Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budějcké pivo Beeranek

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Budějcké pivo Beeranek

Budějcké pivo Beeranek [p1349]

Minipivovar BEERANEK je jedním z nejmenších pivovarů v České republice. Po přestavbě varny nemůžeme s určitostí tvrdit, že máme nejmenší varnu na plochu v celé republice, ale dlouho tomu tak bylo. Minipivovar byl založen 14. prosince 2013. Celá technologie minipivovaru doslova prorůstá jedním z nejstarších domů v centru Českých Budějovic. Varna je součástí věhlasného baru Singer Pub, spilka spolu s ležáckými tanky je v přední části domu v ulici Česká a chlaďák je ve sklepě pod barem.

Rohy
Rohy

Co Vás vedlo k založení pivovaru?

Láska k pivu, především. Ne, vážně. Roky byl bar Singer Pub místem s největším výběrem točených piv v Českých Budějovicích. Abychom naši nabídku udělali zajímavější, jezdili jsme pro piva do minipivovarů po celé České republice. Až nás to cestování přestalo bavit a vytvořili jsme si vlastní značku piva – BEERANEK.

Varna
Varna

Popište technologii pivovaru

Krátce. Materiál: Nerez. První varna měla 500 l. Nově instalovaná varna má objem 1000 l. Ležácké tanky: 4x 1000 l a 7x 500 l. Spilka 1000 l a 500 l.

Spilka
Spilka

Kdo u Vás vaří pivo? Jaké má zkušenosti?

Sládek Petr Dvořák – 20 let praxe v pivovaru Budvar. Zavedení výroby v minipivovaru Kněžínek.

Sklep
Sklep

Jaká piva vaříte?

Spodně kvašené ležáky plzeňského typu. Stálá piva: Světlá a polotmavá 11°, 13° SPECIAL, DIABLO NEGRO (tmavá 13°), Nepravidelně vařené speciály: Honeybanny, Cherrybeer, Velikonoční Beránek. Pro slad jezdíme do pivovaru Ferdinand a kvasnice máme z Budvaru.

Pivo
Pivo

Kde ochutnáme Vaše pivo?

Pivo BEERANEK můžete vždy ochutnat na dvou místech v Českých Budějovicích. V restauraci Bohemia v Plachého ulici č. p. 33, kde si můžete naše pivo dopřát k velice chutnému jídlu, které vám rád připraví šéfkuchař Radek Otípka. Menu restaurace je sice stručné, ale jídla jsou o to chutnější.

Výčep
Výčep

Kompletní nabídku piv můžete ochutnat pouze v legendárním českobudějovickém baru Singer Pub v ulici Česká č. p. 55 – bar najdete hned za radnicí, ulici vedle náměstí. V prostorách baru je i varna minipivovaru. Bar je nekuřácký. K dispozici je kuřácká zahrádka v průjezdu, kterým přicházíte k baru. Přímo nad barem naleznete hostel Singer Pub, který je ideální místem pro pivní turistiku.

Na baru
Na baru

Chtěli byste ještě něco doplnit? S něčím zajímavým ohledně Vašeho pivovárku naše čtenáře seznámit?

Co je na naší značce zajímavé? Název piva je promyšlenou hříčkou. Majitel pivovaru se jmenuje Radim Beránek. Název piva tak propojuje podnikatelský záměr se jménem majitele. Vše doplňuje naše krásné logo s beranem. Máme naši značku rádi a pro sběratele různých pivních relikvií děláme maximum. Pivní tácky, sklenice, etikety, trička – vše originál. Snažíme se vzory neopakovat a vytváříme stále nové verze. Naše pivo můžete zřídka ochutnat i na pivních festivalech. Vždy nás najdete na našem oblíbeném minifestivalu minipivovarů NA JEDNO v jihočeských Borovanech.

Děkuji a přeji Dej Bůh štěstí!

Zdroj: za minipivovar BEERANEK webmaster Jaroslav Ondra


Pozn.: Článek je ze série článků o minipivovarech, z kterých zatím nemáme na Pivním.infu žádný článek a ani není šance, že je v dohledné době navštívíme. Proto jsme oslovili majitele/provozovatele/sládky...



[Pivní.info] [Zobrazeno 3197x] [11. duben 2018]
[Minipivovary] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dwarf

neděle, 15. duben 2018
12:43

Dwarf

"Naše pivo můžete zřídka ochutnat i na pivních festivalech." - ano, to můžu potvrdit :-) třeba na nedávno proběhlých slavnostech v Táboře byl Beeránek avizovaný, jenže nedorazil


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI