Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kozojedy za jedna

Co Vy na to a jiné názory


verze pro tisk

Kozojedy za jedna

Kozojedy za jedna [p1732]

Pivovar v Kozojedech na severním Plzeňsku pomalu uzavírá první rok své činnosti. Na disku mám několik fotografií (už ani nevím, kdo mi je poslal), datovaných k únoru letošního roku, které stále čekaly na svoje využití. Tak dlouho jsem se do Kozojed vypravoval, až si ke mně kozojedské pivo našlo jinou cestu.

Pivovar vznikl v na první pohled ničím zajímavé hospodě, na jejímž plášti se skvěl vývěsní štít "Kulturní dům Kozojedy" s několika fádními velkými G.

Exterier
Exterier

Technologie pivovaru je umístěná v nově přistavěné části restaurace, takže není běžnému návštěvníku na očích. Pivo zde můžete ochutnat ve trojím provedení: Světlá 10, Polotmavá 11 a Světlá 12. Vše typu ležák, tedy spodně kvašené pivo, takové jaké je pro české pivovarnictví etalonem. Časem jistě přibudou i nějaké ty speciály.

Varna
Varna

Jelikož kamarád do Kozojed služebně zajíždí, byla jen otázka času, kdy přiveze místní pivo k ochutnání. Jako první jsme měli štěňátko desítky, která byla velmi pitelná, nebyla vodová, jak bohužel mnohá výčepní piva bývají. Její jemná chuť a žádné cizí pachutě vybízí k dalším a dalším napitím. O čtrnáct dní později je na pořadu dne sud dvanáctky. Jedná se o velmi hutné pivo hořčí chuti, kterého máte plná ústa. Povedený ležák.

Světlá 12
Světlá 12

Ještě nám chybí koštnout polotmavou jedenáctku, ale už teď si troufnu tvrdit, že Kozojedy je pivovar, kde opravdu vařit pivo umí. Mně osobně více vyhovovala desítka. Je vidět, že se dá uvařit chuťově zajímavé slabší pivo.

Myslím, že návštěvou Kozojed a ochutnáním místního piva určitě neprohloupíte.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 3150x] [11. prosinec 2017]
[Glosy] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI