Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na pivu po Plzni

Hospody, hospody a restaurace ...


verze pro tisk

Na pivu po Plzni

Na pivu po Plzni

Když jsem v létě procházel Plzní, všiml jsem si několika míst, které by stálo za to navštívit a ochutnat zde nabízená piva. Jako první mne ohromil poutač na vinotéce - pivotéce Tři sudy na pivovar Nachmelená opice z Krnova, pro plzeňana těžká to exotika. Prvně tedy míří naše kroky do Kollárovy ulice. Bohužel čepované pivo již zde není na pořadu dne, v létě se tento model neosvědčil :(

Tři sudy
Tři sudy

Můžete alespoň zakoupit nějaké to pivo lahvové a v případě benešovského Ferdinanda a Nachmelené opice nejen to. Tyhle dvě značky vzaly Tři sudy na svá bedra a starají se o distribuci na Plzeňsku. Myslím, že Nachmelenou opici by byl hřích neobjednat. Zatím kupujeme našim drahým polovičkám alespoň burčák, já vím spíš to bude zkvašený hroznový mošt :)

Nachmelená opice v Plzni
Nachmelená opice v Plzni

Žízeň se ale pomalu stává nesnesitelnou, tak pokračujeme směrem k náměstí Republiky, kde v Riegrově ulici najdete univerzitní kavárnu Družba, z jejíž výkladních skel je zřejmé, co zde čepují. Je to zejména pivo z Chříče, dnes ve čtvero provedení. Začínáme samozřejmě jedenáctkou Pazdrát 11%, která je taková ... taková nijaká, není špatná, ale není ani nijak vyjímečná, trošku evokuje "normální" pivo z průmyslového pivovaru, což mne mrzí. Jako druhý je mi nabídnut Hastrman, prý spodně kvašený speciál velmi hořký. Pivo je cítit ejlovinou a v chuti mi to prostě na spodní kvašení nevychází.

Družba
Družba

Dalším pivkem má být naopak dle obsluhy svrchně kvašené Vzkříšení, což je zase dle mého polotmavá třináctka, která nevykazuje žádné znaky svrchního kvašení. Po zhlédnutí stránek pivovaru Chříč je jasno, obsluha v tom má malinko hokej. Čtvrté pivo na čepu IPA nezkouším, kolega ano a prý vykazuje všechny atributy stylu. No pCh mne dnes moc nepřesvědčil, uvidíme jindy a jinde? Jinak kavárna je zařízena hodně po studentsku :)

Vzkříšení a Hastrman
Vzkříšení a Hastrman

Zkusíme ještě zaskočit do Pivotečky, kde je sice na čepu 11 piv, ale těžko se vybírá. Za prvé není na čepu pro mne žádné lákadlo a za druhé jsou tu dost brutální ceny. Dali jsme jedno místní Pivoztečky 11% od Krušnohoru, ale opět nenadchlo. Asi bude chyba ve mně, protože mohu prozradit, že jsem si nepochutnal ani na další štaci :(

Pivoztečky
Pivoztečky

Už nám nezbývá moc času do odjezdu naplánovaného vlaku a tak svoji dnešní pouť zakončujeme v Klubu malých pivovarů, kde je na čepu piv osm za lepších cenových podmínek. Jedenáct a půlka Mazák z Dolních Bojanovic a Koutská dvanáctka.

Pivo v KMP
Pivo v KMP

Asi jsem byl dnes pln očekávání. Zklamání je pak nabíledni. Naopak jsem po dlouhé době ochutnal produkt smíchovské chemičky, od Jedenáctky vůbec nic nečekal a světe div se ono se to dalo vypít...


Další fotky z vinotéky - pivotéky Tři sudy

Další fotky z kavárny Družba

Další fotky z Pivotečky

Další fotky z Klubu malých pivovarů



[Richard Chodora] [Zobrazeno 4021x] [18. říjen 2018]
[Restaurace] [comments: 6] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Sekal

pátek, 19. říjen 2018
09:48

Sekal

Já mám s pCh! podobné zážitky, přitom se nedá říct, že bych jim nedal šanci. Ležáky vždycky trpěly diacetylem, zbytek byl divný, nevybalancovaný, buď moc hořký, nebo takový jalový. Krušnohor je podobná ohavnost, autolýza kvasnic skoro v každém vzorku, snad jen některé ejly se daly se zamhouřením obou očí a po ráně do hlavy vypít.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Jana

pátek, 19. říjen 2018
10:17

Jana

Sekal:
Šanci pCh! jsem dala též několikrát a sdílím Tvé zážitky. Ovšem s Krušnohorem zas tak špatné zkušenosti nemám. Občas se něco nepovede, ale jinak jsem s nimi spokojená.
(a mmch mimo téma-už jsi sepsal?)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 19.10.2018 ve 10:17:28


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
06:53


posted by: Inzerce

sasa

pátek, 19. říjen 2018
14:50

sasa

Jana:
Nám přišel přímo u zdroje v Tisové i nedaleko v Bublavě Krušnohor dobrý (v červenci 2018). Pili jsme Krušnohor ležák dvanáctku z lahve i točený.


napsal(a): sasa [Odpovědět]

Jana

pátek, 19. říjen 2018
15:57

Jana

sasa:
U zdroje bez chybičky.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Skokan

čtvrtek, 18. říjen 2018
14:01

....ono pít Krušnohor, to dá taky zabrat.


napsal(a): Skokan [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 18. říjen 2018
08:55

Jana

Chody, Ty jsi odvážný muž. :D Pít Chříč chce opravdu značnou dávku odvahy nebo sebezapření. Z nich ještě nic poživatelého nevypadlo. A pít Starokyselo? To už přimo zavání masochismem. :D


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI