Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Sedmnáctým vrchním sládkem pivovaru Ostravar je Roman Richter. Zkušený pivovarník s vizí.

Co se píše o pivovarech a pivu


Sedmnáctým vrchním sládkem pivovaru Ostravar je Roman Richter. Zkušený pivovarník s vizí.

[úterý, 12. březen 2013]

Do nové pivní sezóny vstupuje pivovar Ostravar s novým vrchním sládkem. Stal se jim zkušený pivovarník Roman Richter, který pivovarnictví vystudoval a má v něm 13 let praxe. Chce navázat na tradici ostravských sládků a rozvíjet ji. Ostravar plánuje dostat ještě blíže lidem z domovského regionu. Od založení ostravského pivovaru v roce 1897 je jeho sedmnáctým vrchním sládkem.

K výběru nového vrchního sládka jsme přistoupili s maximální pečlivostí a odpovědností. Pivovar Ostravar je pro nás důležitou součástí naší firmy a osoba vrchního sládka jeho vůdčí osobou. Jsem tak rád, že jeho řízení bude mít v rukou právě Roman. Člověk se zkušenostmi i vizí.,“ vysvětlil Zdeněk Lux, výrobní ředitel společnosti Pivovary Staropramen, do které Ostravar patří.

Roman Richter má 41 let a je absolventem Fakulty chemickej a potravinárskej technológie na Slovenské technické univerzitě v Bratislavě. Třináct let působil v pivovaru TOPVAR, kde postupně získával zkušenosti v oblastech výroby, technologie a kvality piva. Své předchozí působení v pivovaru zakončil na pozici manažera výroby.

Roman má nejen velké zkušenosti s pivovarským řemeslem a vařením piva, ale také s řízením výroby a vedení týmu zaměstnanců. A to pro nás při jeho výběru bylo rozhodující,“ uvedl Zdeněk Lux. „Navíc jsme hledali člověka, který dokáže Ostravar dále rozvíjet, pomáhat tvořit a naplňovat jeho strategii.

Stát se vrchním sládkem pivovaru Ostravar je pro mě velká čest, jde o pivovar s výtečným pivem a obrovskou tradicí“ řekl po svém nástupu do funkce Roman Richter. „Budu se snažit navázat na práci svých předchůdců a posunout ji zase o kus dál. Jako místní pivovar musíme být co nejblíže lidem v region a tomu přizpůsobit naše aktivity. To jsem si vytyčil jako hlavní cíl,“ dodává Richter.

Roman Richter na pozici vrchního sládka vystřídal Richarda Kornase, který přijal nabídku vysoké manažerské pozice v jiném oboru potravinářství. Období jeho působení v Ostravaru bylo charakteristické uváděním řady inovací na trh a investicemi do postupné modernizace výrobních zařízení Z piv se do paměti místních nejvýrazněji zapsal především loňský výroční speciál Ostravar STO15. Z investic šlo například o modernizaci spilky či chladících zařízení.

Nezapomenutelní ostravští sládci

František Hörbinger

Byl to on, kdo uvařil první Ostravar. Proněmecky orientované vedení města mu nechtělo dovolit prodávat Ostravar v Ostravě. Kvalitou svého piva je přesvědčil.

Emanuel Kavalla

Měl před sebou obtížný úkol. Porazit konkurenční německy orientovaný Strassmannův pivovar. V třicátých letech minulého století začal mít Ostravar nad Strassmannem skutečně navrch a Kavalla po 37 letech na postu sládka odešel do penze.

Jaromír Franzl

Ztrojnásobil výrobu, podporoval tankové hospody, uvařil legendární piva Baník a Rubín a udělal z Ostravaru značkové pivo.

Petr Kovařík

Po privatizaci v devadesátých letech a navazujícím období hledání role Ostravaru na trhu znovu nastartoval pivovar směrem vzhůru. Svou prací přesvědčil nové vlastníky, že značku Ostravar stojí za to zachovat a investovat do ní. Za jeho éry začaly populární Slavnosti pivovaru.

Robert Kužela

Dokázal dostat Ostravar mezi elitu piv v Česku a vybojovat s ním řadu pivních ocenění. V roce 2005 získal Ostravar pod jeho vedením v soutěži Pivo České republiky dabl – tituly v obou hlavních kategoriích světlý léžák i světlé výčepní pivo. Za jeho éry vznikla novodobá pivní legenda - čtrnáctistupňový Strong. Pivo, které v tuzemsku na pivních soutěžích nikdo nikdy neporazil.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pivař

úterý, 12. březen 2013
16:01

Legendární piva Rubín a Baník... Strong, pivo, které v tuzemsku na pivních soutěžích nikdo nikdy neporazil... Proč se tedy nevaří dále?


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

DanDv

úterý, 12. březen 2013
16:15

to Pivař: Protože by riskovali, že ho někdo porazí.


napsal(a): DanDv [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI