Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Druhé semifinále 6. ročníku PPE Velkomoravská říše útočí!

Jak vlastně to pivo chutná


verze pro tisk

Druhé semifinále 6. ročníku PPE Velkomoravská říše útočí!

Druhé semifinále 6. ročníku PPE Velkomoravská říše útočí!

Tedy alespoň to tak po druhém semifinále První pivní Extraligy vypadalo. Morava byla zastoupena třemi vzorky piv a ty obsadily prvá tři místa! Ale popořádku. Do druhého semifinále postoupilo z pěti základních kol v abecedním pořadí těchto deset piv: Bakalář, Braník, Březňák, Kozel, Lobkowicz, Louny, Poutník, Radegast, Starobrno a Zubr.

Již z předcházejících základních kol nám bylo jasné, že to bude bitva velmi vyrovnaná a taky, že jo! To, že poslední pivo s 38 body dělilo od vítěze jen devět bodů, není zas tak zajímavé, jako fakt, že mezi třetím a osmým byl rozdíl pouhých dvou bodů! Nu a tak se stalo i to, že došlo k rozpiji, neb na čtvrtém až šestém místě byl stejný bodový součet a do finále může postoupit jen prvních pět.

Degustace
Degustace

Tentokrát početné obecenstvo, neb všechna základní kola, obě semifinále i finále jsou veřejnosti přístupná, se již radovalo, že degustace končí, no nekončila a oni trpělivě vysledovali ještě i trojrozpij, kdy se body udělovaly od jedné do tří, přičemž platí, čím méně bodů, tím lépe. A tak se stalo, že Braník i Louny se do finále dostaly a černý Petr zůstal Bakaláři.

Celkové výsledky:

1. místoZubr29 bodů
2. místoStarobrno30 bodů
3. místoRadegast31 bodů
4. místoBraník32 bodů, v trojrozpiji 13 bodů
5. místoLouny32 bodů, v trojrozpiji 16 bodů
6. místoBakalář32 bodů, v trojrozpiji 19 bodů
7 – 8. místoKozel33 bodů
7 – 8. místoLobkowicz33 bodů
9. místoBřezňák35 bodů
10. místoPoutník38 bodů
Pořadí
Pořadí

Tímto se nám hezky vyrýsovala desítka piv pro již VI. finále První Pivní Extraligy, které proběhne v První Pivní Tramwayi 18. listopadu 2015. Z prvního semifinále to byly Svijany, Krušovice, Rychtář, Zlatopramen a Konrad. K nim tedy přibudou z tohoto semifinále ještě Zubr, Starobrno, Radegast, Braník a Louny.

A že to bude finále zajímavé to je jasné již z toho, že se naskýtá několik otázek. Dovrší Radegast hattrick v podobě třetího vítězství v řadě? Nebo zopakuje vítězství z roku 2011 Zubr, či konečně, při své nyní již šesté (!!!) finálové účasti, se prosadí Svijany?

Je také jistě zajímavé, že obou semifinále se zúčastnilo jen pět vzorků z malých pivovarů, přičemž do finále postoupil pouze jeden – Konrad – a to ještě po rozpiji.

Tramway
Tramway

Na závěr ještě postřeh našeho nákupčího Hadžiho: Ze dvaceti vzorků jich bylo 16 nakoupeno ve velkých obchodech, pouze 3 – Poutník, Kumburák a Rebel – v pivotékách a Zubr musel být dovezen od svého komína. V pivotékách postupně mizí zástupci moravských pivovarů např. Uherský Brod, Holba a nově právě Zubr. Prodávající to zdůvodňují argumentem, že prý o ně není zájem. Nejspíš to spolu souvisí. A má to i logiku. Doby, kdy jste v samoobsluze koupili jen Plzeň, Gambrinus či Staropramen je, díky bohu, už nenávratně pryč a řetězce se skoro předhánějí, kdo kolik nabídne druhů piv, a tak chodit do pivotéky pro průmyslový ležák je blbost, tam se nyní chodí hlavně pro speciály.

Nashledanou ve finále
Nashledanou ve finále


[Milan Kabrna] [Zobrazeno 5557x] [10. listopad 2015]
[Degustace] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dwarf

úterý, 10. listopad 2015
17:30

Dwarf

však je to jenom degustace :-)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI