Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Z jihozápadních Čech

Co Vy na to a jiné názory


verze pro tisk

Z jihozápadních Čech

Z jihozápadních Čech[p230][p222][p1724]

Pivovarníci z jihu Čech se zbláznili? I tak se může jevit situace v Budvaru a Dudáku, kde do vedení obou, státního i městského, pivovarů byly dosazeni profesionálové s ostruhami nadnárodních pivovarských kolosů.

Poslední národní pivovar byl po čtvrt století pod vedením pana Bočka, který byl jakous takous zárukou vyjímečnosti tohoto podniku. Dnes se na jeho místo dostal člověk, který má zkušenosti z Pivovarů Staropramen (manažer značky a ředitel marketingu) a naposledy Plzeňského Prazdroje (mezinárodní ředitel značky Pilsner Urquell). Tedy dvou podniků, kde se více dbá na ekonomickou stránku věci než na vlastní produkt (označení pivo tam snad ani už neznají). Ukáže čas, jak se pan Petr Dvořák na Budvaru podepíše.

ilustrační foto
ilustrační foto

Ve strakonickém pivovaru se po kauze "ztracené obaly " konalo personální zemětřesení. Na místo ředitele usedl dosavadní šéf obchodu Marek Pohanka a na místo sládka Dušan Krankus. Panu Pohankovi však ředitelská pozice periferního pivovaru byla málo a raději odešel na Smíchov. Pan Krankus krom sládkování působí ve vedení pivovaru. Na místo obchodního ředitele byl vybrán pan Martin Man, který naposledy, v pivovarské branži, působil ve Staropramenu a ten má také dosud za nejoblíbenější pivo. Inu zřejmě "dobrej oddíl"...

ilustrační foto
ilustrační foto

Jaro je tu a i na západě Čech začínají přibývat pivní akce pro širokou veřejnost. Jednou takovou první vlaštovkou bylo o předmájovém víkendu Pivotečení lákající nás do plzeňské Šeříkovky. Ještě týden před vlastní akcí není jasno oč jde, vlastně ano víme, kolik zaplatíme vstupné, jaká bude hrát muzika a že se tam bude prezentovat nějaká nadace pana Koukala. Ptám se tedy na FB akce: "Předpokládám, že hudební produkce bude spíše v odpoledních a večerních hodinách. Co nám nabídnete za vstupné třeba od 12-15 hod? Pivovary se budou prezentovat sami, nebo bude jen čepováno jejich pivo? A jaké můžeme očekávat ceny piv? Děkuji za Vaši odpověď" Poděkoval jsem předčasně, odpověď veškerá žádná. Tedy nebyl důvod k návštěvě. Byl jste někdo a mohl mne tak odpovědět za pořadatele z Pivotečky ?

ilustrační foto
ilustrační foto

A v Plzni zůstaneme. V prosinci jsem se na skok dostal do zbrusu nového pivovaru Beer Factory a Ležák mi moc chutnal. V dubnu jsem pak chtěl ochutnat další zde vařená piva. Začínám Ležákem, který už se nezdá tak vyjímečný jako prvně, nicméně je to pořád výborné pivo. Tak a jdeme na ejly. Nevada Ale 11°, Black Ale 12°, Amber Ale 12°... Ne to není nic pro mne. Proč musí mít pivovar v centru Plzně na čepu tolik ejlů? Raději bych si dal dobrou desítku. Co Vy?

Ejly
Ejly

Dnes jsem nebyl moc pozitivní. Myslím, ale, že sluníčko pomalu začíná vystrkovat růžky a na nás čeká báječný čas plný dobrého, nejen, českého piva.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 3509x] [9. květen 2017]
[Glosy] [comments: 7] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

píra

pondělí, 22. květen 2017
09:18

píra

Kdo si chce vychutnat původního Klostermanna, asi by si měl zajet na pivo z pivovaru v Blatné
Viz zde


napsal(a): píra [Odpovědět]

Pivař M

úterý, 9. květen 2017
21:52

Já tedy nevím, ale jako majitel pivovaru bych chtěl mít jako ředitele někoho, kdo s tím má zkušenosti a pokud je získal v nadnárodních společnostech, tak to pro tyto dva konkrétní pivovary může být dobře.. Pokud vím, sládkové v obou pivovarech zůstávají, takže na pivo by to nemělo mít vliv, pokud to tak majitel nebude chtít... Naopak může dojít k větší profesionalitě uvnitř pivovarů.. Nechápu, proč se dopředu řičí, aniž by byl znám jakýkoliv záměr nově vybraných ředitelů - ten znají majitelé a proto si je vybrali mezi ostatními kandidáty.. Hodnotil bych oba pány až za nějakou dobu....


napsal(a): Pivař M [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
04:08


posted by: Inzerce

nought

úterý, 9. květen 2017
21:38

Pane Chodora známe, dělám ho tam již třicet let a pořád tomu pivo říkáme. A možná se budete divit, ale pořád ho dělám stejně poctivě jako před třiceti lety. Možná by jste se na to mohl taky někdy přijít podívat sám než napíšete takovéhle hlouposti!


napsal(a): nought (nought(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Chody

středa, 10. květen 2017
06:30

Chody

nought: Zdravím, a kde že to vlastně děláte?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Jana

úterý, 9. květen 2017
13:31

Jana

Zato jejich Klostermann se už pít nedá.:(


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Dan

středa, 10. květen 2017
00:21

Dan

Jana: Jano, když si tam dosadili "odborníka" co má nejraději Staropramen, tak to ani jinak být nemůže. Takoví lidé nebudou nikdy požadovat kvalitu, ale jen kvantitu.
Klostermann se dostal pod hranici pitelnosti, ostaní piva z produkce na tom nejsou o mnoho lépe a oni se bouchají do prsou, jak jsou dobří...
Hold zkušenosti z velkých pivních chemiček.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

kremák

úterý, 9. květen 2017
12:08

To že ve Strakonicích je ve vedení pivovaru je MAn ze Starouše není zase taková pohroma. Obchodní ředitel dělá hlavně obchod, pivo vaří sládek. Naopak věřím tomu, že stojí za zastavením propadu výstavu, který byl posledních 10 let pravidlem. Ono je docela umění prodat takový hnus jako je Starouš, tudíž když bude mít úspěch i s Dudákem, bude to jedině dobře. Obchodní ředitel každopádně nemá vliv na výrobní postupy a výrobu piva. Musí být především obchodník, který prodá cokoliv. Myslím že to Dudáku jedině prospěje, srdce a poctivost bohužel v této době nestačí. Nehledě na to, že lidi z jižních Čech a Šumavy jsou mnohdy zblblí z reklam, u nás většina z nich pijí právě Kozlé, Starouše a GAmbáče, a Dudáka se ani nedotknou a pak si stěžují, že v regionu není práce a postupně to tam vymírá, přitom nepodporují místní regionální potraviny a nakupují nadnárodní šmejd. CVo se týče pivovaru dudák, kvalita jeho piva se nezhoršila, naopak p. Ing. Krankus zapracoval na trvanlivosti, pivo je zase čím dáol tím více vidět. Otevírají se nové hospody, pivo se zase vrací do těch bývalých, kde se donedávna točil Gambáč a Kozel. Pokles ročního výstavu se téměř zastavil u 60.000 hl. já si myslím, že pivovar jde správnou cestou.Ono není jednoduché v dnešní době udržet v zisku středně velký průmyslový pivovar, a Dudák opakovaně v zisku skončil, což dříve nehrozilo. Kromě srdce a nadšení musí být i obchodní vyčůranost a kšeft, jinak by to s Dudákem dopadlo špatně, tak to prostě je!!!. Právě jsem se vrátil ze Šumavy a mohu jen potvrdit, že Dudák, jak čepovaná jedenáctka, kterou jsem si dal v hospodě ve VAcově(z turbinger půlitrů)tak jejich lahvová dvanáctka je skvělá. je mi úplně jedno kdo tam dělá obchodní ředitele, když za ním budou obchodní výsledky a pivovar bude prosperovat,jedině dobře. A jestli mu chutná Starouš nebo pije močůvku je mi u pr...


napsal(a): kremák (pheber(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI