Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Deset let s Tamborem

Co Vy na to a jiné názory


verze pro tisk

Deset let s Tamborem

Deset let s Tamborem [p539]

Čas letí jako bláznivý, já nechytím ho ani Vy... Je to tak, královédvorské pivo Tambor je tu s námi již deset let. To bylo roku 2009 o Majálesu, kdy se poprvé začalo ve Dvoře čepovat místní pivo. Tenkrát nepřibýval nový pivovar každým dnem ani týdnem jako dnes, tenkrát to byla událost, očekávání. Jak asi bude lidem nové pivo chutnat. Rosťa Kloubek, dej mu pán Bůh věčnou slávu, o panu Kiriakovském vypověděl: "Měl svůj velký den a užíval si to, měl báječnou náladu, splnil si sen, zářil." A já snad mohu jen doplnit, že mi pan Nasik tak připadá stále, když se jedná o jeho pivovar.

Roh pivovarské budovy, 2012
Roh pivovarské budovy, 2012

Pamatuju se, jak jsem se s Tamborem setkal poprvé já. Bylo to na Slunci ve skle, kde zbrusu nová piva čepoval pan majitel s panem sládkem Vrbou osobně. Královédvorské pivo dochází snad jako první a pro mne je to jen takové malé naťuknutí časů budoucích. Stačilo se zmínit a v únoru 2011 poprvé pořádně degustujeme čepovaného Tambora, ale to už se naše spolupráce rozbíhá na plné otáčky a já mohu nabízet Tambora i v lahvích.

Tamboři ze Dvora, 2009
Tamboři ze Dvora, 2009

V dubnu 2012 se poprvé a zatím naposledy vydávám na návštěvu dvorského pivovaru. Vzpomínám, jak jsme přijeli pozdě, jak nás pan Kiriakovský protáhl celým provozem, jak jsem mezi prvními ochutnal R.A. Dvorského ve spodní prodejně, jak jsme pak do noci debatovali a degustovali v prodejně horní, která dnes už neexistuje :( V červenci 2012 pak reprezentuji Tambora na Nepomuckých pivních slavnostech a tak to trvá prakticky do dnešních dnů.

Čepujeme Tambora, 2012
Čepujeme Tambora, 2012

K pětiletému výročí pivovaru byl poprvé uvařen polotmavý J.Jakoubek. Mezitím se do lahvování pustil robot Kuka, několikrát se pozměnilo logo pivovaru. Pivovar začal svou kapacitu pronajímat i létajícím pivovarům (BadFlash), vaří speciální piva pro vybrané restaurace (Kopp), obce (Žernov, Zlenice) či k různým výročí (Záboj), naposledy ke stu letům Československa.

Záboj, 2019
Záboj, 2019

Slavit už pivovar začal, nadělil si a hlavně nám nefiltrovanou 11% v lahvi. V květnu pak oslavy vyvrcholí přímo v areálu pivovaru, kde na čtyři dny vyroste dřevěná divadelní budova Divadla bratří Formanů. Více se dozvíte v této tiskové zprávě. Pivo jistě poteče proudem, jste srdečně zváni a možná se tam potkáme…

Lahvové, včetně nefiltrovaného, 2019
Lahvové, včetně nefiltrovaného, 2019

Pivovaru Tambor do dalších let přeju jen to nejlepší. Výborné pivo už má, zrovna jej postupně degustujeme, zapáleného majitele také. Tak tedy ať to jede, držte si klobouky, Tambor nabírá rychlost…



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2949x] [26. únor 2019]
[Glosy] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI