze v sudech a od června si ji můžete dát v každé restauraci s Holbou na čepu.

Další letní novinkou je Holba free polotmavá. Rozšiřuje nabídku nealkoholických piv značky a je určena všem konzumentům, kteří si pivo rádi dají, ale preferují jeho nealkoholickou variantu. Zatím je k dispozici jako sudová v restauracích značky a občerstveních na výletních místech, cyklotrasách i v kempech. Během července bude ke koupi také v lahvích.


V Bardejovských kúpeľoch sa v nedeľu 23. júna od 12.00 hod. do 20.00 hod. uskutoční 1. pivný festival, spojený s prehliadkou dychových hudieb. Návštevníci budú môcť ochutnať spolu 6 druhov pív. Vyhrávať im bude MYSLAVČANKA z Košíc, ORDZOVIANKA zo Spišského Podhradia, KODURKA z Košíc, SEBEDRAŽSKÁ z Prievidze a CHEMLON – dychovka z Humenného, spojená s vystúpením mažoretiek. Účastníkov poteší aj ľudový rozprávač Jožko Jožka, hudobné vystúpenie Základnej umeleckej školy Michala Vileca a vystúpenie harmonikára spojené s výstavou obrazov. Pripravené sú aj rôzne atrakcie pre deti a mládež - trampolína, maľovanie na tvár, nafukovací hrad. Vstup je voľný. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

,,Širokú ponuku kultúrnych a spoločenských podujatí organizovaných Bardejovskými kúpeľmi sme tento rok obohatili o premiéru pivného festivalu. Návštevníci si budú môcť vybrať zo 6 druhov pív značiek Zlatý Bažant, Corgoň, Heineken a Kelt. K letu patrí nielen pivo, ale aj hudba a preto sme pivný festival spojili s prehliadkou dychových hudieb a ďalšími atrakciami. Bardejovské kúpele sú nielen miestom oddychu a navracania zdravia, ale čoraz častejšie aj cieľom zábavy a výletov pre ľudí zo širokého okolia. V priebehu leta, ale aj jesene chystáme ďalšie atraktívne podujatia, na ktorých radi privítame verejnosť“, povedala T. Šatanková.

Dodala, že v tomto roku Bardejovské kúpele ešte pripravujú 13. a 14. júla 2013 jubilejný 10. ročník Bardejovských Kúpeľných dní, 59. ročník Medzinárodného hudobného leta, pravidelné koncerty klasickej hudby a 1. septembra 2013 Alžbetínsky deň na počesť cisárovnej Sisi. Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť na výstavy kvetov, obrazov, plastík a ďalšie aktivity.

Areál Bardejovských kúpeľov je každý deň otvorený pre širokú verejnosť. Tá môže v komplexe Wellness Spa využiť denne bazén v čase 11.00-21.00 h. a saunový svet v čase 13.00-21.00 h. V stredu až nedeľu sú prístupné aj fitness, masáže a solárium. Okrem liečebných a rekondičných pobytov navštevujú kúpele aj samoplatcovia vyhľadávajúci wellness služby. Najväčší záujem majú celé rodiny s deťmi počas sviatkov a prázdnin o pobyty spojené s návštevou wellness centra v hoteli Ozón. Pre samoplatcov je v roku 2013 škála pobytov a úrovní služieb naozaj výnimočne bohatá.

Bardejovské kúpele patria k trom najobľúbenejším, najnavštevovanejším a počtom 860 používaných lôžok k najväčším slovenským kúpeľom. V roku 2012 zamestnávali priemerne 265 osôb. Rozprestierajú sa na ploche 31 hektárov a vo vlastníctve spoločnosti je 34 objektov. Podľa zahraničných expertov majú Bardejovské kúpele najlepšie minerálne pitné pramene na Slovensku, podobné zložením prameňom vo francúzskom Vichy. Bardejovská minerálna voda je prírodná-liečivá, slabo až stredne mineralizovaná, hydrogén uhličitanovo-chloridová, sodná, železitá uhličitá, studená, hypotonická, so zvýšeným obsahom kyseliny boritej. Zo všetkých slovenských kúpeľov majú Bardejovské najširšie indikačné zameranie. Liečia sa tu onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva, ženské a nervové ochorenia.

Vychutnávala si ich na liečení v roku 1895 manželka Františka Jozefa I. cisárovná Alžbeta, nazývaná Sissi, ktorej socha sa vyníma v kúpeľnom parku. Pobýval tu aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleóna (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského. Tá sa v Bardejovských kúpeľoch liečila v roku 1669 a jej reliéf slávnostne odhalili práve pri otvorení tohtoročnej sezóny. Súčasťou otvorenia bolo po prvý raz aj posvätenie minerálnych prameňov, za účasti zástupcov cirkví v okrese Bardejov - rímskokatolíckej, gréckokatolíckej, pravoslávnej a evanjelickej.

Viac informácií na : www.kupele-bj.sk

PROGRAM 1.pivného festivalu 23.6.2013 v Bardejovských kúpeľoch:

12.00 – 13.00 hod. – hudobné vystúpenie Základnej umeleckej školy Michala Vileca

14.00 – 17.30 hod. – hudobné vystúpenie Dychoviek : MYSLAVČANKA z Košíc, ORDZOVIANKA zo Spišského Podhradia, KODURKA z Košíc, SEBEDRAŽSKÁ z Prievidze, CHEMLON + mažoretky z Humenného

17.30 – 18.30 hod. – vystúpenie ľudového rozprávača JOŽKA JOŽKU

18.30 – 20.00 hod. – hudobné vystúpenie spojené s výstavou obrazov – p. LIBERA (harmonika)


Dnes, 14. června, ve 14 hodin začal na Pražském hradě již druhý ročník degustační akce roku - Festival minipivovarů, na kterém se představí 60 pivovarů a 120 druhů piva z celé republiky, od Ostravy po Sokolov, od Varnsdorfu po Dolní Bojanovice. Každý z pivovarů vybral své dvě nejlepší piva a celkově se zdarma vyčepuje 6000 litrů piva.

Festival minipivovarů se koná na Královské zahradě Pražského hradu, na Střelecké cestě pod Královským letohrádkem, v pátek 14. června od 14-20 hodin a v sobotu 15. června od 10-20 hodin. Na festivalu jsou přítomni sládci z každého pivovaru, kteří podávají návštěvníkům akce co nejobsáhlejší a nepřesnější informace. „Sládky jsme na festival pozvali hlavně proto, aby lidem představili nejen jejich pivovar, ale i jejich kraj. Stejně jako se Morava poznává přes víno, můžeme poznávat celou republiku přes pivo,“ uvádí Jan Šuráň, Prezident Českomoravského svazu minipivovarů o.s.. Hlavním cílem festivalu je seznámit návštěvníky s historickými kořeny českého a moravského pivovarnictví a ukázat jak tradiční, tak i moderní způsoby výroby piva. „Vždyť jak nejlépe poznat naši krásnou vlast, než skrze pivo,“ dodává Jan Šuráň.

Foto

V Čechách bohužel zůstává přežitek minulosti, kde je pivo spojeno se zakouřenou restaurací, pitím v pracovní době a čímsi primitivním a tento festival ukazuje pravý opak, unikátní prostředí, výrazné chutě, krásné chování lidí vůči sobě, kteří mezi sebou diskutují, ale neopíjejí se. Velkou předností festivalu je to, že jsou pivovary postaveny sobě na roveň, kde nikdo nemá větší nebo menší stánek. „Vlastní průběh akce ukazuje, že jde opravdu o degustaci, nikoli setkání lidí, kteří se přišli jen napít piva. Pivo se zde pije v malých vzorcích, jak je tomu zvykem na významných světových pivních festivalech, jako je festival v Denveru, Londýně apod.,“ říká Pavel Borowiec, vydavatel a šéfredaktor časopisu Pivo, Bier & Ale.

Foto

Pivovary, které se na festivalu představí: Pivovarský dům Praha, Břevnov klášterní pivovar Praha, Pivovar Purkmistr Černice, Pivovar Kozlíček, Zámecký pivovar Pikard, Rodinný minipivovar Pacov, Štiřínský pivovar, Pivovar a restaurace U Fleků, Minipivovar u Medvídků, Šumavský pivovar Vimperk, Rodinný minipivovar Valášek, Rodinný pivovar Bravůr, Rodinný pivovar v Dobrušce, Pivovar Matuška, Sokolovský pivovar Permon, Ratíškovický pivovar Na Mlýně, Městský Podorlický pivovar v Rychnově, Hostinský pivovar Excelent Rýmařov, Pivovar Antoš Slaný, Želivský klášterní pivovar, Rohovský minipivovar Komárků, Pivovarský dům Lipan, Radniční minipivovar Jihlava, Starokladenský pivovar, Pivovar Herold Březnice, a.s., Minipivovar Jakub Vyšší Brod, Svatokopecký pivovar, Spolkový pivovar Sazovice, Pivovar Chotoviny, Pivovarský dům Zvíkov, Pivovar Koníček Vojkovice, Minipivovar Labuť Litoměřice, Líšeňský minipivovar Brno, Městský pivovar Štramberk, Valašský pivovar v Kozlovicích, Minipivovar Biovar Ostrava, Mostecký Kahan, Pivovar Groll Plzeň, Pivovar Kocour Varnsdorf, Minipivovar Kvilda, Rodinný pivovar Hendrych, Novoměstský pivovar Praha, Sousedský pivovar Bašta Praha, Pivní rozmanitost, Pivovar Hastrman – Velký Rybník, Pivovar Sv. Norbert, Pivovar Luční bouda, Chmelařský institut, Minipivovar Beznoska Prosek, Minipivovar Hukvaldy, Pivovar Mazák, Podklášterní pivovar Urban, Pivovar Magistr Brno, Pivovar Černý orel Kroměříž a Pivovar Faltus.

Foto

Festivalu se nakonec nemohly účastnit všechny avizované pivovary, jelikož byly některé z nich vytopeny při povodních.


Gambrinus už 17 let přináší českým fotbalovým fanouškům skvělé zážitky, nadšení a zábavu. Nyní však naši fanoušci s námi sdílí hluboké znepokojení nad současnou situací v českém fotbale a oprávněně se nás ptají, co s tím děláme.

Opakovaně jsme v rozhovorech s Fotbalovou asociací ČR vyjádřili vážnou nespokojenost a to se promítá i do naší pozice při jednáních o možné budoucí spolupráci. Naše smlouva s fotbalem končí v červnu roku 2014 a o prodloužení jsme se dosud nedohodli.

Při nadcházejících jednáních budeme od asociace důrazně požadovat konkrétní řešení, jak zlepší image českého fotbalu a obnoví důvěru jeho fanoušků - našich spotřebitelů. Pokud nebudeme spokojeni s návrhy fotbalové asociace ke zlepšení obrazu české kopané,jsme připraveni hledat jiné formy, jak můžeme podporovat fotbal v České republice.


Vltavský plavec, 13° světlý speciál z dílny minipivovaru Plzeňský Pašák, který měl být jakýmsi zpestřením plánovaného a kvůli nedávným povodním nakonec dočasně odloženého festivalu malých a mini českých pivovarů „Pivo na Náplavce“, s nadsázkou řečeno připlouvá do Prahy. Protože se jedná o pivo nepasterované a nefiltrované, tedy stále živé, s jehož spotřebou nelze příliš otálet, rozhodli jsme se, že tuto příležitostnou várku nyní nabídneme zájemcům ke koupi a na nový termín konání festivalu necháme vyrobit pivo jiné.

Prodej Vltavského plavce začne v pátek 14. 6. 2013 na farmářském tržišti „Jiřák“ (náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha 3). Dále si ho zde budete moci koupit každou středu, pátek a sobotu a každou sobotu také na farmářském tržišti Náplavka. Na výběr budete mít jednak z litrových „petek“ a jednak ze skleněných půllitrovek s patentním uzávěrem. Obojí seženete u stánku s čepovaným rakovnickým Bakalářem či pivy z Kounického, resp. Únětického pivovaru.

Těšíme se na Vaši návštěvu a pevně věříme, že Vám Vltavský plavec bude chutnat!

Tým festivalu „Pivo na Náplavce“ a farmářských tržišť Jiřák a Náplavka.

Další informace na www.pivonanaplavce.cz a www.farmarsketrziste.cz nebo na facebookovém profilu FT Praha www.facebook.com/ftpraha.


Zájem o nápoje v PET balení v uplynulých létech stoupnul. Tento trend se týká i míchaných nápojů z piva. Taky Gambrinus Ochucený je od června na českém trhu k dostání nejen v tradičních půllitrových plechovkách, ale i v praktických 1,5litrových PET lahvích. V této moderní a stále žádanější formě obalu budou k dostání všechny tři příchutě - Limetka & Bezinka, Řízný citrón i letošní novinka Šťavnatý grep.

Praktické po všech stránkách

V posledních několika letech obliba nápojů v PET balení mezi zákazníky výrazně vzrostla. V segmentu míchaných nápojů z piva představuje toto balení 15 % prodaného objemu, zatímco ještě před rokem to bylo pouze 7 % (leden-květen 2013 vs. stejné období loňského roku, moderní trh, zdroj: Nielsen). Spotřebitelé na nich hodnotí kladně především jejich praktičnost, která jim poskytuje určitý komfort při konzumaci. „PET lahve jsou lehké, pevné a opakovatelně uzavíratelné. Češi jednoduše vnímají jejich přednosti, i proto jejich podíl na trhu každoročně stoupá," říká marketingový manažer značky Gambrinus Miroslav Peichl. Nové balení by mělo přispět i k dalšímu nárůstu zájmu o míchané nápoje z piva Gambrinus, které zákazníci vyhledávají především díky jeho příjemné chuti a složení. „Spotřebitelé oceňují, že kromě charakteristické, příjemně sladěné chuti tradičního a oblíbeného piva Gambrinus s ovocnou šťávou v nízkoalkoholickém nápoji nekupují žádná umělá sladidla ani konzervanty,“ dodává Peichl. Doporučená maloobchodní cena jedné PET lahve s Gambrinusem Ochuceným činí 42,90 Kč.

Gambrinus Ochucený u zákazníků boduje

V průběhu léta 2012 dosáhla kategorie míchaných nápojů z piva 10% podílu na celkovém pivním trhu a v tomto ohledu se stala nejrychleji rostoucím pivním segmentem. „Gambrinus Ochucený se od představení první novinky etabloval mezi tři nejvyhledávanější produkty na trhu v segmentu míchaných nápojů z piva. Osvědčila se nám sázka na citrusové plody, které jsou mezi jinými příchutěmi zdaleka nejoblíbenější,“ oznamuje Peichl. Varianty Gambrinus Limetka & Bezinka a Gambrinus Řízný citrón v plechovkovém balení uspěly také v prestižním spotřebitelském průzkumu Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka 2013 v kategorii ochucených piv. V konkurenci mnoha jiných značek získaly tyto produkty od 4 000 respondentů nejvíce hlasů a staly se nejoblíbenějšími novinkami minulého roku. Od letošního března k nim přibyla další chuťová varianta citrusového základu – Gambrinus Šťavnatý grep.


V sobotu 15.června 2013 se uskuteční 3. ročník sportovní akce Holba běh na Šerák na trase Bobrovník – Šerák. Jde o závod v běhu do vrchu, jehož generálním sponzorem je pivovar Holba. Závod je součástí seriálu Maratonstav Českého poháru v běhu do vrchu a současně je zařazen do kategorie „SUPER“, tedy nejvýše bodovaný. Je také součástí Otevřeného mistrovství Moravy a Slezska.

Odstartuje od restaurace Koliba na Bobrovníku (nachází se mezi obcí Lipová-lázně a městem Jeseník) v nadmořské výšce 495 m. n. m. Běh do vrchu je veden po trati 9,5 km dlouhé s převýšením 905 m pro muže (kategorie A-E) a ženy (kategorie A-D) a další dva běhy v délce 6 km a s převýšením 450 m Běh Pod Strmým juniorky a Jesenický kondiční běh budou odstartovány současně ve 12.00 před restaurací Koliba Lipová - lázně (část Bobrovník). Oba běhy jsou vedeny po žluté turistické značce.

Předpokládá se účast 150-200 běžců z celé České republiky a přilehlého polského regionu.

Cíl závodu se nachází na vrcholu Šerák před horskou Chatou Jiřího ve výšce 1320 m. n. m. Trať je vedená z 85 procent horským lesním terénem, což naplňuje původní myšlenku horských terénních běhů do vrchu.

Pivovar Holba podporuje nejen myšlenku běhu do vrchu, organizovaného šumperským atletickým oddílem, ale je také generálním sponzorem akce. Na vrcholu Šeráku proto budou běžci připíjet Holbou na další vítězství a převezmou dárkové předměty


Začátek června patří na českobudějovickém výstavišti populární akci Slavnosti piva. Letos se 17. ročník pivních slavností konal ve dnech 7. a 8. června.

Nedílnou součástí výstavy Slavnosti piva je degustační soutěž „Pivo České republiky“. Záštitu nad kláním „Pivo České republiky 2013“ převzali ministr zemědělství Petr Bendl, hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola a primátor Statutárního města České Budějovice Juraj Thoma.

Degustace jednotlivých vzorků piv probíhaly anonymně a byly prováděny kvalifikovanými odborníky z českých pivovarů.

Přes padesát pivovarů z Česka přihlásilo do soutěže o titul Pivo České republiky 2013 téměř 300 druhů piv. Výsledky byly vyhlášeny v sobotu před polednem na Slavnostech piva na českobudějovickém výstavišti.

Piva soutěžila v celkem 18 kategoriích - od světlého výčepního přes ležáky po ochucená piva. Vítěz získává právo užívat titul Pivo České republiky.

Tak jako v předchozích letech si náš pivovar vedl velmi úspěšně:

Zlatou medaili udělila porota degustační soutěže Pivo České republiky 2013 pivu 12% Rampušák a 11% Dobrušská se umístila ve stejné kategorii na druhé příčce.

Obě piva tak obhájila po loňském a předloňském úspěchu opět první příčky v prestižní kategorii světlých ležáků od výrobců do 10.000 hl, a to v silné konkurenci pivních značek.

Mimo tato umístění získalo pivo 12% Rampušák 3. místo v kategorii kvasnicových piv. V této kategorii se tak Rampušák úspěšně utkal s pivy od velkých průmyslových pivovarů a vedl si výtečně.

Je to pro nás velký úspěch a hlavně potvrzení stabilní kvality našich piv, která již po tři roky obsazují nejvyšší příčky v nejrozšířenější degustační kategorii piv – světlý ležák“ uvedl Milan Vedra, majitel a sládek dobrušského pivovaru.

Dobrušská piva vyrábíme z vlastního sladu z naší humnové sladovny a vaříme je tradičním způsobem na původní měděné varně.

V Dobrušce se pivo vaří po pauze od poloviny 90. let a změně vlastníka pivovaru opět od roku 2008. Poprvé se začal vařit Rampušák, který byl jen kvasnicový. Na konci roku 2010 potom přibyla "jedenáctka" jak kvasnicová, tak filtrovaná. V roce 2012 rozšířila sortiment polotmavá 13%, která získala v letošním roce 1. místo a ocenění „Zlatá pivní pečeť“ z prestižní degustace v Táboře. V roce 2013 doplnila nabídku 15% světlá s názvem F.L. Věk, která si rychle našla své zákazníky a z původně velikonočního speciálu se stává stabilní součást sortimentu dobrušského pivovaru.

Dobrušská piva mají plnou sladovou chuť s příjemnou chmelovou hořkostí. Piva se vaří klasickým způsobem na deklarovanou stupňovitost a mají tedy poctivých jedenáct, dvanáct, třináct a patnáct stupňů extraktu původní mladiny.

Kvasnicová piva jsou stáčena přímo z ležáckých tanků a mají tak v sobě vysoký obsah vitamínu B.

Piva se vaří stejně jako před desítkami let. Přestože v roce 2006 v pivovaru dvakrát hořelo a část technologií byla před lety odvezena, zachovala se původní šrotovna a varna z roku 1936.

Na chuť piva má velký vliv i slad, který v Dobrušce vyrábíme vlastní. V provozu je stále klasická humnová sladovna, ve které se za jednu kampaň vyrobí cca 400 tun sladu a ve které ječmen klíčí na původních pískovcových humnech.

Dobrušská sladovna je jednou z nejmenších, které v České republice ještě zůstaly v provozu. Část vyrobeného sladu pivovar také prodává několika minipivovarům, zbytek je zpracován na pivo a výrobu sladových výtažků.

Dobrušské pivo si tak můžete koupit v PET lahvích o obsahu 1,0 a 1,5 liru, případně ve skleněných lahvích s patentním uzávěrem o obsahu 1,0 a 2,0 litru. Po instalaci nové linky na stáčení sudů, která byla uvedena do provozu v březnu loňského roku pivovar také připravuje stáčení piva do skleněných lahví.

V Dobrušce se pivo vaří už od roku 1320, kdy právo várečné udělil měšťanům tehdejší majitel města Mutina.

Pivo České republiky 2013: 12% Rampušák a Dobrušská 11% [p204]

Pořádná krušovická Dvanáctka, Krušovice Černé a Krušovice Pšeničné skvěle zabodovaly na prestižní degustační soutěži Pivo České republiky, která v sobotu vyvrcholila předáváním cen nejlepším pivovarům v Českých Budějovicích. Krušovická Dvanáctka získala první místo v kategorii světlý ležák Premium, Krušovice Černé rovněž zlato v kategorii tmavých výčepních piv a Krušovice Pšeničné bylo třetí v kategorii netradičních piv.

V případě piva Krušovice Pšeničné jde o velký úspěch také proto, že ji pivovar jako novinku letošního roku svým spotřebitelům představil teprve na jaře letošního roku. Jde o svrchně kvašené nefiltrované pšeničné pivo, které obsahuje zbytkové bílkoviny a pivní kvasinky, a proto má lehce zakalenou barvu. Extra osvěžující pivo má velmi lehkou a harmonickou chuť, doplněnou o ovocné tóny. Obsah alkoholu je 4,3 %.

Krušovická Dvanáctka patří mezi dlouhodobě oceňovaná piva v Česku i v zahraničí – v roce 2012 i 2013 se jí například (spolu s Desítkou) podařilo získat stříbrnou medaili za kvalitu na mezinárodní soutěži Monde Selection. Dvanáctka má výraznou a současně velmi příjemnou dlouho doznívající hořkost. Používání karamelových sladů Dvanáctce dodává jantarovou barvu a plnou sladovou chuť a vůni. Dvanáctka vznikla na přání českých spotřebitelů, kteří se chtěli vrátit k původní receptuře a chuti z osmdesátých let minulého století, kdy se krušovická piva těšila velké oblibě. Úkolu se zhostil současný vrchní sládek pivovaru Tomáš Kosmák se svými spolupracovníky. Emeritní sládek Václav Kloub pak potvrdil, že krušovické pivo opravdu chutná jako tenkrát.

Krušovice Černé se vyznačují plností, výraznou karamelovou chutí a jemnou chmelovou hořkostí. Pro výrobu Krušovic Černých se používají speciální druhy ječných sladů (český, barevný, karamelový a mnichovský), které pivu dodávají jeho typickou tmavou barvu. Krušovice Černé jsou dlouhodobě nejoceňovanějším pivem ve střední Evropě.

Soutěž Pivo České republiky je prestižní degustační soutěž, která je součástí výstavy Slavnosti piva. Na začátku června se každoročně koná na výstavišti v Českých Budějovicích, letos se uskutečnil už 17. ročník. Soutěže se v 17 kategoriích zúčastnilo 50 pivovarů, které zaslaly na 300 vzorků piv. Soutěž probíhá pod záštitou ministra zemědělství, hejtmana Jihočeského kraje a primátora Statutárního města České Budějovice.

Vítězové 17. ročníku soutěže získávají právo užívat titul Pivo České republiky 2013.


Narozeninový speciál, uvařený k oslavě 260. výročí založení pivovaru ve Velkém Březně, nenašel přemožitele na degustační soutěži Pivo České republiky, která v uplynulých dnech skončila v Českých Budějovicích. Březňák Jantarový skončil na prvním místě v kategorii polotmavých piv. Úspěch si připsalo i další pivo z Velkého Března – Březňák 14% na třetím místě v kategorii světlých speciálních piv.

Krásná barva staletého jantaru, sametová pěna a chmelová vůně, přecházející do plné chuti. To je charakteristika narozeninového piva Březňák Jantarový. K výrobě svátečního piva posloužily nejjakostnější suroviny: voda z vlastních studní, žatecký chmel a slad vyrobený z ječmene z Polabí. Kromě toho velkobřezenští sládci při výrobě použili tři druhy speciálních sladů – barevný, karamelový a bavorský. Omezená edice Březňáku Jantarového se prodávala od poloviny března.

Březňák 14% s bronzovou medailí je v degustačních soutěžích svým soupeřům z minulosti velmi dobře znám, například letos už získal druhé místo na Zlaté pivní pečeti v Táboře. Březňák 14% je světlý speciál s vyšším obsahem alkoholu. Má plnou chuť i hořkost a sytou zlatou barvu.

Soutěž Pivo České republiky je prestižní degustační soutěž, která je součástí výstavy Slavnosti piva. Na začátku června se každoročně koná na výstavišti v Českých Budějovicích, letos se uskutečnil už 17. ročník. Soutěže se v 17 kategoriích účastnilo 50 pivovarů, které zaslaly na 300 vzorků piv. Soutěž probíhá pod záštitou ministra zemědělství, hejtmana Jihočeského kraje a primátora Statutárního města České Budějovice.

Vítězové 17. ročníku soutěže získávají právo užívat titul Pivo České republiky 2013.


Zlatopramen Radler Citrón na prvním místě, Zlatopramen Radler Grep na místě druhém. To je skvělý výsledek prestižní degustační soutěže Pivo České republiky, která o víkendu skončila v Českých Budějovicích. Obě oceněné značky soutěžily v kategorii ochucených piv. Další medailí do rodiny Zlatopramen přispěla novinka na českém pivním trhu: Zlatopramen N. A nealko světlé, který skončil na druhém místě.

Zlatopramen Radler Citrón (spolu s další příchutí pomeranč se zázvorem) obohatil český pivní trh v dubnu loňského roku. Vzniká kombinací piva se šťávou z přírodního ovoce. Receptura je originální a česká, nápoj neobsahuje žádné konzervanty a má nízký obsah alkoholu (do 2%). Výsledkem je chmelově nahořklá a zároveň ovocná chuť. Oba produkty si u svých konzumentů rychle získaly oblibu, proto značka Zlatopramen vloni v létě přidala další příchuť, grep. Pro Zlatopramen Radler Citrón je to letos už druhé ocenění v řadě, poprvé bodoval na degustační soutěži Zlatý pohár Pivex – Pivo 2013 v březnu letošního roku (2. místo).

Prodeje letních Zlatopramen Radlerů předčily očekávání, protože jich jejich výrobce HEINEKEN oproti původnímu plánu prodal třikrát více. Spotřebitelé si pivní mixy oblíbili v posledních dvou letech.

Nealkoholické pivo Zlatopramen N◦A, kterému patří rovněž stříbrné ocenění, se na trhu poprvé objevilo v únoru 2013. Nahradilo tak značku Fríí, kterou výrobce HEINEKEN svým spotřebitelům nabízel od roku 2010. Zlatopramen N◦A je charakteristický lahodnou a jemně nahořklou chutí opravdového piva. Spotřebitelům tak nabízí variantu k příležitostem, které si chtějí naplno prožít, ale současně chtějí mít pod kontrolou všechny své smysly.

Soutěž Pivo České republiky je prestižní degustační soutěž, která je součástí výstavy Slavnosti piva. Na začátku června se každoročně koná na výstavišti v Českých Budějovicích, letos se uskutečnil už 17. ročník soutěže. Soutěže se v 17 kategoriích účastnilo 50 pivovarů, které zaslaly na 300 vzorků piv. Soutěž probíhá pod záštitou ministra zemědělství, hejtmana Jihočeského kraje a primátora Statutárního města České Budějovice.

Vítězové 17. ročníku soutěže získávají právo užívat titul Pivo České republiky 2013.


Holba Premium je nejlepším ležákem a stává se Pivem České republiky 2013. Rozhodli o tom odborníci v rámci degustační soutěže

17. ročníku Slavností piva v Českých Budějovicích. Pivo Holba si ze soutěže odváží celkem dvě medaile - zlato pro Holbu Premium a bronz pro Holbu Classic.

Jde o další v řadě ocenění, která řadí Holbu mezi nejlepší piva u nás. V soutěži se utkalo celkem 284 vzorků piv z 50 pivovarů, které posuzovalo celkem 70 pivovarnických odborníků. Degustátoři hodnotili nejen chuť piva, kde Holba výrazně zabodovala, ale i jeho celkovou charakteristiku. U ryzího piva z hor shodně ocenili výborný říz a vysokou pitelnost. Způsobuje ji celková vyladěnost hanušovického piva, takže láká k dalšímu napití a delšímu posezení. „Podařilo se navázat na sérii medailí pro naše pivo, které potvrzují jeho jedinečnost a špičkovou kvalitu. Těší nás, že jsme v silné konkurenci pivních značek dokázali zvítězit právě v prémiové kategorii ležáků,“ k úspěchu vyjadřuje ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.

Holba se těší velké oblibě nejen u degustátorů, ale především u konzumentů. Potvrdili to i jeho příznivci na jihu Čech, kde bylo u výčepu s Holbou stále plno. Všichni chtěli ochutnat ryzí pivo z hor, které se po celých 139 let vyrábí podle tradičních receptur, a tím získává svoji jedinečnost. Dnes je kvalita piva samozřejmostí, a co konzumenti žádají, je chuťová odlišnost. A právě díky tomu zájem o hanušovickou Holbu každý rok roste.


Holba Premium je nejlepším ležákem a stává se Pivem České republiky 2013. Rozhodli o tom odborníci v rámci degustační soutěže

17. ročníku Slavností piva v Českých Budějovicích. Pivo Holba si ze soutěže odváží celkem dvě medaile - zlato pro Holbu Premium a bronz pro Holbu Classic.

Jde o další v řadě ocenění, která řadí Holbu mezi nejlepší piva u nás. V soutěži se utkalo celkem 284 vzorků piv z 50 pivovarů, které posuzovalo celkem 70 pivovarnických odborníků. Degustátoři hodnotili nejen chuť piva, kde Holba výrazně zabodovala, ale i jeho celkovou charakteristiku. U ryzího piva z hor shodně ocenili výborný říz a vysokou pitelnost. Způsobuje ji celková vyladěnost hanušovického piva, takže láká k dalšímu napití a delšímu posezení. „Podařilo se navázat na sérii medailí pro naše pivo, které potvrzují jeho jedinečnost a špičkovou kvalitu. Těší nás, že jsme v silné konkurenci pivních značek dokázali zvítězit právě v prémiové kategorii ležáků,“ k úspěchu vyjadřuje ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.

Holba se těší velké oblibě nejen u degustátorů, ale především u konzumentů. Potvrdili to i jeho příznivci na jihu Čech, kde bylo u výčepu s Holbou stále plno. Všichni chtěli ochutnat ryzí pivo z hor, které se po celých 139 let vyrábí podle tradičních receptur, a tím získává svoji jedinečnost. Dnes je kvalita piva samozřejmostí, a co konzumenti žádají, je chuťová odlišnost. A právě díky tomu zájem o hanušovickou Holbu každý rok roste.


Nealkoholická piva z jihočeského pivovaru v Protivíně výrazně zabodovala v prestižní degustační soutěž Pivo České republiky 2013, která se jako tradičně konala v rámci již 17. ročníku Slavností piva v Českých Budějovicích. Pivo Platan Nealko ve své kategorii zvítězilo, Lobkowicz Premium Nealko obhájilo loňskou bronzovou příčku.

Mám obrovskou radost. Našim nealkoholickým pivům se na trhu opravdu daří. A je to zejména kvůli jejich chuti, kterou ocenila také porota této soutěže,“ uvedl Michal Voldřich, sládek protivínského pivovaru.

Anonymní degustační soutěže se letos zúčastnilo 300 piv z 52 pivovarů. Vzorky byly zařazeny do 18 kategorií, odborníci je ochutnávali od středy 5. do pátku 7. června 2013.

Záštitu nad kláním Pivo České republiky převzali ministr zemědělství Petr Bendl, hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola a primátor Statutárního města České Budějovice Juraj Thoma.


Nejvíc ocenění „Pivo České republiky“ si z odborných degustací v Českých Budějovicích odvezl Pivovar Svijany. Bylo jich celkem pět, z toho tři první místa. Svijanská Kněžna vyhrála kategorii Tmavých speciálních piv, Svijanský Kníže zvítězil v kategorii Světlých speciálních piv a nefiltrovaný Kvasničák získal zlato v kategorii Kvasnicová piva. Svijanští si z Českých Budějovic odvezli také stříbro za Svijanského Barona 15 % v kategorii Světlých speciálních piv a bronz za Svijanského fandu v soutěži Novinářské pivo.

Počet pivovarů, které se prestižní soutěže o nejlepší Pivo České republiky účastní, každý rok roste. Letos se piva ze Svijan utkala v konkurenci skoro 300 piv z 50 pivovarů a i přesto dokázala získat 5 cen, z toho 3 první v hlavních kategoriích. Diplomy jsou o to cennější, že degustaci provádějí samotní zástupci přihlášených pivovarů. Svijanská Kněžna navíc boduje téměř v každém ročníku soutěže Pivo České republiky – v posledních deseti letech zde získala pětkrát zlato, dvakrát stříbro a třikrát bronz.

Degustace v Českých Budějovicích si hodně vážíme, jedná se o jednu z nejdůležitějších akcí v naší zemi. Úspěch našeho piva mě těší i proto, že bylo v poslední době napadáno. Doufám, že zlaté medaile všechny přesvědčí, že kritika našeho piva v poslední době byla bezpředmětná a zavádějící, a že svijanská piva jsou dlouhodobě kvalitní a poctivá,“ říká Petr Menšík, sládek Pivovaru Svijany.

Kompletní výsledky soutěže Pivo České republiky 2013 jsou ke stažení zde...


«« « Strana 24 z 41 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI