Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Šťáhlavická Pivoluce

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Šťáhlavická Pivoluce

Šťáhlavická Pivoluce

Velká říjnová šťáhlavická Pivoluce se konala poprvé v roce 2019. A stejně jako onehdy v Rusku, aby zmátli nepřítele, počkali i pořadatelé SDH Šťáhlavice a pivovar U Šenkýřů až na začátek listopadu :) Po dva roky si pivolucionáři dali pohov, aby v sobotu 5. listopadu mohli nastoupit na značky a v 11 hodin zahájili Soutěžní sjezd malých pivovarů ve Šťáhlavicích, jak zněl oficiální podtitul akce.

Vlajky
Vlajky

My dorážíme před Hostinec Šťáhlavice "65" před 17 hodinou, kdy už je akce v plném proudu a vypadá to, že je hojně navštěvována. Na hostinci jsou vyvěšeny dvě totalitní vlajky, které jsou místo žlutých hvězd a nářadí ozdobeny sympatickými půllitry.

Dle propozic bychom měli ochutnat piva z osmi vesměs blízkých minipivovarů:

  • U Šenkýřů Šťáhlavice
  • Plzeňský Bandita
  • U Lenocha Plzeň
  • Radouš Druztová
  • Loužek Kamenný Újezd
  • Malý Janek Jince
  • Modrá Hvězda Dobřany
  • Raven Plzeň
Na sále
Na sále

Dobřanskou Hvězdu jsem bohužel nezaznamenali, nevím, zda vůbec nedorazili, či už byli pryč, stejně jako Bandita, který byl již chvilku po našem příjezdu vypitý a večer byste si mohli myslet, že tu nebyl. Styl akce zůstal prakticky totožný z ročníkem prvním. Pivo jste si mohli nechat načepovat do festivalového skla 0,2l, kelímku či vlastního skla, stejně jako jste mohli zakoupit logované sklo jednotlivých pivovarů. Tedy žádné nesmyslné omezování spotřebitelů. Domácí pivovar jste mohli najít ve výčepu hostince, na sále pak Janek, Loužek, Raven a Radouš a v přísálí Lenoch a Bandita.

Sametový ležák
Sametový ležák

Jako první volím Sametový ležák 12 (*) z pivovaru Loužek, který evokuje jinou listopadovou revoluci. Bohužel je to pivo nedobré, nesvěží, zoxidované, takové by vůbec nemělo jít ven :( Koštnu asi deci a zbytek jde do kanálu. Špatně volím i další pivo. Zykmund 12 (*) je vařený ve Šťáhlavicích pro Spálené Poříčí. Mohu ho hodnotit podobně a stejně i končí.

Lenoch 10
Lenoch 10

Desítka od Lenocha (***) je konečně příjemné pivo, které v pohodě dopíjím. Jedná se o slušnou, snad jen trochu víc vodovou, desítku. Stejně tak jako Naše 10° z Jinec (***). Posledním světlým ležákem dnes pro mne bude Pilsner Ilgner 12 (****) z dílny druztovského (dříve šťáhlavského) Radouše. Super ležák, který dostál očekávání.

Pilsner Ilgner
Pilsner Ilgner

Trošku se nám zužuje možnost výběru a tak třináctka od Lenocha (**) může být důstojným nástupcem. Bohužel je to takové sladké nic, jak by řekl Bohumil Stejskal: "Šak je to sladké jako hovno z nutrie". Když míšenec zklame, je čas zkusit pořádného černocha, který je stout (****) od Radouše. A to je jiný kafe a to skoro doslova. Super pražený suchý stout. Je tak dobrý, že už na nic jiného nemám chuť a kupuji ještě jednou na cestu k domovu.

Sládek z Druztové
Sládek z Druztové

Přítomné ejlíky zhodnotil jeden mladý sládek takto: Loužek (***), Bandita Mandarina Ale (*-vylito), Barn Randy (*****), Malý Janek Kiwi NZPA (****) a Radouš Magický Motýl (****).

P.S.: Pamatujete si, jak zněl oficiální podtitul akce? Pokud ano, pak vězte, že dle diskuse na FB zvítězil Lenoch. Kdo a jak k výsledku došel, to by nám musel prozradit někdo znalý této problematiky :)

Další fotky zde...



[Richard Chodora] [Zobrazeno 833x] [11. listopad 2022]
[Pivní slavnosti] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI