Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Rosťo, sbohem (vlastně, někdy na shledanou)!

[pátek, 28. červenec 2017]

Tak včera měl Rostík pohřeb, netypický, velmi neformální, krásný. Teda, pokud se o kráse pohřbu dá vůbec mluvit. A těch lidí, co se s Rosťou přišli rozloučit! Kdo šel okolo, určitě se domníval, že se chystá pohřeb nějaké celebrity. Do určité míry by měl pravdu, i když za tohle slovo by nás Rosťa asi (přinejmenším) inzultoval. I když po ránu počasí moc nepřálo, odpoledne už se tam nahoře přece jenom nad truchlícími slitovali. A tak většina přítomných mohla splnit přání, uvedené na – rovněž zcela netypickém - parte:

Jak možná víte, Rosťa byl nepřítelem tradic a kýčů, a proto prosíme všechny jeho kamarády dobré vůle, aby přišli pokud možno oblečeni dle následujícího klíče: ženy s hlubokým výstřihem a muži v pohodlném trampském oblečení. Tak bude Rosťa obklopen věcmi, které miloval: dámskými ňadry a čundráky. Za vhodný dar můžete považovat cokoliv tematicky svázaného s pivem a českou přírodou. Protože nad obří kyticí by si přeci Rosťa opovrženě odfrkl!

Chmelové i „zátkové“ věnce, otvírák i láhve s pivem, a pod Rostíkovým portrétem i pořádně načepovaný půlitr. Místo pohřebních řečí, krátký úvod jeho syna a pak pěkné video z Rosťova života. A po skončení obřadu jsme si na jeho počest připili „Posledním Rosťovým pivem“, který každý z přítomných dostal. Kdo pak měl chuť, čas a možnost, mohl pokračovat v zapíjení památky našeho kamaráda ve Zlejch.

Vše je zdokumentováno, přikládám alespoň jeden snímek. Další najdete zde ve fotogalerii...

Rosťo, sbohem (vlastně, někdy na shledanou)!

autor: Jana | Blok 13:29 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

jiri.kana

pondělí, 31. červenec 2017
10:48

jiri.kana

Pár poznámek:

Rosťa měl skvělou rodinu. Bez přičinění jeho ženy a dětí, bez jejich ochoty udělat něco navíc nejen pro něj, ale i pro jeho široký okruh přátel, kamarádů a známých, by obřadní síň na Olšanech zažila jen další fádní obřad. Rosťův syn vyrval svého tátu ze spárů profesionálních pohřebních mluvčích naprosto bravurně, za to před ním hluboce smekám.
Měl ovšem štěstí i na mimořádné kolegy v práci, kteří se zas postarali o závěrečný přípitek s Rosťou ve Zlejch časech. Přípitek je ovšem eufemismus pro plnou hospodu smutných, dobře se bavících lidí (pěkný paradox) a spousty skvělého piva. Vlastně to možná nebylo štěstí, dobří lidé se zkrátka vzájemně přitahují.
Takže díky všem Rosťovo blízkým!

Nevšední pozvánka na pohřeb slibovala nevšední zážitek. Jenže - je to pořád pohřeb a z principu smutný rozlučkový přechodový rituál. Ovšem když jsem se dozvěděl, že jsem přinejmenším druhý, kdo si kvůli pohřbu pořídil nové boty, aby v zápětí zjistil, že je potřebovat nebude, přistihnul jsem se, že se na ten pohřeb vlastně začínám těšit. Jsem rád, že jsem u toho byl, byla to pro mě pivní akce roku 2017 (která se ale konala tak o třicet let dřív, než by měla...).

Rosťa měl tendence lidi propojovat, i mně každou chvíli říkal, že bych se měl seznámit s tím nebo s oním, protože je to fajn člověk a určitě bychom si rozuměli. V tomto ohledu byl Rosťův pohřeb zatím jedním z jeho nejpodařenějších kousků.

Podařilo se nám dobrat se, co bylo tím Rosťovým posledním pivem. Takže někdy v červenci 2018 očekávejte tady a na blogu Pivního partyzána instrukce - pojedeme tam!
---------------------------------
Zpráva byla upravena 31.07.2017 ve 10:51:23


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Chody

neděle, 30. červenec 2017
12:36

Chody

Fotogalerie doplněna


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
23:57


posted by: Inzerce

Jana

neděle, 30. červenec 2017
15:11

Jana

Chody: Díky.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI