Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Kvasnicové pivo Dašice

[pátek, 5. červen 2009]

Již několik let mám ve své sbírce zařazen odznak "Kvasnicové pivo Dašice" a i když jsem se snažil o jeho původu něco vypátrat, nezjistil jsem vůbec nic. Na dašickém městském úřadě mi neporadili, sběratelé odznaků, resp. pivních suvenýrů, s kterými jsem se o tom bavil, také ne. Nenašel by se tedy aspoň někdo mezi vámi?

Odznak pochází někdy z období 70. až 80. let, tj. z doby, kdy už dašický pivovar skoro 50 let nefungoval. Proto mě napadlo, že by za výrobou tohoto oznaku mohl stát také nějaký místní patriot, který si tak připomněl doby dávno minulé, ale co tam dělá to slůvko "kvasnicové"? To mi k pivu tehdejší doby vážně nějak nepasuje. Nebo snad bylo kvasnicové pivo už tehdy samozřejmostí stejně jako dnes v případě minipivovarů? Nebo si snad někdo z Dašic vařil vlastní pivo a byl tak jakýmsi průkopníkem homebrewingu? Já vážně netuším, takže pokud můžete, poraďte, prosím. Díky.

Kvasnicové pivo Dašice

autor: Malakin | Blok 18:09 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Pití

sobota, 20. listopad 2010
09:07

Nicméně máš možnost se zeptat nového ukrajinského majitele pivovaru... už ho znovu otevřel :o)


napsal(a): Pití [Odpovědět]

Vladimír Stibor

neděle, 15. srpen 2010
17:27

Obecně známá je ta skutečnost, že se v sedmdesátých letech v Dašicích kvasnicové pivo čepovalo v tamější staročeské hospodě Na Ostrově. Dnes (srpen 2010) finišují přípravy k otevření pivovarské hospody v samotném pivovaru v Dašicích (má se otevřít u příležitosti posvícení, t. j. 10. - 12. 9. 2010. Jnak odznak je velmi zajímavý a osobně jsem ho ještě neviděl a to jsem sbratel dašické historie. Vlad. Stibor - dašický patriot


napsal(a): Vladimír Stibor (vlas.dasice(a)seznam.cz) [Odpovědět]

ing.Socha

čtvrtek, 29. červenec 2010
14:03

Kvasnicové pivo so dováželo asi z Pardubic v 60letech min.st.a točilo se v hostinci na "Ostrově".Bylo příležitostí zastávek zájezdů.Šlo o "mladé pivo" se zvýšeným obsahem kvasinek.


napsal(a): ing.Socha (p.socha(a)volny.cz) [Odpovědět]

jiri.kana

sobota, 6. červen 2009
11:17

jiri.kana

Proč by tam nemohlo být slovo "kvasnicové"? Já bych si to tipnul na repliku (miniaturu) nějaké staré pivovarské cedule.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Adsense

18. duben 2024
20:45


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI