Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Horác Jihlava

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Horác Jihlava

Horác Jihlava [p1572]

Horácký pivovar vznikl v roce 2016. Původní nápad a záměr několika přátel se zkušenostmi z pivovarnictví a gastra pojalo nápad vybudovat vlastní pivovar a tudíž čepovat ve svých hospodách a pivnicích své vlastní pivo.

Páni majitelé
Páni majitelé

Po záběhovém období v Chlumu u Třebíče jsme pivovar etablovali do Jihlavy na Pávovskou ulici 19 a v dubnu 2019 jsme tady začali vařit pivo. V současné době disponujeme varnou s kapacitou 1.000 litrů dále třemi otevřenými spilkami a 9 ležáckými tanky, každá nádoba s kapacitou 2.000 litrů. Nádoby na kvašení i ležení jsou umístěny v zachlazených boxech.

Varna
Varna

Pivo kvasí v otevřených spilkách sedm dnů a potom leží v ležáckých tancích 28-34 dnů.

Na přání filtrujeme na křemelinovém filtru, takže jsme schopni nabídnout filtrovanou i nefiltrovanou variantu našich piv.

Používané suroviny: slady z oblasti Znojemska a Hané, žatecké chmely a pivovarské kvasnice

Tanky
Tanky

Současné portfolio: Výčepní desítka světlá, Ležák jedenáctka světlá, Ležák dvanáctka světlá, Polotmavý vídeňský ležák dvanáctka a Hruškové pivo

Balení piv: KEG 15,30 a 50 litrů; PET lahve 0,5 1,0 a 1,5 litru; nevratná lahev 0,7 litru. PET lahve můžeme expedovat i v kartonech po 6 kusech.

Degustační místnost
Degustační místnost

Doplňkové služby:

  • degustace s prohlídkou pivovaru se sládkem Milošem Vostrým ml. Disponujeme degustační místností s předzahrádkou o kapacitě 30+20 osob s možností zajištění občerstvení.
  • e-shop pro balení PET karton 6 ks
  • otvírací doba Po-Pá 8:00-16:00, sobota 9:00-11:00 nebo po dohodě

Autor článku: Pivovar Horác Jihlava


Pozn.: Článek je ze série článků o minipivovarech, z kterých zatím nemáme na Pivním.infu žádný článek a ani není šance, že je v dohledné době navštívíme. Proto jsme oslovili majitele/provozovatele/sládky...



[Pivní.info] [Zobrazeno 1919x] [18. březen 2020]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI