Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vždy jsem si chtěl postavit pivovar

Co se píše o pivovarech a pivu


Vždy jsem si chtěl postavit pivovar

[čtvrtek, 12. listopad 2009]

Václav Mayer vlastník pivovaru Berounský medvěd

Václav Mayer se svou manželkou obnovil tradici vaření piva v Berouně, v roce 1998 totiž založili soukromý rodinný pivovar Berounský medvěd. V Berouně se narodil, ale až do roku 1999 žil ve Zdicích.

Své rodné město má rád. „Okolí Berouna je krásné, a když má člověk trochu času, je perfektní si vzít kolo a vyrazit. Já osobně mám několik tras kolem Berounky. Samozřejmě jezdím rekreačně a hlavně dbám na to, aby na trase byly hospůdky,“ popisuje.

A jak se dostal jako vyučený zámečník a vystudovaný právník k vaření piva? „Jako malému klukovi mi moje babička vyprávěla, jak u nich na statku v Hostímě vždycky před dobou žní vařili pro chasu, která jim pomáhala na poli, pivo. A já jsem babičku pořád přemlouval, že bychom taky mohli pivo doma uvařit. Bohužel jsme to nestačili, babička zemřela, ale mně ta myšlenka hodně utkvěla v paměti a pořád jsem si říkal, že jednou si postavím vlastní pivovar,“ vypráví.

Vařit pivo ho nakonec nenaučila babička, ale kamarád, který dělal sládka v Krušovicích. Svůj sen si splnil v roce 1997, když zrekonstruoval jednu vyhořelou budovu v bývalém cukrovaru v Berouně.

Dnes už má naše pivo poměrně hodně příznivců, na pivo k nám jezdí hodně lidí třeba z Prahy a v létě spousta cyklistů. Bohužel u místních pivařů je vidět, že jsou hodně ovlivněni gambáčem,“ dodává Mayer.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

karl

čtvrtek, 12. listopad 2009
15:45

Berounskýmu medvědovi fandím, často kupuji PETky ve vrátnici, i když už mi nechutná jako třeba ještě na začátku roku. S točeným v restauraci jsem měl tento rok při nemnohých, na prstech jedné ruky spočitatelných, návštěvách problém, tak nějak šíleně přesycené, dát si jedno a nafoukne se břicho a už prostě nemůžu víc, i když bych chtěl... Jinak souhlasím s majitelem, v Berouně je to s pivem velice, velice špatné. Samý S, G, K.


napsal(a): karl [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI