Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Depo Street Food Market

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Depo Street Food Market

Depo Street Food Market

Je to vlastně jen chvilku, kdy jsme koštovali v plzeňském Depu 2015 rozličná pivka na Brewstocku, který se po letech do depa vrátil. Dnes sem vyrážíme na akci, která je spíše o jídlu a to o jídlu pouličního typu. Nebojte se, i pivo si zde můžeme dát, vždyť i to patří na ulici, kde se občas najde nějaký ten výčep. Pivo se zde čepuje, jak jinak, do kelímků, na ulici Vám také pivo nedají sebou do skla (ještě že jsem si vzal svoje).

Depo
Depo

Na akci je účastno čtvero pivovarů:

  • Zhůřák
  • Zlatá Kráva
  • Švihov
  • Raven

Jako první dávám šanci Gaučákovi ze Švihova, který mi na Brewstocku moc nechutnal, ale dnes se jeví být v pohodě. Bylo to nějakým mým rozpoložením, nebo pivo bylo opravdu jiné? Jako třetí dávám ještě Švihovský Grep, kde se příjmně snoubí prvotní ovocné tóny tohoto ejlu s hořkým dozníváním chmele nebo grapefruitu? Kromě těchto dvou jedenáctek měli švihovští na čepu ještě Belgický Dubbel 14. V origálních PET jste si pak mohli odnést poměrně široké spektrum švihovských piv.

Gaučák
Gaučák

Jaro sice už pomaličku ťuká na okna, obzvláště dnes je opravdu hezky, ale zahrádka pivovaru Zhůřák je ještě zavřená. Je tedy příjemným zpestřením účast zhůřského stánku, kde je na čepu snad destaero druhů piv. Asfalta si pak můžete odnést domů ve skleněné lahvi. Já jsem okusil IPA (Multi-Session), kyseláč (Jahoda Malina Sour) a na cestu NEIPA (Idaho Haze). Pohodová piva bez problémů. Ale přeci jen na zahrádce ve Zhůři chutná nejlépe, už aby byl květen.

Jahoda - Malina Sour
Jahoda - Malina Sour

Ještě chci přechutnat Kombajna, novinkunepomucké Zlaté Krávy. Pořádně prokvašený suchý kombajn s nízkým obsahem cukru. Single Hop s výraznou chutí chmele Nelson Sauvin, krásně pitelné pivo skoro jako šampaňské píšou na stránkách pivovaru a já měl možnost jej ochutnat z tanku, kde byl výborný. Situace se má ale tak, že se rozhodujeme pro rychlý odchod na vlak a u Pojízdné krávy je dost fronta, takže na kombajna dnes nedojde.

Kombajn
Kombajn

Nevadí, i tak to byla docela pěkná hodina a půl se zajímavým jídlem a dobrým pivem.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 616x] [23. březen 2023]
[Události] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI