Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Skautíci v Chebu

Pivní cesty


verze pro tisk

Skautíci v Chebu

Skautíci v Chebu [p2593]

Na víkend hlásí poměrně slušný počasí, tak s pár přáteli vyrážíme v sobotu ráno vlakem do Františkových Lázní. Projdeme se po poloprázdném městě, ochutnáme nějaké ty prameny a vydáváme se pěšky (cca 15 km) do Chebu. Udělat si žízeň je třeba :) Na trase jsme mohli vidět třeba nejmladší českou sopku v Komorní hůrce, ale to už mi šlehá jazyk.

Výčep
Výčep

V Chebu jsme omrkli místí hrad a následně nás kručící žaludky zavedli do restaurace Hvězda , kde se nachází od roku 2019 i pivovar Pivní Skaut. Samotný pivovar je sice v sobotu zavřený, ale to vůbec nevadí, protože v restauraci je na čepu hned čtveřice jejich piv: Světlá 11°, Tmavá 13°, Pšeničná 11° a řezané.

Světlá 11
Světlá 11

Všechna piva byla trochu nesmyslně čepovaná do ušáků typu Praha o objemu 0,40l a všechna piva měla i totožnou cenu – 49 Kč. Ochutnal jsem první tři jmenovaná a světlá byla dobrá, tmavá velice dobrá a pšenka byla taky fajn. Kamarád ochutnal i řezané a prý v pořádku.

Tmavá 13
Tmavá 13

Dojedli jsme jídlo, já měl znamenitou svíčkovou na smetaně, a pomalu se začali přesouvat. Ještě než jsme odešli, tak jsem si všiml ukazatele pivovar, která vedla po schodech dolů. Řekl jsem si, že se třeba alespoň kouknu na technologii a vydal se do sklepení. Viděl jsem hezký pivní klub, ale naneštěstí jsem narazil na černé dveře s ukazatelem zákazu vstupu bez sládka, takže technologii bohužel neuvidím.

Pivní lok
Pivní lok

Nedaleko Skauta se nachází pivotéka spjatá s pivovarem Permon, známá pod názvem Pivní Lok. Slezeme pár schodů a zapadneme do útulné hospůdky s pár vysokými stolky, u některých jsou židle a některý jsou jen tak na stojáčka.

V Pivním loku
V Pivním loku

Na výčepu je šestero piv od pivovarů jako Permon, Clock, Zichovec, Mazák, nebo třeba belgický De Ranke, které už známe z plzeňského Brewstocku. Zadní stěnu baru lemují lednice plné speciálů z tuzemska, ale i z Polska, Chorvatska, Belgie a dalších.

V Pivním loku
V Pivním loku

Ochutnal jsem šťavnatou NEIPA Mazák Turbo Farmer 16°, skvělý De Ranke Bitter XX s 80 IBU, Permon meruňkový kyseláč, kyseláče od Permona mi bohužel stále moc nejedou. Dále jsem si objednal ještě klasickej Homies 12° od Zichovce. Těsně před naším odchodem něco, už si nepamatuju co, došlo a ochutnali jsme ještě Permon Mango NEIPA a to už byl oproti kyseláči vyšší level.

V Pivním loku
V Pivním loku

Napakuju do baťohu na doma nějaké plechy od The Garden a Funky Fluid a jdem na vlak. Prej na doma, ve vlaku bylo veselo a přepadla nás žízeň, takže jsme všechny vzorky připravený na doma úspěšně vypili. Na přestupu v Plzni jsme ještě skočili na jedno do plzeňského KMP a zbytek zpáteční cesty už mám v mlze, takže akce úspěšná.



[Richard Chodora jr.] [Zobrazeno 1156x] [18. březen 2022]
[Pivní cesty] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Sekal

čtvrtek, 5. květen 2022
23:34

Sekal

Měl jsem ze Skauta 8°, 11° a pšenici. 8° světlá naprostá katastrofa, mix pachutí, v němž převažoval acetaldehyd, podobný hnus si pamatuji jen z Parovaru. 11° světlá bez chuťových vad, ale spíše takový průměr. Pšenice za mne velmi dobrá.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI