Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Hurá, jdeme (konečně) na jedno

Hospody, hospody a restaurace ...


verze pro tisk

Hurá, jdeme (konečně) na jedno

Hurá, jdeme (konečně) na jedno [p1189]

No, vlastně po tak dlouhém půstu spíš na víc. Zejména když otevře nejen oblíbená a pravidelně, před "výrovým stanným právem", navštěvovaná hospoda, ale i dlouho očekávaná nalévárna Hostomického pivovaru, prakticky přes ulici. Lid pivomilný si našel dnes cestu do svých oblíbených hospůdek asi všude.

Exterier
Exterier

Před 14 hodinou netrpělivě podupáváme před nalévárnou U Tří hrušek, takto novou hospodou Hostomického pivovaru, a čekáme na "startovní výstřel", abychom mohli vkročit do novotou vonících prostor pivnice. Zatím jsme jenom čtyři, ale po otevření se přidávají další a další návštěvníci a během hodiny je téměř plno. Na čepu je kromě obvyklého sortimentu Fabiánů (10°, 12° světlé a 14° tmavé) i světlý speciál Fabián 13° jarní. Pro tuto příležitost je v každé z hostomických naléváren sud zdarma. Chválit Fabiány by bylo "nošením dříví do lesa", tak jenom tiše pomlaskáváme.

Jarní 13
Jarní 13

Nalévárna U Tří hrušek je prostorově o něco větší, než nalévárna v Soukenické, světlá, s okny do ulice. Kromě výčepu je zde i minisalónek a malá kuchyňka na přípravu studené kuchyně. Výzdoba (viz foto) je zachována po předchozím nájemci. Původní "pajzl" x-té cenové skupiny Hostinec Na Bělehradské se během doby proměnil na o něco kulturnější Tři hrušky, ale ani tak nestál za návštěvu. Až teď se z ošklivé larvy vylíhnul krásný motýl. Doufejme v jeho dlouhý a krásný život!

Interier
Interier

Kromě nové nalévárny nás ovšem čekala ještě návštěva naší "štamgastovské" Galerky. Naštěstí se díky otevírací době daly zvládnout návštěvy obě. I tam se sešli nejen přátelé a známí a brzy po otevření se hospůdka v rámci současných možností zaplnila.

Nabídka Galerky
Nabídka Galerky

Našinec si prostě hospůdky nenechá vzít. Vždyť i praotec Čech, po výstupu na Říp, prohlásil: "Zem ta oplývá mlékem a strdím, takže zbývá založit jen pár pivovarů!"

Další fotky z Pivovarské nalévárny U tři hrušek naleznete zde...



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1970x] [26. květen 2020]
[Restaurace] [comments: 2] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Jana

čtvrtek, 4. červen 2020
19:03

Jana

Nebojte se přijít do Nalévárny,nekoušou tam a je tam útulno.Na čepu osvědčená hostomická klasika. Pan vrchní se tam (skoro) sám bojí. :D


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Sekal

pátek, 5. červen 2020
12:00

Sekal

Jana: Mám to v plánu příští týden.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI