Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Klub malých pivovarů: Po letech

Hospody, hospody a restaurace ...


verze pro tisk

Klub malých pivovarů: Po letech

Klub malých pivovarů: Po letech

Minule jsme začali putování po zajímavých plzeňských pivních podnicích v poměrně novém prostředí Pivotečky, dnes se nejprve podíváme do prostorů důvěrně známých a sice do Klubu malých pivovarů, který najdete v blízkosti Plzeňského Prazdroje (přes cestu) pod Hamburkem (dříve zde sídlila stejnojmenná restaurace). Poloha je to velmi výhodná zejména pro nás dojíždějící drahou. Po vybudování nového podchodu se tak na nástupiště dostanete, troufnu si tvrdit, za dvě tři minutky. Ale pojďme do klubu.

KMP
KMP

Na dveřích Vás ještě láká stará otevírací doba, kdy bylo otevřeno každý den od 18 hodin, středa a pátek pak od 14 hod., neděle zavřeno. Nově je otevřeno každý všední den již od 11 hodin dopoledních a k pivu si můžete dát i teplé jídlo. Nedávno tady byla po dlouhých letech zprovozněna kuchyně. Zatím se stoprocentně najíte obědových menu, večer to není tak jisté, i když většinou něco teplého je. Ale k pivu určitě přijde vhod i něco z kuchyně studené včetně sekané či klobásy.

Změna k lepšímu
Změna k lepšímu

KMP je ale samozřejmě hlavně o pivu. Postupné rozšíření píp ze čtyř, přes šest, na současných osm zdá se být plně postačující. Nicméně pro člověka, který nemá v oblibě různé pivní styly a barvy, se snadno může stát, že si moc nevybere, zejména, pokud chce ochutnávat. Při naší návštěvě (15-18 hod) bylo obsazeno 7 píp - výčepní světlé pivo, nefiltrovaný světlý ležák 11%, nefiltrovaný polotmavý speciál 13%, nefiltrovaný tmavý stout 13%, dýňové india ale pale 15%, belgické višňové a cider.

Dnešní nabídka
Dnešní nabídka

V poslední době klub dostává i své osvětové činnosti, kdy se konají tzv. čtvrtky s lidmi z malých pivovarů. Mohli jste tu potkat třeba Vildu Ilgnera od Radouše, pana Rezka ze Zásady či den před naší návštěvou lidi z pivovaru Chříč. Na čepu tedy byly tři druhy chříčského piva - světlá 11% Pazdrát a dvě třináctky - polotmavá Vzkříšení a stout Nebožtík. Všechna piva bez chyb a jedenáctka navíc nebezpečně pitelná. Tak dlouho se do Chříče chystám, až jsem ho poprvé ochutnal jinde :(

Pazdrát
Pazdrát

Klub malých pivovarů, zdá se, zakotvil v srdcích plzeňanů i návštěvníků tohoto města. Byl první svého druhu a i když mu pomalu dorůstá konkurence, věřím, že zůstane kultovním plzeňským podnikem. A až rozjede kuchyni naplno, bude zase o krůček před ní.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 33482x] [13. listopad 2016]
[Restaurace] [comments: 6] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Jana

neděle, 13. listopad 2016
19:23

Jana

Že by se už Pazdrát dal pít? Ze začátku to byl krajně nepitelný mok a ještě nedávno mne v jedné pražské hospůdce varovali, abych si ho nedávala.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Michal František

pondělí, 14. listopad 2016
16:07

Michal František

Jana: s Pazdrátem mám tu čest od letošního dubna a vždy to bylo velmi dobré pivo, rád si na něj zajedu,i pro jeho skvělou pitelnost..


Adsense

17. duben 2024
01:37


posted by: Inzerce

sasa

úterý, 15. listopad 2016
06:16

sasa

Jana:
Všechna jmenovaná piva byla velmi dobrá (v Chříči v pivovaru přímo u zdroje 16.9.2016). Divili se i ti, kteří ho pili dříve, a tehdy jim nechutnal.


napsal(a): sasa [Odpovědět]

Jana

úterý, 15. listopad 2016
09:58

Jana

sasa:
Díky za info. Já si právě pamatuju ty (příšerné) začátky. Nevíte náhodou, kdo tam dělá sládka?


napsal(a): Jana [Odpovědět]

sasa

úterý, 15. listopad 2016
14:01

sasa

Jana:
Sládkem v Chříči je ing. Josef Svoboda. Je to jiný Svoboda než ten v Čižicích, tam je Luboš.


napsal(a): sasa [Odpovědět]

Dwarf

neděle, 13. listopad 2016
16:50

Dwarf

vždycky bude o krůček před ní, protože kdo se nevyzná ve městě, nebude se zbytečně vzdalovat od nádraží :-)) // platí pro mě a mé sporadické návštěvy


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI