Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jaký byl rok 2018?

Co Vy na to a jiné názory


verze pro tisk

Jaký byl rok 2018?

Jaký byl rok 2018?

Pomalu ale jistě se blíží Vánoce a s nimi spojený konec roku a začátek roku nového.

L.P. 2018 jste si na Pivním.infu mohli přečíst 82 článků od 13 autorů (celkem můžeme počítat cca 20, protože několik se jich skrylo pod hlavičku PI). Většinu jsme pokryli společně s Janou Běhounkovou (27 + 27), tímto bych jí chtěl poděkovat. Na bronz dosáhl Dwarf s články čtyřmi.

PF 2019 PI
PF 2019 PI

Nebudu a ani nemohu mluvit za ostatní, tak se ve zkratce ohlédnu za pivním rokem 2018 tak, jak jsem jej vnímal a prožil já.

V lednu jsem se byl podívat u pana Šafáře v Čepickém minipivovaru, ale v létě jsem se sem bohužel nedostal a tak mám ochutnáno jen lahvové :( Pivem měsíce bych pak určil Zlenice 11 od Tambora.

Pivo Šafář
Pivo Šafář

V únoru jsem pouze koštnul Radoušova a Ravenova piva na festivalu pouličního jídla v plzeňském Depu. Pivo měsíce: Konrad IQ 11 kvasnicové.

Březen za kamna vlezem a tak jsem ani nikam za pivem nevyrazil a za pivo měsíce bych označil sedlčanskou jedenáctku Krčín Mastník.

Konrad IQ
Konrad IQ

V dubnu už jaro pomalu začíná ťukat na okna a v Plzni otevřeli nový pivovar na Roudné. Spolu s kontrolou Grollu to bylo povedené odpoledne. Také se vydáváme do Blatné, kde na nás čeká prohlídka nejen Zámeckého pivovaru. Posezení s výborným Blatenským Kohoutem 11, kterého jsem se nebál označit pivem měsíce, i když na dalších akcích dle ohlasu jiných nebyl zrovna ve formě.

Světlý Kohout 11
Světlý Kohout 11

V květnu otevřel Zhůřák pivovarskou terásku a já u toho nemohl samozřejmě chybět. Pivem měsíce jsem zvolil zhůřskou Světlušku.

Druhého června je na pořadu dne další exkurze, a to v Dudák - Měšťanském pivovaru Strakonice, kde se plně věnujeme zejména novému světlému Klostermannovi. V půli měsíce se vracím do depa na akci Brewstock, kde poprvé ochutnávám např. novinku Plzeňského Banditu, jehož pivovárek následně navštěvuju. Pivo měsíce června: světlý Klostermann.

Strakonické pivo
Strakonické pivo

Červenec tradičně patří Nepomuckým pivním slavnostem a nejinak tomu bylo i letos. V sedmém měsíci stačíme ještě část dovolené v podhůří Orlických hor, kde se daří navštívit Běleč nad Orlicí a Rychnov nad Kněžnou s celkovým dojmem + -. Pivem měsíce bych zvolil Bělečského Cara 12.

Bělečský Car
Bělečský Car

V srpnu začínáme bowlingem v Dobrušce a Rampušák je ve výborné kondici. Clock je záruka kvality a Písecký hradební pivovar na cestě domů je krásnou tečkou. Vracím se do Zhůře, kde se slaví pět let tohoto sympatického pivovárku. Stačím ještě zkontrolovat černického Purkmistra a ochutnám jednoho Karla IV. Pivo měsíce je z Dobrušky: Rampušák 12 nefiltr.

Rampušáci
Rampušáci

V září se prvně podíváme do Přeštic k Přeškovi, kde překvapí na čepu Novoříšské pivo z Hladova. Pracovní povinnosti mne zavedou na Kolčavku a vrcholem sezóny je každoročně Slunce ve skle, kterým předchází Plzeňsko - bavorské dny piva a jídla. Pivem měsíce bych zvolil dvanáctku Herolda , který předčil i svou nefiltrovanou verzi.

Herold 12
Herold 12

V říjnu jsme se prošli po Plzni, kde nás bohužel Chříčské pivo moc nenadchlo a tak jsme skončili v Klubu malých pivovarů. Avšak ve vinotéce - pivotéce Tři sudy jsme našli distributora krnovského pivovárku Nachmelená Opice. V Praze jsem zkontroloval stav na Lužinách a pokořil další nový pivovárek - Řeporyjský. Koncem měsíce jsme ještě stačili oslavit sedmé narozeniny čižického Bizona. Říjnové pivo - Hubertus Premium nefiltr.

Kácovský Hubertus
Kácovský Hubertus

V listopadu jsem navštívil pivovar Zlatá Kráva v Nepomuku a jako jeden z prvních ochutnal z tanku Plnotučnou 12. Koncem měsíce pak ještě degustuju v Chanovicích napříč pivními styly. Pivem měsíce bych zvolil Nachmelenou Opici 11%.

Nachmelená Opice
Nachmelená Opice

Prosinec je ve znamení Zlaté Krávy. Nepomucký pivovárek je konečně otevřen a tak je samo sebou hned ochutnat vše, co je na čepu (i mimo něj). Zlatá Kráva Plnotučná 12% je pro mne pivem měsíce, i když prosinec ještě zdaleka nekončí.

Zlatá Kráva
Zlatá Kráva

Jaké zážitky a piva byla pro Vás v roce 2018 ta nej?

Do nového roku Vám všem přeji dostatek kvalitního piva a hlavně zdraví, bez kterého by degustace nebyla dost dobře možná.


Pivní PéeFka naleznete v této fotogalerii...



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2785x] [21. prosinec 2018]
[Glosy] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dwarf

úterý, 1. leden 2019
13:31

Dwarf

rok 2018 byl výživný - dle BB jsem za 13 let od registrace zkonzumoval rekordní počet piv za kalendářní rok (1316), ochutnal jsem 347 různých značek (vč. 61 nových českých) a navštívil 124 hospod ve 24 okresech ČR a dalších 4 státech... # pořadí 10 nejčastějších značek: 1. Obora 106 piv / 2. Poutník 64 piv / 3. Rebel 63 piv / 4. Kamenické (Kamenice nad Lipou) 39 piv / 5. Chotoviny 37 piv / 6. Bernard 33 piv / 7. Čechovka 29 piv / 8. Chotěboř 27 piv / 9. Zichovecké pivo 25 piv / 10. Regent 24 piv


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI