Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jednoduché minipivovary pro každého Speidel Braumeister konečně i v Česku

Jak si doma uvařit pivo


verze pro tisk

Jednoduché minipivovary pro každého Speidel Braumeister konečně i v Česku

Jednoduché minipivovary pro každého Speidel Braumeister konečně i v Česku

Německá společnost Speidel je českým pivovarníkům dobře známá jako tradiční rodinný podnik, vyrábějící již po desetiletí především netlakové a tlakové nádoby pro potravinářský průmysl. Avšak mezi jeho portfolio patří také konstrukčně velmi jednoduché varny a stavebnicové komplety pivovarů Braumeister, určených pro široký rozsah zákazníků. O jejich kvalitách a jednoduchosti v používání se mohl přesvědčit každý, kdo například navštívil stánek firmy Speidel na letošním veletrhu pivovarnictví Brau Beviale v Norimberku. Tam byly k vidění nejen veškeré klíčové prvky pivovarů Braumeister, ale hlavně zde stovky návštěvníků mohly zdarma ochutnat i široký sortiment velmi chutných piv, vyrobených právě na pivovarech Speidel Braumeister.

Speidel Braumeister osloví domácí vařiče i komerční výrobce piva


Stavebnicové pivovary Speidel Braumeister jsou vyráběny v šesti velikostech, které cenou i nabízeným objemem výroby uspokojí jak začínající domácí vařiče piva, tak i malé, střední a velké restaurace s ambicemi prodeje piva i dalším odběratelům. Malé varny Braumeister pro homebrewing lze pořídit v objemech 10, 20 nebo 50 litrů na jednu várku a lze v nich jednoduše vařit domácí pivo i v domácí kuchyni nebo ve sklepě rodinného domu. Velké Braumeistery se vyrábějí v objemech 200, 500 a 1000 litrů, což je rozsah, pokrývající potřeby naprosté většiny restaurací, které uvažují o výrobě a prodeji vlastního piva.

Především ale pivovary Braumeister vynikají svojí jednoduchostí, spolehlivostí, mobilitou a tradiční německou kvalitou. Všechno pasuje tam kam má, vše funguje přesně tak, jak zákazník předpokládá. Celý systém pivovarů Braumeister je od začátku navržen jako „unpack and brew“, tedy objednáte, vybalíte a můžete hned vařit pivo. Žádné složité instalace, žádné stavební práce, projekty, montážní týmy a podobné komplikace, které jsou u tradičně řešených pivovarů nezbytnou a drahou součástí realizace.

Pivovarské varny Speidel Braumeister – v čem jsou jejich výhody


Speidel je vynálezcem technologie centrálního sladového koše. Pivní mladina při vaření jemně a šetrně cirkuluje uvnitř sladového koše, který není zvenčí viditelný. Stálé míchání míchadlem není nutné, což šetří energii i hmotnost varny.

Braumeister je také jediný varný stroj pro výrobu mladiny, který čerpá mladinu ode dna nahoru. Tento princip uvolňuje sladovou kaši při zastavení čerpadla a ze sladu jsou optimálně a jemně vyluhovány účinné látky, což má za výsledek intenzivnější sladovou vůni piva.

Ovládání varny je také snadné. Plně automatický řídicí systém ovládá všechny kroky varného procesu, podle zvolené receptury udržuje přesné teploty i časy a hlásí, kdykoli je nutný další zákrok obsluhy. Můžete se plně soustředit na vaření piva podle vašeho vkusu – nebo prostě nedělat nic v době, kdy automat vaří za vás.

Všechny kroky při výrobě mladiny, tj. vystírka, rmutování, scezování a chmelovar, probíhají v jediné nádobě. Takto je zajištěná sterilita zařízení během celého varného procesu.

Obecně řečeno může být Braumeister použit pro přípravu jakékoliv druhu piva, které lze uvařit infůzní metodou. Zda budete skutečně úspěšní, závisí pouze na zvoleném receptu, použitých surovinách a teplotě fermentace. Krása varny Speidel Braumeister spočívá v tom, že díky snadnému ovládání můžete snadno vyzkoušet spoustu postupů a dále vylepšovat vaše oblíbené recepty.

Malé pivovarské varny Speidel Braumeister 10 litrů, 20 litrů, 50 litrů


Velké pivovarské varny Speidel Braumeister 200 litrů, 500 litrů, 1000 litrů


Fermentační nádoby


Součástí pivovarů jsou samozřejmě i fermentační nádoby Speidel, systém chlazení a automatický systém řízení fermentačních procesů hlavního kvašení mladiny a dozrávání piva. Sortiment fermentačních nádob Speidel zahrnuje jednoduché plastové fermentační nádoby, netlakové nerezové fermentační tanky pro hlavní kvašení mladiny i tlakové nádoby pro dozrávání piva.

Sestavy pivovarů Speidel Braumeister

Na českém webu https://obchod.pivovary-braumeister.cz kromě samostatných komponentů naleznete i doporučené startovací sestavy kompletně vybavených pivovarů Speidel Braumeister. Díky tomu nejsou na zákazníky kladeny žádné náročné požadavky z hlediska zkušeností, neboť obchodní tým Speidel CZ podle požadavků a finančních možností konkrétního zákazníka zkonfiguruje pivovar tak, aby v objednané sestavě nechybělo nic, co je potřebné pro zahájení výroby domácího piva.

Jedna z možných variant pivovaru Speidel Braumeister:


Autorizované zastoupení Speidel pro Českou republiku

V letošním roce 2018 se autorizovaným zástupcem společnosti Speidel pro Českou republiku stala společnost Czech Minibreweries s.r.o. se sídlem v Opavě, která sama je tradičním výrobcem pivovarů se stovkami realizací pivovarských technologií v celém světě. Jak nám sdělil ředitel společnosti Czech Minibreweries:

Potřebovali jsme doplnit naše portfolio klasických pivovarů něčím jednodušším, co osloví všechny zákazníky, kteří nemají rádi složitý a zdlouhavý proces realizace myšlenky minipivovaru. Ačkoli jsme chtěli dát přednost produktům českých výrobců, nenašli jsme v České republice jediného výrobce, který by nabízel podobně jednoduchý systém pivovarů jako Speidel, s podporou a kvalitou, kterou náročný zákazník samozřejmě očekává. Nechtěli jsme jít cestou kopírování patentovaných řešení a koneckonců by se výroba za ceny, které nabízí německý výrobce, v malém množství pro potenciální české a slovenské zákazníky ani nevyplatila. Jelikož se společností Speidel již dlouho spolupracujeme v odvětví vývoje a realizací, byla nabídka obchodního zastoupení logickým krokem ze strany Speidel, které jsme nedokázali odolat. Naše zkušenosti s pivovary Speidel ukazují, že to byla správná volba, a spokojenost stovek uživatelů pivovarů Speidel Braumeister po celém světě to potvrzuje.

Český web s kompletní nabídkou pivovarů Speidel Braumeister

Kompletní sortiment všech typů varen Speidel Braumeister, fermentačních nádob Speidel a příslušenství, najdete na oficiálním webu českého zastoupení Speidel CZ: https://www.pivovary-braumeister.cz/



PR článek



[Pivní.info] [Zobrazeno 4633x] [13. prosinec 2018]
[Homebrewing] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI