Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jede medvěd embéčkem

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Jede medvěd embéčkem

Jede medvěd embéčkem [p1608][p2015]

Letos nás osud zavál na Kokořínsko, kde jsme si sjednali ubytování v jednom revitalizovaném pivovárku, ale o tom až v samostatném článku. Cestou tam se stavujeme v Mělníku, kde na Náměstí Míru probíhá street food festival, kde lze ochutnat mj. i pivo z pražského Počernického pivovaru. My ale dnes chceme ochutnat pivo místní. a to najdeme U Němého medvěda .

Němý medvěd
Němý medvěd

Na čepu je čtvero medvědích piv: světlé Vopičák 10 a Brtník 12, polotmavá Vídeň 11 a tmavý Kňour 12. Vše klasická spodně kvašená piva, která jsou takový slušný průměr, ale nic z čeho by si člověk sedl na zadek. Krom vlastních piv zde nabízejí i točená piva jiných výrobců, mj. Podkováň 12, Maisel´s Weisse 12, Zichovec Mosaic Ale 12 či Permon Rapsberry Sour 8. Posledně jmenovaný byl prakticky bez pěny, vyčpělý, v chuti spíše jako malinová šťáva. Nevím, zda je to způsobeno podáváním nebo je to již z výroby.

Kňour a kyseláč
Kňour a kyseláč

Takto dle mého názoru nemá kyseláč ani vypadat ani chutnat. Výborně bych hodnotil místní hamburgery, na které je Beer & Burger bar specializovaný. Pivo si můžete odnést v PET lahvích. Na stolech najdete dost použité tácky (nové lze zakoupit). Místní pivo je čepováno, na rozdíl od hostujících piv, do nelogovaných sklenic, což je škoda. Celkově docela příjemný začátek našeho putování.

O pivovaru
O pivovaru

Další fotky od Němého medvěda


Škoda 1000 eMBe

Mladá Boleslav je známá především místní automobilkou, na jejíž notu hraje i poměrně nový pivovar eMBe (2019). Najdete ho v budově bývalé barokní sladovny. Parkovat můžete přímo před objektem a do středu města je to cobydup. Pivovar se sice nachází v údolí, ale poznáte ho zdálky podle tyčícího se komínu. Tak rychle dovnitř ochutnat co si pro nás sládek a kuchaři připravili.

eMBe pivovar
eMBe pivovar

Na čepu je patero piv, ale bohužel jen jedno spodního kvašení Světlý ležák 12. Pivo je to příjemně kvasnicové, osvěžující, mohu snad napsat že výborné. Svrchňáky zastupuje Pšeničné pivo 11 - světlounké, dobře pitelné. Dále Letní speciál 8, kde v popisu najdete kombinace amerických chmelů a domácího grapefruitového sirupu - dobrá kombinace. Ejly zastupují American Pale Ale 10 a Indian Pale Ale 15 - desítka výborná, patnáctka už poněkud těžší pivo.

Světlý ležák
Světlý ležák

Keramický tácek je vizuálně velmi příjemným doplňkem. Nicméně těm novodobým s logem něco velmi důležitého chybí. U dřívějších byl místo loga důlek, kam stékala voda z orosené sklenice, kterou hospodský občas vylil a tácek otřel. Dnes Vám voda kape na stůl, oblečení, do jídla. Sběratelé si tento tácek mohou zakoupit za docela příjemnou cenu. Krom tácků si můžete koupit i sklo s vypískovaným logem a pivo v PET lahvích. To je čepováno přímo z výčepu a je tedy určeno jen k okamžité spotřebě.

Varna
Varna

Varnu najdete v lokálu, ostatní technologii pak za dveřmi za ní. Můžete nakouknout. Jinak místní pivo lze ochutnat pouze zde, neprodává se do jiných podniků.

Gastronomie je tu kvalitní, rádi jsme se ještě jednou vrátili. Pokud se dostanete do Mladé Boleslavi, zajděte po prohlídce Auto muzea Škoda na výborné jídlo a pivo do eMBe pivovaru, nebudete litovat.


Další fotky z eMBe pivovaru



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2722x] [6. srpen 2019]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI