Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Slunný Nepomuk

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Slunný Nepomuk

Slunný Nepomuk

Tak letos to vyšlo, ani mráček po celý den. Sice se nám podrážky nelepily na nepomucké kočičí hlavy, přesto ale bylo horka dost. Kdyby sem tam nefoukl vlahý větřík, asi bychom se všichni tentokráte upekli. A dle mého názoru se počasí podepsalo na menší návštěvnosti, alespoň přes den. Nebo se pletu? I letos jsem se zúčastnil aktivně, po většinu dne jste mne mohli zastihnout pod královédvorským slunečníkem, kde jste mohli ochutnat Tambora 11, ZHP 11 a Hubertus 12, vše v nefiltrované podobě. Původně jsem měl mít na čepu kroměřížského Maxmiliana, ale toho se nepodařilo včas zavézt. Tímto se všem, co ho očekávali, omlouvám...

Naše stanoviště
Naše stanoviště

Nefiltrovaným pivům teplé počasí obecně neprospívá. Zvláště pak Vám to mohou dát najevo svoji zvýšenou pěnivostí. Proto jsem sudy průběžně balil do ručníku namočeného v kašně. Tentokráte jsem ze tří piv měl problémy jen s Tamborem, ideálně se do půllitrového kelímku dala načepovat tak třetinka piva. A bylo to pivem/sudem, protože nepomohla ani výměna rychlospojek či přeražení na jiný kohout. Škoda, pivo je to výborné a dnes v chládku Pivní prodejny už teče normálně. Takže "splašky" jsem letos dopíjel vesměs královédvorské. I tak ale došlo i na ochutnávku jiných piv, pro mne nových.

Těmhle sudům asi přímé slunce nevadí
Těmhle sudům asi přímé slunce nevadí

Ochutnal jsem celkem čtyři nová piva a hned prozradím, že všechna byla dobrá až výborná, což je povzbuzující. Kdyby tento trend měl pokračovat u většiny nově vznikajících minipivovarů, bylo by to krásné. Jako prvního koštuju ještě dopoledne modravského Lyera , který je ale dost teplý a také dost pění, proto beru za vděk třetinkou natočenou do půllitru. Ono po ránu byl problém s elektřinou a modravským shořela dvě chlazení. I naše větev získala nepředržitou dodávku až kolem jedenácté hodiny. Většinu fotek jsem dělal ze začátku, když byl čas, takže se nedivte, že u stánků není moc lidí - odpoledne a večer tomu bylo jinak.

Lyer z Modravy
Lyer z Modravy

Dalším pivovarem, na který jsem si brousil půllitr byl sedlčanský Krčín . Zde dávám jedenáctku a musím uznat, že je výborná. Pan "spilečný" umí. Škoda, že dnes nemohu ochutnat celé portfolio sedlčanských piv, to na takové akci prostě není možné. Snad se někdy do Sedlčan dostanu na plnohodnotný košt. Dnes a v příštích dnech totiž bude otevřen pivovarský výčep, kde by k zakousnutí mohlo být i něco z morčete, ehm morčacieho mäsa, česky tedy krůty. Vždyť pivovar je součástí krůtí farmy Druhaz.

Spilečný
Spilečný

Podobně pozitivní pocit mám z Bobra . I v Zadní Třebáni pivo vařit umí. Koštuju dvanáctku a spokojenost. I ku Třebáni se chystám, mám vymyšlenou trasu Podlesí (dnes poslední ochutnané pivo), Jince, Hostomice, Všeradice a Zadní Třebáň. Stačí jen najít termín a sehnat někoho na řízení motorového vozidla. Ve stánku Bobra poznávám i pana majitele, kterého si pamatuji z jeho návštěvy Pivní prodejny, když před pár měsíci putoval po Vrčeňsku :)

Bobři
Bobři

Nebýt zde službně, jistě bych toho ochutnal mnohem více, třeba piva z těchto stánků (výčet určitě vydá na půl odstavečku :)) - Antoš, Belveder, Radnice, Vilém, Richard, Zhůřák, Bizon, Lochota, Vítek, Dobřany, Stočesojc, Kyšice, Radouš, Letiny, Permon, z těch průmyslovějších Regent, Krakonoš, Poutník, Herold, Konrad nebo pořadatelskou Poličku. Obecně se zdá, že stánků bylo méně než v minulých dvou letech, ale to vůbec nevadí. I při takové účasti je rozhodně z čeho vybírat a určitě nikdo neochutná úplně vše, co by chtěl.

U stánků
U stánků

Takže za mne opět jednička z hvězdičkou. Letos byl pivní zážitek umocněn i kulturním programem, ve dvaadvacet hodin totiž vystoupila tanz metalová formace Trautenberk z Klatov, která má i přes obrovskou ztrátu skvěle našlápnuto. Doufám, že klukům nebude vadit, že poslední fotku jsem si vypůjčil z jejich fejsbůku, abyste viděli, že bylo plno :) Díky Nepále a příští rok 18. července se možná potkáme na nepomuckém náměstí i s Vámi. Svatý Jene, za rok jen trošku uber na teplotě...

Trautenberk
Trautenberk


[Richard Chodora] [Zobrazeno 6090x] [24. červenec 2014]
[Pivní slavnosti] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

sasa

čtvrtek, 7. srpen 2014
10:03

sasa

Opravdu bude akce v Nepomuku příští rok 18. července? Za poslední 3 roky se termín akce třikrát měnil.


napsal(a): sasa [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI