Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní kříž 3

Video s pivní tématikou


verze pro tisk

Pivní kříž 3

Pivní kříž 3 [p271][p216][p13]

Dnes se v prvním filmovém okénku podíváme do Znojma, kde se představí zejména historie místního pivovaru, kde je zajímavá zkratka fašouni - komunisté - heineken. Nevím jak Vy, ale já bych se s chutí napil z půllitru nového Znojemského piva. Do Znojma se asi hned tak nedostanu, tak snad bude na čepu v únoru v Českých Budějovicích. Loni bylo, uvidíme...


- video vložil uživatel Pivovar Znojmo -

Bernard, to je pojem českého pivovarnictví. Málokomu se povedl podobný americký sen v českém pivovaru jako panu Bernardovi a jeho společníkům. Vybudovat ze zcela neznámého pivovaru exkluzivní značku a postupně zvyšovat výstav - klobouk dolů. V následujícím videu Vás humpoleckým pivovarem provede sám pan Bernard, jenž značce propůjčil své jméno.


- video vložil uživatel Martin Kozák -

Jiří Plevka st. je mj. hostem pořadu Zeptali jsme se za Vás... Pojďte si poslechnout názory tohoto pivovarského barda. Samozřejmě se podíváme i do chodovarského pivovaru. Co takhle názor: "Když nám to chutná, tak je to v pořádku". Tady, si myslím, je v jedné větě řečeno vše, co bychom měly na pivu zkoumat. Zavzpomínejme na zašlá léta českého pivovarnictví a když pojedete kolem, určitě zajděte do Skály na doušek nefiltrovaného, možná tam na nějakého pamětníka narazíte.


- video vložil uživatel Plzeň TV -

Na konec jsem si nechal historický snímek z bratislavského pivovaru roku 1958. Jistě je zajímavý náhled na tehdejší lahvovou linku a také že i přes zaručený odběr nebyla v té době stranou marketinková stránka věci. Proč soudruzi na sklonku padesátých let organizovali spotřebitelskou soutěž?


- video vložil uživatel jaffarski -


[Richard Chodora] [Zobrazeno 4634x] [23. leden 2017]
[Pivní video] [comments: 2] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

pivo

pátek, 27. leden 2017
14:16

pivo

Setkání starých pivovarských bardů v Chodovaru, to je teda, aspoň pro mě pecka!!!


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Švihlík Václav

úterý, 24. leden 2017
09:40

K Chodovaru
Ochutnal sem ho poprvé v roce 2005 a od té doby lepší českej klasickej ležák neznám.
Jejich sládka (sládky) by měli platit zlatem.
Akorát mě mrzí, že se nevydali cestou značkových pivovarských restaurací, máme tu v Praze Potrefené husy, Originál Plzeňské restaurace, Krušovické Šalandy atd., ale Rodinný pivovar Chodovar nejenže tu nic nemá, ale spousta Čechů ho ani nezná, když se mě někdo ptá, jaké pivo mám nejraději, řeknu bez váhání Chodovar a na to často následuje druhá otázka : A kde to je? To je někde v Praze na Chodově?
Potom existuje ještě poměrně dost lidí, mužů, kteří byli za Bolševika někde v blízkozti pivovaru na vojně, Chodovar znají jen té doby a dle jejich reakcí to byla pěkná sračka.
Chápu, že starej pan Plevka už se do ničeho dalšího pouštět nebude, ale měli by v tom pokračovat jeho synové, když táta mohl zachránit pivovar, oni by mohli vybudovat síť chodovarských restaurací, pro začátek alespoň v Praze, Plzni, Karlových Varech a v Českých Budějovicích.


napsal(a): Švihlík Václav [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI