Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar v Nitre sa zmení na luxusné centrum

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar v Nitre sa zmení na luxusné centrum

[sobota, 2. únor 2008]

V areáli bývalého pivovaru v Nitre vznikne multifunkčná zóna za tri miliardy korún. Spoločnosť Real Estate Assets už získala od mesta územné rozhodnutie. Prvá etapa výstavby sa začne v polovici tohto roka. Historické budovy pivovaru sa tak v priebehu najbližších rokov zmenia na luxusný štvorhviezdičkový kongresový hotel s 250 lôžkami, wellness centrom a ďalšími doplnkovými funkciami.

Foto

Na ploche piatich hektárov vyrastie bytový komplex s 550 novými bytmi od jednoizbových až po štvorizbové luxusné apartmány a mezonety. Projekt s názvom Nová Nitra počíta aj s výstavbou administratívnych a obchodných priestorov s približne 700 podzemnými a 300 nadzemnými parkovacími miestami. "Cieľom projektu je zmeniť takmer nevyužívané priestory na modernú, oddychovú, ale aj pracovnú zónu, ktorá ponúkne obyvateľom Nitry atraktívne prostredie na vzdelávanie, bývanie, administratívu, kultúru a zábavu," uviedol Daniel Gálik zo spoločnosti Real Estate Assets.

V areáli sa v súčasnosti nachádzajú aj historické objekty, najstaršie boli postavené v rokoch 1893 - 1895. Fungoval v nich Nitriansky mestský pivovar, ktorý zanikol v roku 1926. Neskôr tu bola továreň na salámu, sklady na tabak a soľ a sušiareň zeleniny. Pivo sa tu začalo znova vyrábať v roku 1950. Investor deklaruje, že historické budovy nezbúra. Zachovať by mal objekty, ktoré sú v pamiatkovej zóne mesta - teda sladovňu, administratívnu budovu a dve historické vily. Informovala o tom Eva Marková zo spoločnosti WBA Property Development.

Zdroj: Tvoje peniaze | Foto: Nová Nitra


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI