Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo v koronovirové krizi

Co Vy na to a jiné názory


verze pro tisk

Pivo v koronovirové krizi

Pivo v koronovirové krizi

Současná koronovirová krize a s ní spojené uzavření restauračních zařízení přinesly fenomény dosud nevídané, nebo alespoň ne v takovém měřítku. Pivovarům ze dne na den klesl odbyt sudového piva nejen do gastronomických podniků, ale i do těch nejzapadlejších hospůdek, včetně vlastních pivovarských restaurací. Co s tím? Samozřejmě snažit se vše udat jinými kanály.

Jarošovská piva
Jarošovská piva

Povoleno bylo/je prodávat přes tzv. hladové okno. Tedy i čepované pivo sebou, třeba do kelímků. Výtoč ale přeci jen nebyla taková. Vzniklo plno akcí, které mají podpořit pivovary, které se dostali do nesnází. A někteří hlásí VYPRODÁNO! Děkujeme.

Žlutá značka
Žlutá značka

Některé pivovary vzali distribuci svých piv do vlastních rukou a pivaři zejména v naší stověžaté Praze mají nepřeberné množství nabídek dovozu piv mnoha pivovarů až před vrata/dveře. Takové malé pivní slavnosti v klidu domova.

Krabice Ravenu
Krabice Ravenu

Někteří pak volí rovnou formu klasického e-shopu, kde si můžete objednat pivo a pokud jste na rozvozové trase pivo Vám zavezou. A teď přichází šance i pro nás, z odlehlejších končin naší vlasti. Pivo Vám přijde přepravní službou. Do minulého týdne to bylo plus mínus v pohodě, protože počasí bylo spíše chladnější a pivu tak nehrozila skoro žádná újma. Teď, když celý den praží jarní sluníčko, to může být horší.

Kyselá série
Kyselá série

Já jsem využil tří nabídek, abych ozvláštnil sortiment v Pivní prodejně. Plzeňský Raven je poměrně dostupný, ale teď se ani do Plzně moc nedostanu. Solidní ceny nabízí Jarošovský pivovar, který je pro mě těžká exotika. Trošku lehčí je kompilace Kamenického piva, MadCata a Radničního pivovaru z Jihlavy.

Jak řešíte žízeň Vy?



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1983x] [10. duben 2020]
[Glosy] [comments: 12] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

etrusk2

sobota, 2. květen 2020
16:38

etrusk2

Už dvakrát mi dorazila zásilka z pivovaru v Kamenici nad Lipou. Minimálné objednávka 20 lahví (0,5 l, nevratné sklo). Výběr původně z 10 druhů, teď z 9 (výborný APA 1O došel). Až do konce května skvělé ceny, například desítka 23Kč, dvanáctka 25Kč, nejdražší je IPA 15 za 33 Kč. Dovoz zdarma až ke dveřím. Po Praze rozvoz v úterý.


napsal(a): etrusk2 [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 30. duben 2020
00:53

Dan

Já mám v docházkové vzdálenosti pouze dva pivovary, Lužiny a Prokopák. Po špatných zkušenostech s Lužinami v posledních měsících před virem, jsem jim teď v záchraně nepomáhal.
Prokopák funguje přes okénko velmi dobře, nabízí všechna svoje piva jak čepovaná do kelímku, tak v lahvích (bohužel jen skleněných 0,75 l). V této době by přeci jenom byly lepší PET lahve, pro svoji nízkou hmotnost vzhledem k objemu. Jak jsem mluvil se sládkem, tak výtoč mají i v této době dobrou a přežijí. Dost lidí bere sudy domů.
V Galerii Butovice se dá v lednici narazit na několik zajímavých piv, z nichž nejlepší je Hostivar. Ovšem zájem je dost veliký a tak musí mít člověk štěstí.
Dost piv se dá zakoupit v Makru Stodůlky, kde je v lednicích nabídka poměrně široká, i když dodávky od některých pivovarů teď kolísají.
Tam beru často 12 nefiltr z Hubertusu Kácov. Dobré pivo, za dobrou cenu.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
11:17


posted by: Inzerce

Sekal

úterý, 28. duben 2020
16:05

Sekal

Řekl bych, že většina pivovarů, na něž jsem koukal nebo od nichž jsem si koupil pivo, je zachráněná. Namátkou:
Panaczech - 11° i 16° výborná, po poslední návštěvě nic z toho nebylo, obojí vychlastáno, přesun do H2
Hostivar 2 - v pátek fronta asi 12 aut (u drive inu), ale aspoň nezdražili
Čestmír - po původním zlevnění 11° na 70 Kč za lahev zdražení na 75, posléze na 79 Kč
2kohouti - 2 litry ležáku v pet lahvi za 275 Kč, co dodat, přeskočil jsem

Je to těžký, když květák zdražil na 60 korun. Nejsem žádná socka, ale určité hranice mám, třeba jsem před rokem z jídelníčku vyřadil Zichovec, protože mi svou cenovou politikou pili krev. Takže opatrně s těmi cenami.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 28.04.2020 ve 16:41:21


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Jana

úterý, 28. duben 2020
16:56

Jana

Sekal:
V "Panáčkovi" jsem byla v sobotu, až na 11°ale všechno vypito. Dobré zásoby má pivotéka v Krymské. Odtamtud je to již jen skok k okénku pivnice Trilobit. Jak točené, tak láhve k mání. Ale včera už taky láhvový sortiment prořídl.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 30. duben 2020
00:34

Dan

Sekal: Těch 275 Kč u Kohoutů je normální cena. Od začátku tam místní 12 ležák stojí 55 Kč za 0,4 lt.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

kratoska15

čtvrtek, 30. duben 2020
06:57

kratoska15

Sekal: Souhlasím s názorem na cenovou politiku některých pivovarů. Netvrdím, že pivo by mělo stát 15kč, ale ceny některých pivovarů už mi přijdou jako z jiného světa.......třeba Matuška(2 Kohouti). Jen tak pro porovnání, v úterý jsem byl na otočku v Brně, zastavil jsem se u okýnka v Hauskrechtovi.....4 láhve po litru, 2x světlý ležák, tmavý ležák a 13° Marzen, celkem 201kč......


napsal(a): kratoska15 [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 30. duben 2020
08:55

Jana

kratoska15:
Inu, když někdo tu zlodějinu u Kohoutů podporuje.... Nemyslím si, že by to pivo bylo nějak extra vynikající. Špatné není, oni tam umějí, ale je spousta jiných výborných piv za slušnou cenu.
Hauskrecht je špička, škoda, že Petr nedodává do Prahy.Už jsem ho přesvědčovala několikrát. :D Fakt je, že on stačí svoji produkci prodat v Brně a okolí.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 30. duben 2020
09:22

Dan

Jana: A proč to hned nazývat zlodějinou. Ano, cena je to vysoká, ovšem odráží kvalitu piva i jeho čepování. A výtoč přes tisíc piv za den od samého začátku a to, že je tam večer tak plno, že není kam si stoupnout, natož sednout, svědčí o tom, že ceny jsou nastaveny správně. Prostě si to svoji klientelu najde.
To mně osobně víc vadí, když chce někdo za pivo z plzeňské chemičky třeba 60 a nebo dokonce 80 Kč.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Michal_CB

pátek, 24. duben 2020
11:26

Michal_CB

V Č. Budějovicích paradoxně nejvíc nakupuji pivo z Čížové, které je k dostání v prodejně pekárny Zlivice; Kněžínek si myslím na nízký zájem cyklistů stěžovat nemůže, ale s pivovary ve městě to není ideální.

Dále jsem příležitostně kupoval Č. Krumlov, nějaká piva přes místní Klub Malých Pivovarů, a kolega pojede na nákup do Popelínu a Kamenice.


napsal(a): Michal_CB [Odpovědět]

kratoska15

úterý, 14. duben 2020
07:47

kratoska15

Snad to pivovary zvládnou. Každý asi pomáha těm svým v okolí. Maslím, že upná tragedie to nebude. Minulou středu jsem byl v Záhlinicích, vzal jsem celý sortiment, asi 6 lahví. Stál jsem ve "frontě", teda kupoval pán a já čekal až ho slečna obslouží. Když jsem odcházel k autu, už vysedal někdo další a mířil k okýnku. Přes velikonoce hláci Zlínský Švec, že PET láhve má vyprodány.......


napsal(a): kratoska15 [Odpovědět]

Dwarf

neděle, 12. duben 2020
17:47

Dwarf

nu, já zachraňuju minipivovary okresu Tábor :-) Oboru, Brandlínskou Kunu a Divokou Fenu jsem navštívil osobně (a naložil do auta pár lahví), z Chotovin a od Křížka mi bylo pivo dovezeno až před barák... nakonec to má i výhodu, protože Chotoviny jsou na Táborsku jinak dost nedostupné...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Sekal

sobota, 11. duben 2020
22:25

Sekal

Hostivar z Rohlíku/Hyperalberta, Čestmír, teď jsem měl naposledy Fleky, prodávají 1,5 litru za 100 Kč.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI