Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Bad Flash ve znamení prosinců

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Bad Flash ve znamení prosinců

Bad Flash ve znamení prosinců

Pro pivní laiky nesrozumitelná rovnice ZČ + KB = BF, pro znalce pivního světa však naprosto jasná. S matematikou nemá ovšem nic společného, s pivem však ano. Spojením dvou kultovních hospod - Zlý časy a Kulový blesk vznikne Bad Flash, resp. společnost Bad Flash Beers. Společnost, fungující nejen jako velkoobchod pivem a významný importér piv zahraničních, ale i jako létající pivovar. Nejznámější činností mezi veřejností, nejen pražskou, je ovšem provozování pivních Bad Flash barů.

Karlínský BF bar
Karlínský BF bar

„Pachateli“ a zároveň současnými „kapitány“ BF jsou Honza (Hanz) Charvát (ZČ) a Libor Kult (KB). Při zrození společnosti sudičky nad její kolébkou přisoudily novorozeňátku, jež se zrodilo v prosinci, tento měsíc jako osudový pro jeho další činnost. Vezmeme-li to popořádku, tak: v prosinci 2013 bylo uvařeno první pivo (Bad Flash Double IPA), v prosinci 2015 byl otevřen Bad Flash bar v Praze 10, Krymské ulici, v prosinci 2016 pak další bar v Praze -Karlíně a v prosinci letošním získala společnost nový, velkokapacitní sklad v Březiněvsi. Tam už se prý určitě se svými pivy konečně vejdou.

Černý seznam s popisem
Černý seznam s popisem

A aby toho nebylo dost, tak 20. 12. 2017 bylo na oslavu druhého výročí otevření karlínského baru pokřtěno nové pivo- Bad Flash Black List – Winter Black IPA. Toto pivo je uvařeno z pěti druhů sladů - plzeňského, vídeňského, bavorského, Karamunich a Karafa 3 a dvou druhů chmelů - Bravo a Amarillo. Dále pak sušené kvasnice svrchního kvašení a voda z pražského vodovodního řadu. Autorem receptu a sládkem je Martin Vávra a pivo bylo uvařeno v Kunratickém pivovaru za spolupráce s panem Patrikem Godovským. Kvasilo 10 dní a 4 týdny leželo.

Křest
Křest

Pivo je opravdu temně černé a nebezpečně pitelné. Jeho křtu se ujali oba výše zmiňovaní „pachatelé“ a patronem nového piva v portfoliu BF byl publicista a milovník dobrého piva, pan Luděk Staněk. Kromě „Černého seznamu“ bylo možno ochutnat i další piva nabízená karlínským barem - jak místní Bad Flash…, tak i některá piva zahraniční. Bylo z čeho vybírat.

Přípitek
Přípitek

A pro dokreslení trochu statistiky, aneb Bad Flash v číslech:

  • 2 Bad Flash bary, 12 piv na čepu
  • 14 druhů vlastního piva a další se stále vymýšlejí
  • Objem vlastního piva 2013: 10 hl
  • Objem 2017: 1300 hl
  • Počet druhů piva v láhvích: stovky až tisíce
  • Nejprodávanější pivo: Bad Flash Prostě Ležák (10,6°, 4,7% alk)
  • Nejsilnější pivo: Bad Flash Torpid Mind (russian imperial stout, 24°, 10,7% alk)


[Jana Běhounková] [Zobrazeno 3949x] [21. prosinec 2017]
[Události] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI