Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pojďme na Bizona


Pojďme na Bizona

Pojďme na Bizona [p1008]

Po chudenických strašidlech U Kance a jineckém Vilémovi rozjel v Plzni 13. ledna vlastní restauraci další z minipivovarů naší drahé vlasti - čižický Bizon. Hned jak jsem se tu novinu dozvěděl, bylo mi jasné, že nebude trvat dlouho a zajdeme nový podnik zkontrolovat. Povedlo se deset dní po otevření. Pivovárečná restaurace U Bizona sídlí na Klatovské třídě naproti tramvajové zastávce Dobrovského, tedy kousek od Kance. Otevřeno mají každý den od 10 hodin a k jídlu zde dostanete jak pochutiny studené kuchyně, tak přes poledne hotovky a po celý den minutky. Prostě takový plzeňský standard.

Na Klatovské
Na Klatovské

To slovo plzeňský je zde dost podstatné. Ono je totiž velmi problematické narazit v Plzni na normální restauraci s kuchyní, která by Vás nadchla. A ještě těžší je, aby k dobrému jídlu bylo na čepu výborné pivo. Prostě toho, co předvádí kuchaři v hospodách např. Brna se v Plzni bohužel nedočkáte :( Nicméně vždy je dobré si k pivu dát něco teplého, ne jen utopence / tlačenku / hermelín. Pivovárečná restaurace ale samozřejmě není prvotně o kuchyni, tady má hlavní roli pivo. Pivo povětšinou nefiltrované, druhů osm, různých stylů.

Výčepní stolice
Výčepní stolice

Průmyslovou produkci zde zastupují dva produkty Pivovarů Lobkowicz, ale ty Vy tady asi hledat nebudete. Ani já ne. Krom zástupců plzeňského stylu Kameníka a Karolíny Světlé jsou na čepu svrchně kvašená piva Klíšťák, Freedom IPA a Aparát. Šestici doplnilo pivo Yerba Mate´s, které má prý i účinky energetického nápoje. V lahvi mi toto osobité pivo moc nechutnalo, takže ho dnes vynechávám. Protože se jedná o větší posezení, volím raději osvědčenou kvalitu - Kameníka, který je výborný. Na ejly vůbec nemám chuť, ale láká mne Klíšťák - sací rudé, ten mi zatím unikal.

Klíšťák
Klíšťák

A musím říci, že mi dost chutná. Moc v něm nepozoruji podobnost s ejly, opravdu povedené pivečko. Bohužel pro dnešní příležitost moc silné, stejně jako ostatní svrchně kvašená piva. Vracím se tedy ke Kameníkovi a jsem spokojen. Při příští návštěvě se pokusím ochutnat od každého, protože to je na takové hospodě to krásné.

Pivo zde dostanete do půllitru s uchem, s vypískovaným logem, které není moc výrazné. Nechápu pivovarské restaurace, kde čepují svoje pivo do nelogovaného skla. Chápu, že se tyto sklenice rády kradou. Ale vždyť nemusí jít o drahé sklo, obyčejný půllitrový pohárek Vám renomovaná firma dodá za cenu jednoho piva v restauraci.

Letáček
Letáček

Restaurace je kuřácká s nekuřáckým salonkem, tedy spíše částí, protože oba prostory nejsou stavebně odděleny. Zřejmě tu mají výkonnou klimatizaci, protože se k nám dozadu nedostal ani obláček dýmu. Byla jen trochu cítit kuchyně od smažení... Možná to bylo tím, že jsme tu byli ve čtvrtek, kdy nebylo úplně plno. Bohužel na WC a ven musíte přes kuřáky. Osobně už jsem si odvykl pobývat v zakouřených prostorech, takže každý nekuřácký koutek vítám. Nemám ale rád nějaký salonek, který je na druhé straně hospody, někde vzadu. Zde je vše ve víru dění.

Salonek s průhledem k výčepu
Salonek s průhledem k výčepu

Z první návštěvy této Pivovárečné restaurace mám vesměs pozitivní dojmy. Určitě zde nejsem naposledy. Až se někdy dostanu přes oběd do města, rád zkusím jaké tu vaří hotovky.

Čižická piva v Plzni čepovali také v restauraci Řemeslnická beseda (lidově Řemenda). U všech minipivovarských moků (krom Čižic mívali Dobřany, Radouše či Chudenice) jsem pozoroval nevyrovnanou kvalitu. Přeci jen na normální plzeňskou hospodu je čepování na 20 druhů (včetně těch nej gigantů) piv zbytečně dost. Prostě méně je někdy více.

Kameník ve vlaku
Kameník ve vlaku

Nakonec si kupuju do vlaku PETečku Kameníka, aby mi nebylo smutno. Dnešní večer se povedl a tak je to spravne. V hospodě má být především dobré pivo, jídlo a samozřejmě přátelé...

Pojďte také na Bizona!


Pivovárečná restaurace U Bizona

Klatovská 63, Plzeň

Otevírací doba

PO—ČT10:3023:00
10:3024:00
SO15:0024:00
NE15:0023:00


[Richard Chodora] [Zobrazeno 9983x] [10. únor 2014]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [comments: 11] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

máslo

čtvrtek, 27. únor 2014
00:38

Ač moc nepřispívám, nemůžu nepřispět.
Po minulé návštěvě jsem si nechal odstup, nechci hodnotit na základě jednoho zážitku.
Teď už mám dva, snad moje reakce nebude úplně "mimo mísu", a, nejlépe, povede ke zlepšení. Berte to, prosím, jako námět pro zamyšlení, nechci škodit.
Moje pocity jsou velmi rozporuplné, od velmi pozitivních po značně negativní:
+ všemi deseti budu za takovéto podniky
+ vstřícné chování do telefonu při rezervování míst (i když otázka "Nejdete na voucher?" mě trochu zarazila)
+ vstřícná obsluha, která si hleděla, aby nikdo nebyl na suchu
- pokrývky stolů (= ubrusy) s logem Gambrinus
- účtenky s logem Gambrinus
- reklamní stojan s přehledem čepovaných piv je sice fajn, ale když je jich na čepu jen polovina, dostaví se zklamání (zvláště, když není to "vaše")
- klimatizace - to je určitě největší kámen úrazu tohoto, jinak fajn, podniku
Vyzkoušel jsem, celovečerně, jak kuřáckou, tak nekuřáckou část. Paradoxně, méně jsem smrděl, když jsem byl u kuřáků. A navíc kouřem z cigaret jsem nebyl cítit vůbec. Ale po každé návštěvě mi friťák mohl říkat brácho. A když se vracím domů tramvají, široko daleko kolem mne nikdo, ale pak dál je hlava na hlavě (slovy klasika "seděl jsem sám v přeplněném kupé"), asi je něco špatně. Neodvětrávaná, nebo velmi mizerně, zadní, nekuřácká, část, kde je díky tomu i dost teplo, opravdu neláká k opakované návštěvě. Jak řekl jeden z mých přátel: "i na záchodě se dejchá líp". Prosím, udělejte s tím něco. Do té doby se spolehnu pouze na ústní info návštěvníků, než zase přijdu osobně.


napsal(a): máslo (MRytir(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Chody

úterý, 18. únor 2014
15:17

Chody

Nová otevírací doba, čímž zřejmě odpadají hotovky :(

PO—ČT: 14:00—24:00
PÁ: 14:00—01:00
SO: 15:00—01:00
NE: 15:00—23:00


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
09:44


posted by: Inzerce

našinec

pondělí, 10. únor 2014
14:47

Ano, soudruzi v Americe udělali chybu.


napsal(a): našinec [Odpovědět]

Chody

úterý, 18. únor 2014
15:16

Chody

to našinec: A že jich tam už je...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

muflon

pondělí, 10. únor 2014
14:19

Díky za článek, aspoň vím, kam v Plzni nemám chodit do hospody. Doufám, že další pobočku už otevírat nebudou.


napsal(a): muflon [Odpovědět]

Chody

pondělí, 10. únor 2014
14:33

Chody

to muflon: Alespoň nebude hrozit, že bychom se tam potkali :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Procházka

pondělí, 10. únor 2014
18:21

to Chody: Vy musíte být asi hrozně milý a přátelský člověk


napsal(a): Procházka [Odpovědět]

Dan

pondělí, 10. únor 2014
11:16

Dan

Potěší nové, pivu zaslíbené místo. Bohužel, opět diskriminace normálních lidí před čmoudy.... Tohle vážně nechápu, jak může někdo udělat pivní hospodu kuřáckou :-?


napsal(a): Dan [Odpovědět]

yerka

pondělí, 10. únor 2014
10:35

yerka

Mám ten článek nečitelný díky tmavému pozadí s varnou jen já (např. zastaralý operační systém mého PV) či udělali soudruzi v NDR někde chybu? :-)


napsal(a): yerka [Odpovědět]

yerka

pondělí, 10. únor 2014
10:36

yerka

to yerka: Tak myšleno PC, ale již je vše vpořádku. jdu si počíst....


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Chody

pondělí, 10. únor 2014
10:38

Chody

to yerka: Soudruh já udělal chybu...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI