Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Klub Modrá Hvězda Plzeň

Hospody, hospody a restaurace ...


verze pro tisk

Klub Modrá Hvězda Plzeň

Klub Modrá Hvězda Plzeň [p166]

Ne, nejedná se o nějaký sportovní klub, není to něco jako Rudá hvězda Cheb. To se jen pivo z prvního minipivovaru na Plzeňsku dostalo v plné parádě do krajského města. A že to trvalo. Samozřejmě různé sondy tu už byly, např. v Řemeslnické besedě se čas od času dalo na dobřanské pivo narazit. Ale co si budeme povídat, vlastní reprezentační výčep to je jiná liga oproti nějaké čtvrté či deváté pípě. Od října l.p. 2016 začal na Klatovské třídě, vstup však z Havlíčkovy ulice, fungovat Pivní klub | Modrá Hvězda.

Upoutávka
Upoutávka

Pivní klub provozuje přímo dobřanský pivovar a hotel Modrá Hvězda. Ať máme formality za sebou, otevřeno jest krom neděle a pondělí vždy od 14 hodin do 23 hod., v pátek do půlnoci, v sobotu pak 10-12 a 17-24. Nevím jaký smysl má sobotní dopolední otvíračka, snad aby si páteční flamendři měli kde dát vyprošťováka?

Jdeme po schodech do suterénu, kde je klub umístěn. Po cestě potkáváme poličku s popelníkem, což značí, že je podnik nekuřácký (alespoň počas naší návštěvy nikdo nekouřil a ani po popelníku nebylo vidu a slechu).

Vchod
Vchod

Vcházíme do lokálu, kde nás uvítá bombastický výčep o dvaceti kohoutech (naproti pak jsou ještě čtyři). V době naší návštěvy z nich teklo deset druhů dobřanských piv. Dvě z nabídky chyběla. Na jednom je hostující pivo (jak vidíte na fotce výše tak dnes to byla Kounická IPA 15%), na dalších nealkoholické pivo Lobkowicz, cider a Kofola. Pokud by Vám ani takováto nabídka nestačila, vyrobí Vám pivo řezané ze světlé dvanáctky a tmavé čtrnáctky. Běžná piva jsou čepována standardně do půllitru, malá pak jako třetinky, speciály do 0,4l a echt speciály (obě třiadvacítky) jen do třetinky. Všechna piva můžete okoštovat v deckovém provedení za 12,- Kč.

Výčepní stolice
Výčepní stolice

Ještě jeden kohout byl osazen a sice pro mne pivem dost překvapivým, v nápojovém lístku označeném stroze jako Dobřanské nealko. Na dotaz, zda se jedná opravdu o vlastní nealkoholické pivo z Modré Hvězdy, je mi odpovězeno kladně, takže nezbývá jiná možnost než ho jako první ochutnat. A musím uznat, že se jedná o velmi povedené pití. Je tmavší zakalené barvy, není cítit mladinová příchuť, vůní i chutí mi přijde malinko do ejlu. Zda se jedná o svrchně kvašené či jen o použití jiných chmelů, to se musíme zeptat sládka, pana Petra Petružálka, který potvrzuje spodní kvašení a užití "amerických" chmelů.

Dobřanské nealko a dvanáctka
Dobřanské nealko a dvanáctka

Pivní klub | Modrá Hvězda je novým podnikem jak svým provedením tak prostory. Moderní interiér bychom mohli definovat těmito třemi materiály - dřevo, sklo, kov. Vše vkusně skloubené, na stěnách naleznete diplomy a plakáty s tématikou dobřanského pivovaru. Jedná se o dvě spojené místnosti, kde v první je výčep s barem, malý stolek pro dva a pult pro popíjení na stojáka. Nechybí zde lednice s pivem lahvovým a petkovým ani vitrína s pivní kosmetikou. Ve druhé místnosti je pak pět stolů, každý pro plus mínus 6-7 pivařů. Na každém stole leží nápojový lístek a degustační pivní karta, kde najdete i popis jednotlivých piv. Jaká je opravdová nabídka piv uvidíte na LED obrazovkách visících nad výčepem.

Interier
Interier

Neočekávejte tu kulinářské zážitky. Tady je to hlavně o dobrém pivu, k němuž můžete zakousnout něco málo ze studené kuchyně. Ale zpět k pivu. Ochutnal jsem postupně desítku, která byla krásně jemná a nikoliv vodová, dvanáctku, co je trošičku drsnější a plnější a tři ejly do decky - DPH 15%, Black DPH 15% a Sv. Vít 23%. Obě Dobřanská Piva Hořká mne moc neoslovila, tady jsem kvitoval tmavou příchuť Blacku. Svatý Vít ale byla jiná káva. Na svou sílu krásně zakulacené pivo, hořkost tak akorát a ve vůni sladké tóny praženého cukru. Třetinka před spaním musí být krásným úvodem do říše snů...

Ochutnávky
Ochutnávky

Celkově není nic moc co vytknout. Pivo výborné, prostředí za jedna, obsluha bez chyb, nakládané karbanátky tak akorát. Prostě Pivní klub | Modrá Hvězda má našlápnuto stát se kultovním útočištěm mnoha pivařů, kteří nevyznávají zrovna piva plzeňského giganta.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 8078x] [28. listopad 2016]
[Restaurace] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dwarf

pondělí, 28. listopad 2016
20:31

Dwarf

zjevně má Plzeň určitý náskok před Táborem... (ale nevím, zda to je povzdech či vyslovení myšlenky, že mám velké štěstí, že bych jinak nevěděl, kam jít na pivo) ;)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI