Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Srovnání pokladních systémů pro gastronomii

Co Vy na to a jiné názory


verze pro tisk

Srovnání pokladních systémů pro gastronomii

Srovnání pokladních systémů pro gastronomii

Provozujete restauraci, bar nebo hospodu? Pak se vás jistě týká zavedení elektronické evidence tržeb, které startuje 1. 12. 2016. Můžete se na to připravit již nyní výběrem vhodného pokladního systému, který s EET počítá. Nevíte, kde začít? Následující srovnání by vám mohlo s výběrem pomoct.

4 POS, 14 kritérií

Do parády jsme si vzali čtyři různé pokladní systémy. Z toho jsou tři přímo od firem specializovaných na jejich vývoj a v jednom případě se jedná mobilního operátora, který podle výsledků trochu působí dojmem “mít zisk všude, kde se dá”. Ale předsudky stranou. Jmenovitě jsme se zaměřili na POS Rychlá Pokladna, Storyous, Dotykačka a Vodafone. Spousta funkcí se u jednotlivých POS shoduje, rozhodují spíše benefity, které dávají zákazníkovi něco navíc.

Zaměřili jsme se tedy nejprve na základní funkce, dále na to, pro koho vlastně daný POS je určen, a také na funkce a benefity, které by mohly hrát značnou roli při konečném výběru. Veškeré informace jsme čerpali z webových stránek jednotlivých POS. V případě že některé z funkcí nebo benefitů nebyly uvedeny na webových stránkách, nemohly být tím pádem zařazeny do srovnání. Proto je nutno brát srovnání jako orientační.

Základní nabídka a ceny

Jak jsme už výše nakousli, základní nabídka funkcí bývá víceméně totožná u všech POS. Tou nejhlavnější funkcí či parametrem je pochopitelně připravenost na EET. Ostatní běžné funkce jako práce s účty, se skladem apod. jsme tedy do srovnání nezařadili.

POS systémy Rychlá pokladna
POS systémy Rychlá pokladna

Ceny se u jednotlivých POS rovněž moc neliší. Pohybují se od 299 do 999 Kč měsíčně s tím, že u některých POS je nutné zakoupit i zařízení (pokladna, tiskárna, tablet, čtečka apod.). Jiní zase zařízení v nabídce nemají vůbec.

Rychlá Pokladna

POS od společnosti One Pub je určen pro gastronomická zařízení všech velikostí (restaurace, hospody, bary) a také pro ubytovací zařízení. V nabídce mají 3 různé tarify od 299 do 999 Kč s tím, že není nutné dokoupit zařízení. Stažení a vyzkoušení aplikace je zdarma. Navíc poskytují ještě doplňkovou aplikaci Rychlá Inventura, která kromě samotné inventury zvládne i online objednávky od dodavatelů. Mají obchodní zastoupení po celé ČR a rovněž nabízejí instalaci a proškolení v místě provozu. Podporu 24/7 poskytují pouze u nejdražšího tarifu. Největší přidanou hodnotou je nejspíše možnost pořízení celého systému na splátky.

POS systémy Rychlá pokladna
POS systémy Rychlá pokladna

Storyous

POS od firmy Storyous je určen zejména pro kavárny a restaurace. POS prodávají online formou e-shopu. Nabízejí tři různé varianty, přičemž všechny obsahují hardware a dvě dražší varianty dále měsíční platbu 490 Kč a 890 Kč. První je sice bez měsíčního paušálu, ale kromě EET vám žádné funkce nenabídne. Za to vám nabídnou podporu 24/7, dopravu zdarma a v případě jakékoliv poruchy výměnu kus za kus.

Dotykačka

Dotykačka má ze srovnávaných pokladen nejširší záběr, co se týče využitelnosti. Zaměřuje se na provoz od stánků přes klasické obchody, služby, řemesla až po gastro a ubytovací zařízení. Opět nabízejí tři různá řešení s tím, že je zapotřebí koupě hardwaru. Při objednávce je potřeba počítat s měsíčním paušálem 590 Kč, který je u všech variant stejný. Podpora a servis je stejně jako u Storyous 24/7 a dokonce nabízejí zapůjčení systému na jednorázové akce.

Vodafone

POS od operátora Vodafone se zaměřuje primárně na vyřešení zákonné povinnosti o EET. Přesto je určen pro zařízení od občasného prodeje (např. farmářské trhy), přes maloobchod až po restaurace. Vodafone nabízí pouze dvě varianty, jednu za 300 Kč měsíčně a druhou za 420 Kč měsíčně s tím, že v nabídce chybí jakýkoliv hardware. Ale zato zaručuje kompatibilitu s tablety a smartphony. Zajímavou funkcí (u dražší varianty) je možnost práce s databází zákazníků, což může leckdo ocenit.



[Jan Potůček] [Zobrazeno 4733x] [1. srpen 2016]
[Glosy] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Janys

pondělí, 12. prosinec 2016
22:05

Srovnat pokladní systémy pro EET dle vašich potřeb a požadavků si můžete zde http://www.vyber-eet.cz/. Zjistíte, že pořizovací náklady nejsou tak vysoké, jak někteří tvrdí


napsal(a): Janys (johnyy85(a)email.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI