Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Poutník Pelhřimov


Pivní.info








Pivovar vydal retro kalendář

[středa, 26. listopad 2014]








Z pivovaru zněla rocková hudba

[pondělí, 21. květen 2012]

Stovky návštěvníků si v sobotu nenechaly ujít Den otevřených dveří v pelhřimovském Pivovaru Poutník.

Slunečné počasí jako by je přímo vybízelo k ochutnání některého z pěti druhů chmelového moku.

Kromě toho mohli lidé v rámci exkurzí nakouknout i pod pokličku pivovaru a zjistit, jak vlastně zlatavý mok vzniká. K dobré náladě přispěly kapely Libkovanka, Beraohn a Milan Schelinger. K chuti návštěvníkům přišly vhod ryby, gulášek či maso na rožni.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Pelhřimovský deník.cz | Autor: Alexandra Knapová

http://pelhrimovsky.denik.cz/zpravy_region/20110821poutnik.html


Květen je tu raz dva, rockový fanoušek nepochybuje o tom, co si počne s předposlední májovou sobotou.

Je to den Poutník festu. Hlavním tahákem devátého ročníku se stane znovuzrozený Katapult. „O tuto kapelu jsme hodně stáli už před dvěma roky. Tenkrát to z mnoha důvodů nevyšlo, nakonec jsme se domluvili s Olympikem,“ zavzpomínal obchodní ředitel pivovaru Poutník Jiří Vacek na první neúspěšné námluvy s Říhovou formací.

Bude i kytarový mág

Na pivovarském dvoře ale vystoupí také kytarový virtuoz Miloš Dodo Doležal, dívčí formace K2, Starej Matyas, AC/DC revival a celý program uzavře Starej Pejr. Tradičně zbývá dořešit otázku, kdože zahraje jako první. I letos to rozřeší fanouškovská anketa. O post „uvaděče“ festivalu se přihlásila řada kapel, některé pochází dokonce až ze Slovenska.

Rozhodne hlas lidu

Pořadatelé vybrali finálovou desítku, která už je k vidění na festivalových internetových stránkách. „Hlasování začne v úterý a potrvá do konce února. První kapelou Poutník festu se stane ta, která získá nejvíce hlasů,“ řekla Vlasta Vlčková ze spolupořadatelského kulturního střediska.

Třeba vloni se dostala podobným způsobem na pódium pražská skupina Pankix. Zatímco ostatní konkurenti dostali od fanoušků vesměs po stovkách hlasů, pro pelhřimovské vystoupení Pankixu kliknulo více než šest tisíc lidí.

Zdroj: Pelhřimovský deník.cz | Autor: Michal Vítů


Hokejisté z polského města Jastrzębie-Zdrój si přišli prohlédnout pivovar Poutník.

Foto

Družina vrcholových sportovců, která se připravuje v Pelhřimově na boje v polské extraligové soutěži, si vyslechla povídání ředitele pivovaru Vladimíra Veselého mimo jiné o tom, jaký rozdíl spočívá mezi takzvaným europivem a Poutníkem vyráběným tradičním postupem.

Řeč přišla i na pitný režim sportovců. „Pivo je suverénně nejzdravější nápoj plný důležitých živin. Když si dáte po tréninku dvě, tři piva, nic tím nezkazíte,“ mínil Veselý. „Trénujeme třikrát denně, to by docela šlo,“ zareagoval původem ostravský obránce Patrik Rimmel.

Zdroj: Žďárský deník.cz | Autor a foto: Michal Vítů


Strana 1 z 2 » »»
1 2

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI