Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ku Berounu

Pivní cesty


verze pro tisk

Ku Berounu

Ku Berounu [p1945][p251]

Až pojedete do Králova Dvora pro cement a budete projíždět Berounem, nezapoměňte říci Beroun, jako jeden závozník z jedné střediskové vesničky. Cement spíše ale koupíte někde v blízkých stavebninách a do Berouna pojedete jen tak na výlet, třeba se podívat na medvědy a odtud to je pro srdce pivařovo jen kousek k návštěvě minipivovaru Berounský medvěd, který najdete v blízkosti vlakového nádraží.

Pivovar v Srbsku
Pivovar v Srbsku

My ale dnes zajíždíme kousek od Berouna, do Srbska, kde se v místním kempu nachází pivovar Srbecký lok . Kemp se najdete na břehu řeky Berounky, v jeho areálu už zdálky vidíte nápis PIVOVAR. Když přijdete blíže, zjistíte, že celá technologie se vejde do dvou kontejnerů. Venku vidíme jen sudy a šrotovník. Místní pivo (společně s Radegastem ) čepují v kempovém bufetu.

Pivovar a kyseláč
Pivovar a kyseláč

Na čepu jsou tři druhy místních piv. Nealko Lok s grepovou příchutí je příjemným osvěžením nejen pro řidiče. Petrův ležák 12 není špatný, i když do špičky mu leccos chybí. Nejlepším srbeckým pivem se tak zdá být Malinový kyseláč, který má vše, co sour ale má mít. Krásně voní ovocem, je příjemně kyselý a osvěžující. Tady jsem tak dobrý kyseláč nečekal.

Petrův ležák
Petrův ležák

Na jídlo jdeme do černého psa, tedy BlackDog, do podniku, který si nechává vařit vlastní piva, mj. třeba i v Nepomuku. Dnes bohužel na čepu krom standardní Holby jen Bohemian Idols 12 (ležák vzešlý ze spolupráce Clocku a Budvaru) a vlastní pivo Summer Ale 11 vařené v Permonu.

U černého psa
U černého psa

Dáme od každého, ale nějak nás ani jedno moc neoslovuje. V lednici je plno sedminek, které by se nám pasovaly. Bohužel prý nejsou určeny pro konzumaci na místě. Proč by se mělo zákazníkovi vyjít vstříc a případně utržit nějakou tu korunu navíc, že?

Medvěd
Medvěd

Parkujeme na šrotárně a tak zaskočíme ještě na jednoho Medvěda 11. K tomu výborná gulášovka a v bříšku jako v pokojíčku.

Další fotky z pivovaru Srbecký lok a z pivovaru Berounský medvěd



[Richard Chodora] [Zobrazeno 829x] [22. červen 2022]
[Pivní cesty] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI