Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jičínský regionální minipivovar Čtyři lípy

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Jičínský regionální minipivovar Čtyři lípy

Jičínský regionální minipivovar Čtyři lípy [p1915]

Na jaře 2017 začala výstavba našeho minipivovaru Čtyři lípy , který se nachází v obci Libáň, pár kilometrů od města Jičína. V zimě 2018 jsme uvařili první várky našeho piva. Vaříme dva druhy piv Libáňský Zlaťák a Dukát, obě piva jsou spodně kvašená, vařená z kvalitních surovin a s láskou. Díky poctivému řemeslu vzniká lahodné pivo, které stojí za ochutnání!

Vchod do pivovaru
Vchod do pivovaru

"Vše začalo v roce 2014, kdy jsem jel na první kurz vaření piva. V té době začal v mé hlavě vznikat nápad na vlastní minipivovar. Dnes po letech tvrdé práce se můj cíl, vařit piva, která udělají radost, navodí dobrou náladu a každého milovníka piva pohladí po jeho pivní duší, naplnil. Kouzlo dobrého piva je nejen v kvalitních surovinách, ale také v přípravě piva samotného," říká majitel a sládek Miroslav Drozen.

Majitel a sládek v jedné osobě
Majitel a sládek v jedné osobě

Varna je dvounádobová, skládající se z mladinormutovací pánve a scezovací nádoby, o objemu 500 l, na elektrický ohřev. Spilka se skládá ze dvou nádob o objemu 1000 l, ležácký sklep pak má 5 tanků o stejném objemu, tedy 1000l. Ležácké tanky jsou do firmy Nero Inox s.r.o., ostatní technologii dodala fa Gemmet Tool s.r.o.. Předpokládaný výstav pivovaru je 400 hl/rok. Všechna piva jsou vařena na dva rmuty.

Varna
Varna

Pivo vaří pan majitel Miroslav Drozen za pomoci vyhlášeného harrachovského sládka pana Soukupa. Piva jsou spodně kvašená a v současné době je nabízíme ve dvojím provedení: Libáňský Dukát, světlý ležák se střední plností a jemnou hořkostí. Složení: české slady (plzeňský, karamelový), chmely (Žatecký poloraný červeňák, Sládek); Libáňský Zlaťák je světlejší granát s jemnou hořkostí a vyšším řízem. Složení: české slady (plzeňský, mnichovský, karamelový, barvicí), chmel (Žatecký poloranný červeňák a Sládek). Zvažujeme výrobu třetího druhu piva, speciálu, ale to je zatím v hlavě našeho pana sládka, jistě se o něm včas dozvíte.

Tanky
Tanky

Přímo v našem pivovaru můžete pivo ochutnat a odnést si ho domů v 1l PET lahvích s naší etiketou, na čepované pivo se můžete zastavit na Radnici v Libáni anebo i v dalších hospůdkách, kavárnách, prodejnách s pivem, přesný seznam najdete zde...

V současné době se snažíme naše pivo co nejvíce představovat v hospůdkách s rotující pípou po celé České republice, pracujeme na přehledu důležitých pivních svátků a festivalů, kterých bychom se rádi příští rok zúčastnili nejen v našem regionu, ale i v Praze. Pokud byste měli nápad, kde ve vaší oblíbené hospodě bychom pivo mohli nechat otestovat, budeme rádi, když nám napíšete na marketing@pivovar-liban.cz.


Pozn.: Článek je ze série článků o minipivovarech, z kterých zatím nemáme na Pivním.infu žádný článek a ani není šance, že je v dohledné době navštívíme. Proto jsme oslovili majitele/provozovatele/sládky...



[Michaela Žemličková] [Zobrazeno 3319x] [23. říjen 2018]
[Minipivovary] [comments: 2] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Sekal

úterý, 23. říjen 2018
19:51

Sekal

Když se nepochvalim sám, nikdo to za mne neudělá, říkával Jara Cimrman. Do dobrého piva to má daleko, a to mne diacetylova várka zřejmě minulá (ochutnání v září v Libani). Novosad sice vaří piva, která mi chuťově nevyhovují, ale špatná nejsou, tak snad se to dá dohromady.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Dwarf

úterý, 23. říjen 2018
19:05

Dwarf

fandím vám, přeju úspěch, ale moje první zkušenost s Libáňským Dukátem nebyla vůbec dobrá - spousta másla (a přitom máslo je tak drahé, škoda ho přidávat do piva) ;) / ochutnáno před týdnem v Praze (Zlý časy)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 23.10.2018 ve 19:05:28


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI