Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ohlédnutí za létem Slepého krtka

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Ohlédnutí za létem Slepého krtka

Ohlédnutí za létem Slepého krtka [p980]

V letošním roce jsme zprovoznili pivovar takříkajíc naplno, a tak jsme se mohli konečně zúčastnit několik pivovarských akcí a udělat jich také pár u nás přímo v pivovaru.

Poznámka k fotkám. Většinou máme na akcích čas fotit jen na začátku a na konci, kdy toho moc zajímavého není, proto omluvte sníženou kvantitu a kvalitu některých fotek.

Jarní cena sládků

Vše začalo Jarní cenou sládků na Zvíkově, kde jsme se zatím neumístili, ale to jistě brzy doženeme.

Sem se sjíždí většina sládků z republiky a hodnotí si navzájem anonymně svá piva, která jsou rozdělena do kategorií podle barvy, stupňovitosti, popřípadě způsobu kvašení. Zasedne se za dlouhé stoly a už se nosí jednotlivé vzorky o objemu zhruba okolo jedné deci. Mezi několika ochutnávkami se dělaly pauzy a vše se zajídalo nevýrazným sýrem, salámem a pečivem.

Na Zvíkově
Na Zvíkově

Už si ani nepamatuji, kolik jsem toho ochutnal. Ale jedno vím jistě, mezi pivy byly veliké rozdíly. Některá piva mne vyloženě překvapila. Například při ochutnávce světlých ležáků jeden vzorek chutnal tak karamelově, že by se za tu chuť nemuselo stydět ani tmavé pivo. Ale taková chuť do světlého piva nepatří.

Nedílnou součástí Jarní ceny sládků není však jen ochutnávání, ale také setkávání se. A tak jsem se po letech mohl potkat s několika kamarády a učitelem technologie z naší „pivní“ školy, Oldřichem Kozou.

Podkováň Fest

Na letním Podkováň Festu jsme se pěkně ohřáli, bohužel. Celá akce sice byla opět perfektně zajištěná, ale aby se vešlo více hostů do stanu, který chránil před neúprosným sluncem, byly minipivovary a drobní prodejci vně stanu přímo na sluníčku.

Podkováň Fest
Podkováň Fest

Celou akci provázely soutěže a příjemná hudba, ale my jsme již kvůli zmíněným důvodům utekli už okolo třetí hodiny domů do chládku. Doma jsme zjistili, jak jsme spálení, vyčerpáním usnuli a vzbudili se až ráno. Navíc jsme toho moc neprodali, protože lidé nebyli připraveni na náš kávový polotmavý ležák a navíc když k nám dorazili, drželi již v ruce Podkováň, která měla přívěs do našeho stanu. No uvidíme, jak do budoucna. Ještě budou letos pořádat podzimní Fest 17.11. Ale zatím nevíme, zda dorazíme. Máme ty víkendy nějak plné.

Žižkovské pivobraní

Zato festival Malých českých pivovárků na pražském Žižkově jsme si náležitě užili. Sice nám oba dny došlo předčasně pivo, ale no zaplať Pán Bůh. A to jsme tam vytočili dohromady skoro deset sudů. Všechno nám organizátoři zajistili, dokonce i výčepní zařízení, všichni hosté byli skvělí, veselí a přišli ochutnávat nová piva. Takže byli i všichni náležitě spokojení.

Krtek došel
Krtek došel

Hrála celé dny zajímavá multižánrová muzika. Všude bylo spousty zajímavého jídla a dokonce i stánky s výborným cappuccinem. Navíc jsme díky tomu objevili pěkné prostředí Parukářky, kterou jsme dosud neznali. Doufáme, že příští rok bude další ročník, na který se pokusíme uvařit tolik piva, aby nám nedošlo!

Léto s pěnou

Léto s pěnou byla celoprázdninová vysílací akce Českého rozhlasu Region, kdy byly představeny nejmenší pivovary středních Čech posluchačům rozhlasových přijímačů. Každý týden se vysílaly reportáže z jednoho z nich, po regionu jezdilo auto a rozdávalo pivo a jiné ceny, takže jsme vešli do povědomí v širém okolí. Prázdniny pak byly završeny párty na zahradě rozhlasu, kam přijely všechny pivovary a lidé z regionu se svezli autobusy až na místo. Zde byla hudební show s hvězdami rozhlasu a k ochutnání spousty piva.

Léto s pěnou v rozhlase
Léto s pěnou v rozhlase

Festival pivovarnictví na Křivoklátě

Na dvoudenní festival pivovarnictví jsme se dostali až v neděli. Krásné prostředí hradu, na jehož nádvoří se akce pořádala, bylo zaplněno stánky s pivem, jídlem a lidovou tvorbou. Celý program obohatila příjemná hudba a duo klaunů, které pobavilo jak děti tak dospělé. Škoda jen, že nepřišlo dost lidí na to, aby se nám vyplatilo jezdit tak daleko.

Na Křivoklátě
Na Křivoklátě

Slunce ve skle

Slunce ve skle v pivovaru Purkmistr je každoročně nejvyhledávanější akcí jak hostů, tak pivovarníků. Několik desítek pivovarů zde představilo stovku piv a bylo věru co ochutnávat. Jen to počasí moc nevyšlo, takže nám ruce od studeného piva mrzly víc jak obvykle. Ale to nebránilo tomu, aby bylo nádvoří i náměstí před pivovarem přeplněno lidmi.

Jedeme do Plzně
Jedeme do Plzně

Dny otevřených dveří, oslava 1. výročí Slepého krtka

Akce u nás v pivovaru jsme zahájili malou oslavou ročního výročí založení pivovaru. Pozvali jsme naši oblíbenou kapelu, která nám hrála i na svatbě. Kamarád nám na večer připravil úžasný ohňostroj. Vypilo se všechno pivo a přijelo spousty kamarádů a hostů. Jen díky pomoci rodiny jsme všechno stíhali. Ale nakonec snad byli všichni spokojeni.

Vítejte u nás
Vítejte u nás

Ve stejném duchu se nesly i ostatní dny otevřených dveří a prodejní dny. Všechno se vypilo, počasí většinou nádherné a lidí, že seděli všude možně. Vypadalo to jako obří narozeninové párty a pikniky u nás na zahradě, kde se všichni náležitě baví. A těch cyklistů co nás navštívilo, že to vypadalo jako před startem Tour de France.

No Comment
No Comment

Chtěli bychom tímto poděkovat všem co nás v letošním roce navštívili, ať už u nás doma, nebo na akcích jinde. Skvěle jsme se s nimi bavili. Všem organizátorům akcí a hlavně rodině, která nám se vším pomáhá a bez které bychom se uhnali. A budeme se těšit na akce v příštím roce, nebo snad ještě na těch pár, které letos stihneme.

Autor: Marek Havlas, Slepý krtek Ujkovice


Logo


[Pivní.info] [Zobrazeno 6067x] [28. říjen 2012]
[Události] [comments: 5] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Děkan

pondělí, 12. listopad 2012
08:15

Děkan

Z Vašeho článku čiší nadšení a naplnění snu, docela závidím a přeji i nadále Dej Bůh štěstí!


napsal(a): Děkan [Odpovědět]

bc-h

středa, 31. říjen 2012
20:11

Letos jsem se zúčastnil prodejního dne v minipivovaru a jako "postižený" pivem z minipivovarů (pan Krkoška snad promine, ale jeho nakyslé tím teď zrovna nemyslím) nakoupil pár PETek. Jako nejlepší hodnotím Vaše polotmavé, to opravdu nemá chybu a je výborné. Co naopak nemusím je pivo kávové a jak tak sleduji, tak ho s úspěchem vozíte na všechny akce (co ho takhle vyměnit za polotmavé ?). Festival pivovarnictví na Křivoklátě se sice letos nekonal ve stejném termínu jako Slunce ve skle, ale naopak se konal ve stejném termínu s Gastro gurmánem v Kolíně, kde bylo letos opravdu narváno. Že by tak hodně lidí bylo zvědavé na kuchaře z Korei:-), nebo je zajímali pivní chutě středočeských minipivovarů ? Každopádně Vám přeju ať se Vám daří a příště už vím co mám od Vás nakoupit do pivní zásoby (polotmavé).


napsal(a): bc-h [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
17:39


posted by: Inzerce

Slepý krtek

středa, 31. říjen 2012
20:25

to bc-h: Děkujeme za reakci, jsme rádi, že chutná alespoň polotmavé :) Určitě kávové nevozíme na všechny akce, záleží, jak to vyjde např. na Žižkově jsme měli světlý a polotmavý ležák a u nás na akcích jsou většinou všechny druhy.


napsal(a): Slepý krtek (monika(a)minipivovar-ujkovice.cz) [Odpovědět]

Kejna

úterý, 30. říjen 2012
13:55

Kejna

Jsem stará konzerva co se týče piv s "příchutí", ale Vaše kávové mě na SVS dostalo, opravdu výborné. Tak držím palce i ve všem ostatním, ať se daří.


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Slepý krtek

úterý, 30. říjen 2012
19:34

to Kejna: Moc děkujeme za pochvalu, potěšila :)


napsal(a): Slepý krtek (monika(a)minipivovar-ujkovice.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI