Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Obyčejný pivař 2019 II.

Co Vy na to a jiné názory


verze pro tisk

Obyčejný pivař 2019 II.

Obyčejný pivař 2019 II.

Pivní leden až květen našeho obyčejného pivaře najdete zde...

V červnu ochutnáváme první kooperaci nepomuckého pivovárku Zlatá Kráva s řevničovským panem Mášou. Výsledkem je vynikající NEIPA. India od Lucky Bastardu je na můj vkus dost těžká IPA poměrně tmavého zbarvení. V lahvi pak zkoušíme ještě Intergalaktického Medvěda z Vrchlabí, který je krásně hořký bez nějakého zbytečného ovonění. Tenhle pivovárek začínám řadit mezi ty lepší. Zakončujeme méně výrazným ale RedOx 11 z Nepomuka.

Na čepu se po delší době objevuje Sedlčanský Krčín, jehož jedenáctka Mastník mě osobně nikdy nezklamala.

Krčín Mastník
Krčín Mastník

Začínají prázdniny, léto je v plném proudu a my jsme na pivu povětšinou mimo domov. Na čepu tak ochutnáváme výroční výčepní pivo ze Strakonic 1649, Koutskou 12 (vaří se vůbec ještě v Koutě?), a něco piva od Tambora (10 a 11).

V lahvi jsme okusili Citra Smash Ale od Nachmelené Opice. Přátelé dovezli vzorky z Dalešic, kdy všechna tři piva byla v pořádku, nejvíce mi chutnala jedenáctka. Vídeňský ležák Otto Gutfreund od Tambora byl docela příjemný.

Dudák 1649
Dudák 1649

V srpnu po dovolené v Lobči si vychutnáváme lobečskou jedenáctku i v klidu domova. Jinak na čepu nic, co bychom již letos neochutnali, snad jen Prezident od Chodovaru, ale u něj už si vůbec nevybavuju chuť a v poslední době spíše preferuju piva nefiltrovaná.

V PET zkoušíme darovanou polotmavou 10 z Lomnice nad Popelkou, která je docela dobře pitelná. Což se moc nedá říci o ejlech z Hodonína, Křikloun Letní ale(ík) 11 a Opál Ale 13 jsou takové nevýrazné, nijaké. Dva ejly od Garpa byly lepší, ale jak New England IPA tak American IPA na mne moc nezapůsobily. Shodou okolností se k nám opět dostalo na košt trio dalešických piv, která ale tentokráte bohužel moc nenadchla. Novinka březnického pivovaru Herold 8 pro letní měsíce je prostě osmička, spíše vodové pivo.

Lobeč
Lobeč

V září ochutnáváme ledový čaj od Ravena (Lemon Iced Tea) a na můj vkus to dost chutná jako čaj :( To takový nefiltrovaný Klostermann, vydávající se dočasně za Zbrojováckou stovku je na ležák z průmyslového pivovaru docela luxusní záležitostí. Od extra chmelené 10 z Břeclavi jsem nic moc nečekal, ale tento Kanec mne mile překvapil. Na SVS jsme zakoupili vzorky z královéhradeckého Klenotu a musím uznat, že se jedná o velmi dobrá piva: výborná hutná IPA a Sour Black Currant by snad na můj vkus mohl být více kyselý a perlivý. Po delší době se k nám dostal Zvíkovský Rarášek v PET a byla to velmi dobrá pšenice. Naopak IPA Mahatma z Chříče neměla s ipou prakticky nic společného :(

Na čepu, krom klasiky, Svatováclavský ležák od Dudáka a výborná Plnotučná Kráva se zeleným chmelem.

Klostermann
Klostermann

V říjnu je už podzim v plném proudu a pivo se stěhuje zpět pod střechy a do tepla domova. My se zahřejeme natřikrát ipou. IPA 14 i Session IPA 11 od Nachmelené opice se nedá nic moc vytknout. Chuťově slabší je pak Lípa z Letin. Výborný se jeví polotmavý ležák Maid z Potštejna, kde není ani stopa po nějaké pražené chuti, která bývá u polotmavých piva přítomná. Tohle se clocku prostě povedlo. Výborný je i American Lager Ale Hops od Harracha.

Na čepu zaujme po delší době Otakar 11 z Poličky, který ač filtrovaný chutná báječně. Při návštěvě KMP nejvíce zaujme Stodolní desítka od Radouše a Zhůřák Hop Rage 17,5% (Imperial IPA). Zklamáním, a to ne poprvé, je kyseláč od Bad Flashe. Kameník z Čižic zdá se mi být nějaký jiný, býval světlejší, kalnější a jemnější.

Říjnové pivo
Říjnové pivo

Příště dorazíme poslední měsíce roku 2019 a podíváme se na statistiku degustací našeho obyčejného pivaře.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2148x] [16. leden 2020]
[Glosy] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI