Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovarské pohostinství u Klatov


Pivovarské pohostinství u Klatov

Pivovarské pohostinství u Klatov [p1427]

Návštěvu této restaurace jsem si již plánoval na leden letošního roku, jak píšu zde. Bohužel oficiální otevření se postupně posouvalo až na polovinu května. Teprve koncem června se mi naskytla příležitost při návštěvě Klatov naplánovat sobotní oběd v Bezděkově. Webová prezentace firmy veškerá žádná, takže nevíme do čeho jdeme. Šipka v dopravním značení na silnici Klatovy - Domažlice nám napovídá, že jedeme správně. Trošku se bojíme, zda tam nebudeme sami, ale na parkovišti před pivovarem se již nachází nějaká vozidla a cedule hlásá: Otevřeno.

Stojan na kola
Stojan na kola

Jsou zde připraveni i na cyklisty, pro něž mají přichystán nádherný stojan na kola, který ze všech sil podpírají místní pivovarští medvědi. Pro neznalého by možná mohla nastat potíž v nalezení vchodu do restaurace. Když ale vejdete do prvních dveří, nezmýlíte se. Tedy ne po schodech s medvědím zábradlím. Pivovarskému průčelí ještě chybí nějaký poutavý nápis či logo, podle kterého byste poznali, že jste tady opravdu správně. Ale to si myslím je jen otázka času. Stejně tak by bylo dobré třeba umístit nějaký poutač na výjezdu z Klatov. Jinak se totiž může stát, že hladový poutník zakotví už ve vyhlášené restauraci v Beňovech.

Exterier
Exterier

Ale pojďme dovnitř. Restaurace je zde opravdu velmi prostorná, takže by nikdy neměl nastat problém, že byste si nesedli. Projdete menším prostorem, kde si můžete zahrát kulečník nebo stolní fotbálek, dále do hlavního sálu, kde se nachází bar s výčepem. Prostor s klenutými stropy působí v kombinaci s vlastním pivem opravdu velmi příjemným dojmem. Byl jsem předem kamarádem upozorněn na označení WC, kdy na první pohled jsou na obou dveřích dva medvědi. Při bližším prozkoumání zjistíte, že jedny mají sukýnky, ale to už také může být kolikrát pozdě :)

Bar
Bar

Ale jsme tu hlavně kvůli pivu a jídlu. Na čepu jsou tři druhy bezděkovského piva - světlý 10° Medvěd (á 20 Kč), světlý 12° Grizzly a polotmavá 12° Grizzlyce (obě á 30 Kč) a malinová limonáda. Nealkoholické pivo nabízí jen v lahvovém provedení Birell světlý a polotmavý. Škoda, že i malý pivovárek takto podporuje nadnárodní koncern :( Dávám od každého místního pivečka po třetince a musím uznat, že dobrá jsou všechna tři. Světlá dvanáctka však vyniká, je výborná v chuti a právem se jedná o vlajkovou loď pivovaru.

Grizzly
Grizzly

Nejen pro sběratele jsou připraveny různé suvenýry, namátkou tácky, sklenice, čepice či trička. Tácek Vám pro potěšení darují, při větším množství pak zaplatíte zanedbatelné 2 koruny.

K obědu objednáváme povětšinou hotovková jídla (knedlo, zelo, vepřo nebo svíčkovou). A nebyly bychom to my, aby nebyl nějaký problém. Když už jídlo dostávají dva stoly, co přišli po nás, jsem poměrně nervózní. Bez omluvy se na nás nakonec dostává, ale nechci ani přemýšlet o tom, co se dělo v kuchyni s jednou porcí odnesenou od jiného stolu, která čekala na dodání dalších tří našich jídel...

Knedlo, zelo
Knedlo, zelo

I přes toto extempore mohu hodnotit obsluhu více méně kladně. Na pivo se zbytečně nečekalo, informace podány. Prostředí příjemné. Pivo výborné. Jídlo na svou cenu trošku horší, tady by to chtělo ještě zapracovat. Návštěvu lze tedy doporučit, zvláště pokud Vás osud přivede do Klatov, kde krom pivního studia Modrý abbé (otevřeného mimo sobotu až od 16 hodin) na Vás nic moc dobrého piva nečeká. Jo a ještě jeden poznatek, v celé restauraci není signál, takže telefonovat musíte chodit ven.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 5729x] [1. červenec 2015]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [comments: 9] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

mosht

pondělí, 17. srpen 2015
13:43

Ten tácek mi silně připomíná pivovar Benešov, co jsem měl ve sbírce, ale už nemám.


napsal(a): mosht (ciderhouse(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Chody

pondělí, 17. srpen 2015
14:27

Chody

mosht: Ano tento motiv byl v minulosti hojně využíván v různých pivovarech, včetně Bezděkovského...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
03:33


posted by: Inzerce

breyman

pondělí, 17. srpen 2015
10:47

Mel jsem moznost ochutnat pivo na Nepomuckych pivnich slavnostech, presneji jejich svetlou 12 a zarazilo me, jak ma pivo az moc silny riz, jinak je hrozne vodove, bez tela a naprosto bez horkosti. Za me velke zklamani. Pivu dam urcite druhou sanci v budoucnu, tak jsem zvedavy, zda bdue lepsi... :)


napsal(a): breyman (no.fixed.address(a)email.cz) [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 2. červenec 2015
20:28

Sekal

S tim znacenim je to fakt, ptal jsem se jednoho z mistnich, a dokud mne nedovlekl za fligr až k baraku, tak jsem nevěřil, pak jsem koukal, jak je hospoda velka. Pivo jsem vzal pouze do petek z pipy, ale chutnalo mi moc.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

AntiWeetek

středa, 1. červenec 2015
10:46

AntiWeetek

Je to zarážející, že nemaj webovou prezentaci.. V dnešní době...aspoň na FB,sakra


napsal(a): AntiWeetek [Odpovědět]

tomas

středa, 1. červenec 2015
11:22

tomáš

AntiWeetek: Mají obojí: http://www.bezdekovsky-pivovar.cz/


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Chody

středa, 1. červenec 2015
12:28

Chody

tomas: Díky za info


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Bendy

středa, 1. červenec 2015
11:41

AntiWeetek: Hledej, Šmudlo...


napsal(a): Bendy [Odpovědět]

Milan

pondělí, 6. červenec 2015
23:16

Milan

Chody: Jejich webovky skutečně jedou asi teprve jen týden :-)


napsal(a): Milan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI