Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dudák 1649

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Dudák 1649

Dudák 1649 [p222]

1649, to je rok založení strakonického pivovaru, ale také název zbrusu nového piva - výročního speciálu. Ten byl představen na letošní Pivovarské pouti, která se konala v sobotu 22. června v areálu pivovaru Dudák a přilehlých prostorách. Jsme tu dnes jen na skok, takže není čas, a protože s naším příjezdem začíná pršet, ani chuť na obhlédnutí všeho dění.

Prší
Prší

Na nádvoří je hlavní stejč (zrovna hraje Yo-Yo Band), mezi lávkou a prodejnou pivovaru je druhé pódium a někde v Podskalí snad ještě hraje dechovka. Prostory jsou posety výčepními místy, které se prolínají s podslunečníkovým posezením a stánky s doplňkovým sortimentem, zejména různými pochutinami. Škoda, že není otevřena prodejna, jistě by se našlo plno lidí, co by si rádi odnesli nějaký ten suvenýr nebo pivo na doma.

Na nádvoří
Na nádvoří

Nás však déšt zavál nejdříve do degustovny, kde poprvé ochutnáváme šestnáctsetčtyřicetdevítku. Možná očekáváte nějakého siláka, ale sládek Vlastimil Matej pojal výroční pivo vskutku letně. Jedná se o nefiltrované výčepní pivo s EPM na pomezí desítku a jedenáctky, s přídavkem pšeničného sladu. Na chmelení byl poprvé (ve Strakonicích) použit jen chmel odrůdy Bohemia. Pivo je docela dost zakalené s výraznou hořkostí.

1649
1649

Mělo by být v sortimentu pivovaru do konce léta a já myslím, že bude úspěšně dobývat výčepní stolice hospod se strakonickým pivem. Ale to už se na pódiu schází sládek se zástupci strakonických sportovců, aby společně pokřtili výroční speciál a tím tak započali oslavy kulatého výročí Dudák - Měšťanského pivovaru.

Křest
Křest

Já přeju strakonickým, ať se daří. Ať je město se svým pivovarem spokojeno. Ať se pivovar nedostane do spárů kohokoliv, komu nejde jen o dobré pivo a k tomu dej Bůh štěstí!



Další fotky z Pivovarské pouti



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2579x] [28. červen 2019]
[Pivní slavnosti] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI