Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Výměna srdcařů ve Švihově

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Výměna srdcařů ve Švihově

Výměna srdcařů ve Švihově [p2083]

V roce 2020 vstoupil na českou pivní scénu pivovar s neobvyklým portfoliem piv, tedy neobvykle produkovaným v českých luzích a hájích. Představil se sortimentem piv belgického a holandského typu. Rodinný pivovar Švihov v Němčicích u Lokte, téměř na dohled vodní nádrže Želivka. I když vstoupil na trh v době velmi nepříznivě naladěné podnikání v gastro oboru, dokázal se úspěšně prosadit i přes veškeré tehdejší těžkosti. S jeho pivy jsme se mohli potkat v pivotékách, později i ve vlastním Švihlém krámku v Praze a na různých akcích a festivalech.

Vstupní brána
Vstupní brána

Na podzim 2020 byla u pivovaru otevřena hospůdka a pivní klub, který má stálou nabídku belgických a holandských piv typu Ale a speciálů. Švihovská piva získala ocenění nejlepší pivní sortiment roku 2020, piva a chmelová limonáda obdrželi regionální značku Kraje Blanických rytířů. Zájem o pivo narůstá, je třeba rozšiřovat jeho výrobu i prostory pro ni. A k tomu je třeba financí, kterých už se nedostává, vlastními silami stavbu a provoz financovat by šlo už jen velmi obtížně. A proto dochází k prodeji, ovšem k prodeji stejnému "srdcaři", jako původní majitelé, advokátka Anna a "ajťák" Martjin van der Weerdenovi.

Výčep a Grep Ale
Výčep a Grep Ale

Proto ta "výměna srdcařů". Novým majitelem se stává pan Filip Dřímal, stavař, psycholog a podnikatel z Olomouce, který bude pokračovat v započatém díle. A nejen pokračovat, ale i rozšiřovat, vč. portfolia piv. Pan Martjin se vrací k původnímu povolání, paní Anička se tady bude věnovat marketingu a koncepcím dalšího rozvoje. Nový majitel bude slavnostně představen 23. září na Obří párty v pivovaru.

Varna
Varna

A na co se můžeme v blízké budoucnosti těšit? Především dojde k rozšíření pivovaru (současný pivovar má 10 hl varnu, otevřenou spilku 4x 20 hl a 12 ležáckých tanků -6x 20 hl a 6x 10 hl), k výměně menších tanků za větší, 20 hl. Díky moravskému zázemí majitele se počítá s distribucí piva i na Moravu. Dále bude rekonstruována a dostavěna stodola, která bude sloužit jako odpočinková zóna, upravena přilehlá zahrada, kde budou umístěny designové stany (prý podobné jurtě), sloužící pro ubytování hostů. Do konce roku by měl být už pravidelně otevřený Pivní klub.

Hospoda a venkovní posezení
Hospoda a venkovní posezení

Samozřejmě bude dále pokračovat i stávající Farmářský obchod, kde můžete nakoupit výrobky regionálních farmářů - od pečiva, mléčných výrobků, zeleniny, marmelády, medů aj. až po místní řemeslné výrobky (skleněné šperky,keramika). K mání jsou i turistické prospekty, seznamující s místním krajem.

Plnička
Plnička

Prvním "novým" pivem bude tmavý Vánoční ležák z vlastního chmele (málem bych zapomněla na malou chmelnici se ŽPČ v areálu pivovaru). A doporučení z webu pivovaru: "Život máte jen jeden, tak ho neprošvihněte."

Fotogalerie



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1842x] [13. září 2022]
[Minipivovary] [comments: 3] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Chody

středa, 8. únor 2023
10:46

Chody

Tak dle tohoto článku, se nový majitel na oné párty ani neukázal a už se nikdy neozval...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Jana

úterý, 13. září 2022
18:32

Jana

Mělo by to tak být.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Michal_CB

úterý, 13. září 2022
16:35

Michal_CB

Mám velkou radost že to takhle dopadlo, o důvod víc se do Němčic opět podívat. Chápu to tedy správně, že původní dizajn i receptury budou fungovat "bez přerušení", jenom se postupně bude přidávat?


napsal(a): Michal_CB [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI