Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Nymburk: příznivé léto a potvrzená kvalita

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Nymburk: příznivé léto a potvrzená kvalita

[čtvrtek, 11. říjen 2012]

Pro pivaře již skončila hlavní část sezony. Pivovary tak hodnotí uplynulé měsíce a z pohledu Pivovaru Nymburk byly příznivé. Za období leden až září dosáhl nymburský pivovar výstav 105 tisíc hektolitrů piva, což je o 9 procent více než za stejné období loňského roku. Drtivou většinu svého Postřižinského piva dodává pivovar pro český trh.

Letošní hospodaření je výsledkem nejen poměrně příznivého léta, ale především zvýšenou kvalitou,“ říká Pavel Benák ředitel Pivovaru Nymburk. Na letošních degustačních soutěžích získal pivovar desítky ocenění. Jedenáctistupňový Postřižinský tmavý ležák obsadil druhé místo v soutěži České pivo v kategorii Tmavé pivo, na Žatecké dočesné uspěl v kategorii světlý ležák Premium druhým místem Francinův ležák. Velkého úspěchu dosáhl pivovar na soutěži v Českých Budějovicích, kde si první místo odnesla novinka nealkoholické pivo Střízlík, druhým místem uspěla Jedenáctka a speciál Něžný Barbar, Postřižinské tmavé bylo třetí ve své kategorii. Tři stříbrné pečetě získal pivovar i na soutěži v Táboře. „Ohromnou popularitu získal zejména náš postřižinský Střízlík, první nealkoholické pivo, které v historii nymburského pivovaru vyrábíme,“ dodává Pavel Benák.

Na domácím trhu, kde je nymburský pivovar ryze regionálním, vyrostl výstav o 8 % oproti loňskému roku, export o 12 %. Pivovar Nymburk vyváží Postřižinské pivo do více než 15 zemí. V loňském roce začal dodávat do Číny a na Slovensko, letos do Dánska, Rumunska, Bulharska a do zemí bývalé Jugoslávie. Největší dodávky jsou do Ruska, Německa, Dánska, Francie, Švédska, Maďarska, Polska, Itálie a Finska. „Zvýšili jsme prodej sudového piva. V řadě případů jsme se vrátili na místa, ze kterých jsme byli před lety vytlačeni. Naše nealkoholické pivo postřižinský Střízlík oslovilo zákazníky a prodej se každý měsíc zvyšoval. Naše pivo chutná i v zahraničí. Ve většině zemí kam dodáváme, se náš prodej v letošním roce zvýšil,“ uzavírá Pavel Benák.

Výstav za celý loňský rok byl 120.000 hektolitrů piva, o rok dříve činil 155.000 hektolitrů. V roce 2011 dosáhl pivovar tržeb přibližně 130 milionů korun a v současnosti zaměstnává téměř 100 lidí. Nymburský pivovar je členem Českého svazu pivovarů a sladoven.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI