Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní pečeť 2020 ve statistice

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Pivní pečeť 2020 ve statistice

Pivní pečeť 2020 ve statistice

V minulých dnech proběhl na Výstavišti v Českých Budějovicích již 30. ročník Mezinárodního pivního festivalu. Předpokládám, že Chody se rozepíše o pivu i celkové atmosféře budějovického festivalu podstatně více. Já tam však nebyla tak dlouho, v podstatě pouze na vyhlášení výsledků, takže jsem z nabízených piv mohla ochutnat jen zlomek. Tak pojďme k té statistice.

Cena pro Hauskrechta
Cena pro Hauskrechta

Do soutěže o Zlatou pivní pečeť 2020 bylo přihlášeno, dle údajů pořadatele, celkem 264 pivovarů, tuzemských i zahraničních. Ty byly nejen ze sousedních, či evropských zemí obecně, ale přihlášena byla i piva z Brazílie, Japonska, či Taiwanu. Soutěžilo se celkem ve 37 kategoriích (vč. kategorií piv ochucených, nebo cideru). Počet soutěžních kategorií se v letošním roce rozrostl o dvě nové - Sour pro takzvaná kyselá piva a India Pale Lager pro zastudena chmelené ležáky.

Cena pro Podřipské pivo
Cena pro Podřipské pivo

Návštěvníci festivalu pak mohli od čtvrtka do soboty ochutnávat nabízená piva u asi 31 stánků, z nichž některé měly piva od více pivovarů. Já se pokusila ochutnat, kromě vzorků od pár stálic na pivním nebi (Dalešice, Krkonošský medvěd, Krušnohor, Lyer ), piva ze čtyř pivovarů, od nichž jsem doposud nic nepila.

Cena pro Lyer
Cena pro Lyer

Ležáky z Vltavotýnského pivovaru a pivovaru Solnice byly dobře pitelné, bez vady. Diacetyl byl v 11° z pivovaru Hluboká, byť ne ve větší míře, na rozdíl od Lékárníkovy 11° z pivovaru Trojan v Telči. Ta byla velmi špatná, na rozdíl od dalšího jeho piva 11° British lager SU11.

Na úvod ceremonie s vyhlášením výsledků (výsledky viz níže) byl oceněn sám pořadatel, pan Alois Srb, za dlouholetou činnost při organizování festivalů.

Pořadatel pan Srb
Pořadatel pan Srb

Nemohu si odpustit ovšem jednu připomínku. Na festival jsem přišla ještě před zahájením "slávy" a tím jsem byla nucena čelit příšernému řevu jakési kapely. Je to bohužel nešvar dosti festivalů, kam člověk si jde popovídat s přáteli a vychutnat pivka a ne poslouchat ohlušující rámus, kde není slyšet vlastního slova. Když už jsou "kapely" nutné, nechť to není na úkor sluchu návštěvníků.

Výsledky naleznete zde...



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 2348x] [23. únor 2020]
[Pivní slavnosti] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI