Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar znovu provozuje Pivovarskou pivnici


verze pro tisk

Pivovar znovu provozuje Pivovarskou pivnici

Pivovar znovu provozuje Pivovarskou pivnici

Od letošního roku se mění provozovatel Pivovarské pivnice a prodejny v areálu Královédvorského pivovaru Tambor. Znovu se vrací „pod křídla“ pivovaru. Bližší informace nám sdělil majitel Tamboru Nasik Kiriakovský.

Proč šla pivnice a prodejna v dubna 2015 do pronájmu?

Měli jsme pocit, že náš koncept fungování v rámci pivovaru se vyčerpal, že už nejsme schopni zlepšovat nabídku pro naše zákazníky. Pivovar investoval do nové lahvovny, zaměřili jsme své síly spíše na rozvoj výroby. Hledali jsme proto nový směr. Předpokládali jsme, že v rukou soukromého podnikatele - nájemce se kvalita nabízených služeb pivovarské prodejny zlepší a provozovatel třeba přijde s novými nápady.

Pivovar
Pivovar

Přinesla tato změna kýžený efekt?

Ze začátku se jevilo, že by mohlo ke zlepšení dojít. Podnikatel, který pivnici a prodejnu provozoval jako první, měl profesionální přístup a řadu zkušeností a nápadů. Ale postupem času se začal objevovat problém v personálu, který významně ovlivnil celkový dojem z fungování pivnice a prodejny. V případě druhého nájemce nebyla ochota provozovat pivovarskou prodejnu v dopoledních hodinách, proto musel pivovar nahrazovat dopolední prodej sudového a lahvového piva vlastními pracovníky z prostoru autosalonu. Což nebylo pro naše zákazníky vůbec komfortní. Naše představy se tak začaly nenaplňovat a rozcházet, to se projevilo celkovým úbytkem zákazníků a poklesem úrovně poskytovaných služeb. I kulturní akce z nabídky Pivovarského podia v podstatě vymizely. Za tři letní sezóny se uskutečnily pouze tři hudební koncerty.

Prodejna
Prodejna

Jak se rozhodl pivovar na situaci v pivovarské prodejně reagovat?

Ke konci minulého roku se druhý nájemce rozhodl ukončit smlouvu výpovědí na kterou pivovar po dohodě přistoupil. Pivovarskou prodejnu včetně letního výčepu a tím spojeného obchodu s lahvovým a sudovým pivem jsme se rozhodli od ledna 2018 provozovat opět ve své režii, tak jak tomu bylo před dubnem 2015. Dopolední prodej lahví a sudů předpokládáme zahájit od letošního března. Je potřeba říci, že se za tu dobu ale změnila řada věcí, přibylo EET, začal platit zákaz kouření v restauracích, který se vztahuje v našem případě na letní výčep. Problém s nedostatkem kvalitního personálu se nás také týká. V současné době máme odpolední provoz zajištěn, ale hledáme lidi, kteří jsou v tomto oboru zaměstnatelní. Do pivnice se už vrátil personál, který tu již v minulosti byl a osvědčil se. V dopolední prodejně se objeví nová paní prodavačka, která se přihlásila na náš inzerát. Pivovarská pivnice funguje již od 9. ledna, v pondělí až pátek 14 – 22 hodin, v sobotu od 10 do 13 hodin, v neděli zavřeno. Věříme, že si k nám noví i bývalí zákazníci opět cestu najdou.

Lokál
Lokál

Kulturní akce na Pivovarském podiu budou znovu obnoveny?

Dojde k předpokládaným stavebním úpravám letního výčepu, které jsme zahájili už vloni. Cílem těchto úprav je prodloužit dobu využití letního výčepu. Programově chceme navázat na to, co jsme tu již v minulosti návštěvníkům nabízeli. Zároveň chceme tomuto prostoru vdechnout nový život a nabídku žánrů rozšířit. I proto hledáme vhodného člověka, který by měl zájem a chuť vést a řídit jak pivnici, tak Pivovarské podium z pozice odpovědného vedoucího.

Pokud se týká nabídky piva, chceme obohatit současný prodávaný sortiment. Vaříme pro řadu obchodních partnerů jejich pivní speciály, které se ale v nedávné minulosti na pultu pivovarské prodejny leckdy neobjevily, protože o ně nájemci neměli zájem. To by se už nemělo stát. Nové úspěšné receptury jsou vařeny jen v malých sériích, které jsou určeny výhradně pro koncového zákazníka. Ale vždy je dohodnuto, že tyto "privátní" značky piv námi vyráběné, bude možno v malém množství nabízet i v naší pivovarské prodejně či letním výčepu jako pivní chuťovku. V letošním roce předpokládáme, že opět nabídneme dvě úspěšné jedenáctky roku 2017, a to Žernov a Zlenice, které doplníme o nefiltrovanou dvanáctku Záboj. Další pivní druhy připravujeme. Z pohledu pivovaru věříme, že tuto organizační změnu zákazník uvítá a ocení.



[Pivní.info] [Zobrazeno 3237x] [25. leden 2018]
[Tiskovky] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI