Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Karlínské Léto s pěnou

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Karlínské Léto s pěnou

Karlínské Léto s pěnou

Český rozhlas Region slaví narozeniny! Celé léto se nese ve znamení piva, proto vás letos zveme na Pivní slavnosti Léta s pěnou na zahradu našeho rádia v pražském Karlíně.

V sobotu 25. srpna od 13 hodin můžete zdarma ochutnat piva ze středočeských minipivovarů, podívat se do zákulisí rádia nebo si vychutnat bohatý hudební program. A navíc vás ze středních Čech zdarma doveze osm speciálně vypravených autobusových linek!

Takto lákal plakát, jakož i reklamní spoty na regionálních stanicích Českého rozhlasu na pivní slavnosti v pražském Karlíně. Na akci měla být piva osmi středočeských minipivovarů – Rodinný pivovar Neumann z Mělnického Vtelna, Poddžbánský pivovar z Mutějovic, Slepý krtek Ujkovice, pivovar Svatý Jan z Polep, Starokladenský pivovar, Vítek z Prčice, slánský Antoš a pivovar Matuška. Kladenští se prý na poslední chvíli omluvili, takže zástupců bylo nakonec jen 7. Snažila jsem se zjistit, podle čeho byl výběr dělán a s tímto dotazem jsem doputovala až k řediteli této akce, potažmo regionální stanice. Prý chtěli vyloženě minipivovary, nikoli z bezprostřední blízkosti Prahy a mělo jich být 8 (kvůli vysílání v osmi relacích, jak jsem pochopila), víc jsem se nedozvěděla. Asi spíš tedy výběr náhodný.

Vstup do areálu
Vstup do areálu

Vzhledem k masivní reklamě a očekávaným davům z autobusů jsem na akci zavítala hned z počátku. Pohovořila se známými i neznámými tvářemi za výčepními pulty jednotlivých stánků dokud bylo volno. Přehnané davy se nakonec nekonaly, byť zájemců postupně přibývalo. U vchodu do areálu rozhlasu si návštěvník vyzvedl „vandrovní“ knížku (nevím, jak jinak tuto brožurku nazvat, vzhledem k účelu, ke kterému měla být používána), do které mu pak u stánků byla zaznamenána jeho ochutnávka. Ta byla zdarma, další piva navíc pak již placená. A co bylo na čepu?

Neumann ze Vtelna
Neumann ze Vtelna

Mělnické Vtelno: 11° Václav světlá, 13° Bivoj tmavá a 14° světlý speciál. Ochutnala jsem 11°, zpočátku chutě sladovější, na patře pak hořká. Rozhodně lepší, než jsem měla přímo v místě. A dobrá zpráva pro příznivce - pivovar během zimy bude rozšiřovat kapacitu.

Hoši z Poddžbánska
Hoši z Poddžbánska

Poddžbánský pivovar nabídl svoji klasiku: světlé 10° i 12°, obě piva znám jako výborná, tady jsem ochutnala 12°. Bez chyby. Též byla na čepu tmavá 12°.

Krtci na začátku
Krtci na začátku

Slepý krtek tentokrát přivezl k ochutnání jen svůj kávový speciál a (jako obvykle) se majitelé děsili toho, aby brzy „nevyschli“. Nevím, jak to dopadlo. Zájemců měli (taky jako obvykle) u stánku stále dost, takže obavy se asi naplnily. Nejsem sice milovníkem ochucených piv, ale doušek na osvěžení byl zajímavý. Něco mezi kávou a pivem. Nejraději mám však jejich polotmavé.

Sv. Ján od Kolína
Sv. Ján od Kolína

Svatý Jan z Polep nabízel také jen jeden druh piva – polotmavý speciál 14° Mazel. Stejně tak, jako předchozí jmenovaný pivovar, se přiznali, že nestačí vařit, zájem je veliký a kapacita malá. Jejich sortiment, až na pšenici, která mi před časem zrovna do noty nepadla, neznám, ale tohle špatné nebylo. Vzhledem ke stupňovitosti jsem tady ale skutečně jen „usrkla“.

Vítek z Prčice
Vítek z Prčice

Vítek z Prčice, kromě tradičních světlých 10° a 12°, nabízel Bavorský polotmavý speciál 13°, Vídeňský melanoidní polotmavý speciál 13° a APA světlou 12°. Ne všechno však bylo na čepu najednou. Měla jsem chuť na tu „Vídeň“, kterou neznám, ale po dobu mé návštěvy se na ni nedostalo. Dala jsem si „Bavora“ a chutnal mi.

Slaný Antoš
Slaný Antoš

Antoš inzeroval též více druhů piv, ale opakovala se stejná situace, jako u předchozího pivovaru - ne vše bylo na čepu najednou. Točili postupně: Antošův ležák 11,8°, Černé Poupě 12°, polotmavou 13°, 13° pšenici ochucenou – grenadina, malina a mělo dojít později i na pšenici klasickou. Té jsem se však již nedočkala, zvolila jsem klasiku, kterou od nich můžu – polotmavou 13°, nezklamala.

Matuška
Matuška

Pivovar Matuška nabízel k ochutnání 9° Fast Ball, 12° ležák a 14° ESB, k prodeji pak nabízel ještě Raptora a Californii. Aspoň někde jsem si mohla dát méněstupňové pivo!

Hudební program
Hudební program

Návštěvníci se rekrutovali spíše z řad dříve narozených, zřejmě posluchačů regionálních stanic ČRo. Zájem o pivo byl značný, málo známé značky lákaly a po ochutnávkách gratis většina návštěvníků sahala hlouběji do kapsy, aby si nakoupili další. Rovněž tak byl zájem o exkurze rozhlasovými studii, na pořadí se stála fronta. Ke stránce hudební se vyjadřovat nemohu, neposlouchala jsem (kupodivu to šlo neposlouchat), ale ty očekávané „trháky“ měly stejně přijít na řadu až k večeru. Na zakončení pak bylo plánováno promítání filmu Postřižiny. Snad to nezhatil déšť, který párkrát během odpoledne zahrozil.



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 7071x] [26. srpen 2012]
[Pivní slavnosti] [comments: 7] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

mosht

úterý, 11. září 2012
09:11

No, je to fajn, babičky a dědové měli příležitost ochutnat pořádný pivko...


napsal(a): mosht (ciderhouse(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Slepý krtek

úterý, 28. srpen 2012
08:16

My jsme přivezli dva padesátkové sudy a oba vytočili zadarmo, víc už jsme neměli, takže nebylo co prodávat. Pivo nám došlo někdy kolem půl čtvrté, ale nebyli jsme první, což je pro nás nezvyklá situace :)


napsal(a): Slepý krtek (monika(a)minipivovar-ujkovice.cz) [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
00:37


posted by: Inzerce

Jana

úterý, 28. srpen 2012
08:39

Jana

to Slepý krtek:
Zdravím Krtky! Já tam tak dlouho nebyla, ale jestli se mohu zeptat- komu došlo pivo prvnímu? Mějte se.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Slepý krtek

úterý, 28. srpen 2012
09:14

to Jana: Pokud víme, tak brzy bylo pryč u Svatého Jana, měli jen jeden menší sud. Měli ale zase dost kelímků, čímž ještě jednou děkujeme za výpomoc :)


napsal(a): Slepý krtek (monika(a)minipivovar-ujkovice.cz) [Odpovědět]

Martin

pondělí, 27. srpen 2012
11:37

Byl jsem tam od 15:30, akce to byla povedená, i když nějaká piva už nebyla, nevadilo, stejně by se nedala ochutnat všechna:-)))


napsal(a): Martin (motorista(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Jkdch

pondělí, 27. srpen 2012
09:18

Tak kolem 16. hodiny byly v provozu jen pivovary Vítek, Slaný, Matuška a Podžbán. Je mi líto těch,co pivo nabízeli- zvlášť sympaťáka z Prčice.S amozřejmě v této hodině žádné pivo zdarma nebylo - já s tím počítal, ale důchodci a ostatní někdy i sprostě nadávali, jak je to možné... Jinak piva dobrá.


napsal(a): Jkdch (jkdch(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Jana

pondělí, 27. srpen 2012
09:31

Jana

to Jkdch:
Ono to prý bylo tak, že jednotlivé pivovary, za reklamu v rádiu, měli přivézt 1 sud grátis. Ostatní pak bylo na nich, zdali přivezou další na prodej, nebo ještě něco rozdají navíc. U těch nejmenších to je ovšem (jak jsem se zmínila) otázka kapacity vůbec.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI