Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Potštejn se po sto letech dočká obnovení pivovaru

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Potštejn se po sto letech dočká obnovení pivovaru

Potštejn se po sto letech dočká obnovení pivovaru [p1351]

Chátrající objekt bývalého zámeckého pivovaru v Potštejně zažívá znovuzrození. Již jen pár měsíců dělí minipivovar v budově č.p. 2 od otevření. Hosté se mohou těšit na zajímavá piva a originální prostředí pod značkou Clock.

Až 2500 hl nepasterovaného a nefiltrovaného piva plánuje ročně vyrobit nový řemeslný pivovar Clock v Potštejně. Za projektem stojí trojice Jiří Andrš, Ivo Muthsam a Jakub Sychra, kteří tak v budově bývalého zámeckého pivovaru zhmotňují svůj zájem o pivo. Obyvatelé Potštejna rekonstrukci budovy, která po dlouhou dobu narušovala upravený vzhled centra obce, vítají a na pivo se těší. Původní pivovar byl uzavřen v roce 1914, vaření piva se tak do Potštejna vrátí přesně po 100 letech.

Zřícenina hradu Potštejn
Zřícenina hradu Potštejn

Chystáme se našim zákazníkům představit pestrý svět pivní rozmanitosti, ze kterého pro ně již nyní vybíráme a připravujeme to nejzajímavější,“ říká Jiří Andrš, jednatel pivovaru. „Pivo budeme vařit pouze z kvalitních přírodních surovin – vody, sladu, chmele a kvasnic,“ doplňuje Jakub Sychra, budoucí sládek, který i tak zaručuje, že piva budou vjemově velmi rozmanitá. Druhů sladu, chmele a kvasnic totiž existují desítky a stejně tak i pivních stylů, které z těchto základních surovin vychází.

Součástí pivovaru bude také stylová pivnice a v letní sezoně budou hosté moci posedět na prosluněné zahrádce. „Nechceme být jen lákadlem pro turisty, ale také místem setkávání pro místní,“ ujišťuje Ivo Muthsam.

Budova pivovaru v průběhu rekonstrukce
Budova pivovaru v průběhu rekonstrukce

Přestože pivovar vzniká v historických prostorách, nechtějí se majitelé nechat minulostí svazovat a plánují vařit moderní pivo a prezentovat jej spíše jako gurmánský produkt zapadající do moderního životního stylu. „Pivovary se často ohánějí tím, že vaří tradičně a dodržují původní receptury, což v téměř všech případech není uskutečnitelné,“ říká Jakub Sychra, „My rovnou přiznáváme, že chceme našim hostům nabídnout novodobé pojetí piva, které kvalitou a rozmanitostí leckoho překvapí“.

Nový řemeslný pivovar nepřitáhne do Potštejna jen zájemce o uhašení žízně, ale také ty, co se chtějí o pivu něco dozvědět. Pravidelné řízené degustace nebo párování jídla a piva, to jsou jen některé z plánovaných akcí, které mají za cíl rozšířit povědomí o pivu. „Zatím jsme ve stádiu příprav, otevřeme ale v první polovině roku,“ slibuje Jiří Andrš.

Tisková zpráva pivovaru



[Pivní.info] [Zobrazeno 8776x] [7. březen 2014]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI