Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Májový ALE ukáže milovníkům pivních speciálů správný směr

Co se píše o pivovarech a pivu


Májový ALE ukáže milovníkům pivních speciálů správný směr

[úterý, 3. květen 2016]

Májový speciál, který se vaří v Pivovaru Vysoký Chlumec, ukazuje směr pro nový trend – skvělých svrchně kvašených piv. Májový maják se tak v moři pivních speciálů rozhodně neztratí, ba naopak. Svrchně kvašené pivo belgického typu ALE je chmelené za studena speciální odrůdou výrazně aromatického chmele, což zajišťuje unikátní vůni a chuť. Májový maják tak jistě ocení všichni milovníci pivních speciálů.

Maják ALE Májový je pivo belgického typu s obsahem alkoholu 4,8 % obj. „V jeho vůni i chuti naleznete typické svěží tóny doplněné chmelovou hořkostí přecházející do citrusových tónů. Toto pivo získává unikátní vůně a chutě díky speciální odrůdě chmele a použití metody studeného chmelení v samém závěru výrobního procesu. Pivo vaříme klasickým dvourmutovým dekokčním způsobem. Další postup je však zcela jiný a samozřejmě ho nebudu prozrazovat. Jedná se o výrobní tajemství,“ popsal Pavel Bekeni, výrobní ředitel Pivovaru Vysoký Chlumec.

Májový speciál je v nabídce od pátku 22. dubna. Zájemci si jej budou moci dát v provozovnách po celé republice. „Výroba tohoto typu piva je v našem pivovaru premiérou. Jsem si jistý, že si jej milovníci pivních speciálů oblíbí. Toto pivo je blízké pivům ALE, ale je v něm ještě něco navíc. A to „něco“ je určitě důvod, proč Májový speciál ochutnat,“ dodal Pavel Bekeni.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI