Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vlašim 3: Špácal

Hospody, hospody a restaurace ...


verze pro tisk

Vlašim 3: Špácal

Vlašim 3: Špácal [p2036]

Ochutnali jsme v pondělí a v úterý

Středa

Jedeme probudit Blanické rytíře. V Louňovicích pod Blaníkem projíždíme centrem, kde se nachází dvě hospody (dle pivovarských mají v obou místní pivo) a pivovar. Bohužel, pivovarští jsou zrovna na dovolené. Tedy musíme vzít za vděk jen ochutnávkou. Také máte před ochutnáním nového piva takové zvláštní šimrání? Proto ještě před Blaníkem dáme jednoho Špácala v Zámecké hospodě. Sedáme na nádvoří zámku a jedenáctka je svěží nefiltrované pivo, v chuti trošinku kyselinka. Podloubí na nádvoří mi evokuje pořádání pivních slavností - v každém výklenku jeden pivovar.

Pivovar Špácal
Pivovar Špácal

I přes naléhání si nás Blaničtí rytíři nevšímají, zůstávají spát. Asi ještě není tak zle... dnes nevadí, náladu nám zpříjemní další Špácalové (****), kde již po kyselince není ani náznaku, možná jsem měl ráno jedno z prvních piv. Zámecká hospoda je celkově na pivo docela zajímavé místo, krom Špácala mají na čepu ještě Bakaláře 10 a 11, Hubertus 12 a pro "fajnšmejkry" Pilsner Urquell.

Špácal 11
Špácal 11

I dnes jedeme okruh a do Vlašimi se vracíme přes Znosimskou bránu, na které se skví logo třeboňského Regenta. Dvanáctka se zdá být po výborných Špácalech na průmyslové pivo dosti dobrá (***). Ve vůni je sice cítit kyselinka, ale jinak velmi dobré pivo. V odpoledních hodinách jsme zde sami, nicméně večer je zde plno místních, což je docela povzbuzující.

Znosimská brána
Znosimská brána

Večer pro jednou opustíme Vývoj a na večeři jdeme do restaurace U Blanických rytířů, kde je krom PU na čepu i Blanický rytíř 11 (***) vařený v Chotěboři.

Další fotky z Louňovic pod Blaníkem



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1100x] [23. srpen 2022]
[Restaurace] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI